Krmení přes silikonový klobouček
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Krmení přes silikonový klobouček
Ahoj ¨maminky,
musím kojit přes silikonový klobouček, mám špatný tvar bradavek, používám klobouček od Medely a pořád mám pocit, že malá při tom nasává vzduch, sanžím se ty bublinky z okolí vytlačit nebo držet okraje toho kloboučku, ale pořád marná snaha, máte někdo zkušenosti s kojením přes klobuček a co koliky, máte pocit, že tím mímo víc trpí, malé je teprv 8 dní a dnes protlačila půl dne, tak mám pocit, že je to z toho vzduchu nebo z toho jak se přežírá
, nicméně už je jak hadrová panenka, dík za radu
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj,
já jsem cca 14 dnů byla nucena kojit také přes klobouček - popraskala mi bradavka a bez kloboučku to šíleně bolelo. Mám kloboučky od Aventu a BabyNova. Tobík pil z obou dvou bez problémů, ale zdálo se mi, že ty BabyNova byly přece jen o něco lepší , krásně přilnuly a vzduchu moc nespolykal. A na nějaké nadměrné bolení bříška jsme netrpěli.
pa IVULE+TOBI 8týdnů+2d
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky, já jsem na začátku taky kojila přes klobouček (Medela), sice nemám vpáčené bradavky, ale nejsou moc velké, takže malá se na začátku neuměla přisávat. Ale pořád a pořád jsem se snažila a asi od 14 dne se to naučila a čím byla větší a silnější, tím lépe jí to šlo. Sestry v porodnici mě dost vystresovaly, pořád říkaly- hmmmm, to nepůjde bez klouboučku, to jsou blbé bradavky. Pak jsem měla celkem dost potíže s tvorbou mléka, pozvala jsem si laktační poradkyni a ona malou krásně přiložila. Nakonec jsem stejně musela dokrmovat UM, ale částečně kojím doteď.
Jinak co se týče spolykaného vžduchu, neměla jsem ten pocit. Vždycky jsem si ten klobouček předtí trochu namočila, aby se pořádne přilepil na bradavku.
Tak přeju hoooooodně trpělivosti, pokud u vás je nějaká laktační poradkyně, tak jí zkus zkontaktovat.
Pa
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem kojila přes kloboučky od začátku až do 9 měsíců. Měly jsem od Aventu a žádný problémy nebyly. Některý děti na nadýmání trpí a třeba by to i bez kloboučků bylo stejný.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky,
někde se uvádí, že miminka spolikají přes kloboučky více vzduch, jinde, že je pro miminka obtížnější sání a tedy méně pijí…
Syna jsem ze stejného důvodu jako máš ty kojila přes kloboučky od začátku až do poloviny devátého měsíce a přibíral ukázkově, koliky ho trápily.
Dceru jsem kojím bez kloboučků, byla z počátku žravější a lépe se chytala,bradavky jsem sice měla do krve, bolest šílená, ale teď už je to v pohodě. Přiírá podstatně méně než syn, koliky ji trápily úúúplně stejně!!!
Navíc máme teď problémy s přecházením na lahvičku, které při kojení s kloboučky odpadly.
Takže žádný strach, klidně koj přes kloboučky dál!!!
Při kolikách nám pomohlo fénování bříška, dočetla jsem se to někde tady na netu, tak vyzkoušej
Pak také Sab simplex a nošení miminka na tzv. letce, to je položené na předloktí, hlavičkou dolu, druhou rukoudržíš mizi nožičkami a zahříváš dlaní bříško. Pozor s tím fénem opatrně, jen na tu nejnižší teplotu a nejnižší otáčky a fénovali jsme přes dupačky (miminko v autosedačce) Později si na to zvykla a už zívala když slyšela fén, po chvíli usínala.
Pa Aimee
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
jeden čas jsem také musela kojit přes klobouček. Měla jsem na bradavkách praskliny a bez kloboučku se mi absolutně nehojily. Malá sála ukázkově, měla jsem kloboučky od Medely a nepřipadalo mi, že by přisávala vzduch. Na koliku netrpěla vůbec, od mala prdíkovala pěkně. Zkus okraje kloboučku navlhčit, aby lépe přilnuly. Hodně zdaru.
