Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Množství závisí na tom, jak často budeš přebalovat a jak často budeš prát.
Mělo