Věrka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
TAky jsem asi měsíc kojila přes klobouky. Měla jsem jeden Medelácký na jedné straně vykrojený a byl moc dobrej. Pak jsem ještě pořídila Avenťácký ( vykrojený po dvou stranách ) a ty se více odchlipovaly ale taky se to dalo. Malá na koliky nětrpěla vůbec a i přes klobouky tahala bezvadně. A bradavky se po té době natvarovaly , rány zahojily a bylo poproblémech. Tak hodně zdaru
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Asi to nebude zcela k tématu, ale neshání některá z Vás sběrače mléka do podprsenky? Mám totiž doma troje (nákupní šílenství v šestinedělce). Nabízím jedny od Medely - zcela nové, nepoužívané, v neporušeném obalu, původní cena 293,–kč, dala bych za 200,– + poštovné a jedny od Aventu - minimálně používané (ještě jsem ani malého neodkojila), původní cena 356,–kč, dala bych za poloviční cenu, tedy za 180,– kč + poštovné. Oboje v originálním balení vč. papírů. Sběrače dle mých zkušeností maj tyto výhody - pro mě nepostradatelné především po porodu než se množství mléka ustálí, kdy jsou velké přebytky vytékajícího mléka, poté mohou suplovat prsní tampóny (těch spotřebuji při užívání sběračů minimum), bradavky při sběračích nejsou zarudlé, přecitlivělé jako při tampónech. Mimpchodem já kojím přes obyčejné kloboučky od Bočka, bo mám plochší bradavky a v poho.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Obnovuji diskuzi
Přála bych si kojit, a chtěla bych si některé věcičky nakoupit dopředu a mít je „pro případ“ doma.
- Je kojení se silikonovými kloboučky lepší? Doporučily byste mi je? Doteď jsem netušila, že něco takového existuje.
- Jakou budu potřebovat velikost těch silikonových kloboučků? Podle čeho se řídit?
- Myslíte, že zn. BabyONO je dobrá?
- Budou stačit dva kusy, nebo kolik jich budu potřebovat? Jsou na jedno použití, nebo se mají převařovat a vydrží i rok?
Budu vděčná za jakoukoliv radu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zvědavá borůvka
pokud mas v okoli dobrou lekarnu, tak bych nekupovala predem. u nas v porodnici je slo koupit i primo u sestricky.
peditra na to me spolubydlici rekla, ze kojit pres kloboucky je jakoby hladila dite gumovou rukavici
ta pritom byla chudak rada, ze se dite konecne po nekolika dnech chytlo…
ja jsem si je koupila, kdyz me zacaly desne bolet bradavky a praskat, ale na to mi to nepomohlo vubec.
jinak vyvarovat jdou, maji se vyvarovat casto (zpocatku asi po kazdem kojeni).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já kojím přes klobouček, protože to jinak nešlo. Je to v pohodě, ale myslím, že pokud Ti půjde kojit bez, je to lepší. Kloboučky jsou pomůcka v případě vpáčených nebo poraněných bradavek. Je fakt, že nám by to už možná šlo bez, ale jsem pohodlná a nechci se s malou „prát“ a učit ji to bez, až budou zoubky nebudu doufám trpět. Jinak mám avent, dali mi je v porodnici, nekupuj si je předem, je to zbytečné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zvědavá borůvka mně teda kojit ze začátku vůbec nešlo. Záleží totiž na tvaru bradavky a pokud nemáš takový úplně jasný „dudlík“, tak to může být boj. A tady právě pomůže klobouček! Já je mám s hované i na příště. Taky se hodí, až ti dítě rozežmoulá bradavku do krve. Prý se to stalo aspoň jednou každé ženské.
Zdravotníci oficiálně kloboučky nedoporučují. Netuším, z jakého důvodu. Já nemít kloboučky, tak se na to vyprdnu…
Značku jsem kupovala Medela. Ale velikost netuším, lékárnice by měla pomoci. Nestojí to čerta a hodit se to může…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Měla jsem je, děti byly docela malé a slabé, takže neuměy dobře sát. V porodnici mi je poradili (zaúkolovala jsem prvn návštěvu, ať zaaběhne do lékárny), používala jsem je asi 14 dnů, postupně se děti rozkojili a naučili se vzít si bradavku i bez kloboučku.
Bez něho je to lepší než s ním, ale zase než nekojit vůbec tak je lepší s kloboučkem ![]()
Jo a vyvařovala jsem je 1× za den, jinak jen opláchla pod vodou po každém použití, v balení jsou 2ks, takže jedno balení stačí, měla jsem Medela.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já mám Avent - takové motýlky a jsem moc spokojená. Už je teda nepoužívám. Taky jsem je kupovala domů, jen tak pro případ, jak píšeš. A jak jsem pak byla ráda, že je mám. Malý mi udělal na bradavce strašnou modřinu a trhlinku. To bylo docela pozdě večer. A já byla šťastná, že jsem mohla jen sáhnout do šupliku. V balení jsou 2 a myslím že úplně stačí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja mela avent, malej se bez nich nechtel chytit a i tak jsme par dni bojovali nez zacal pribirat, @CHARLI123 az bude mit opravdu hlad tak to zkus, muj syn se prisal skoro hned a bez prani, ja je totiz vzdy nekde hledala jak jsou pruhledne tak jde hledani hodne spatne
- načítám...
- Citovat
- Zmínit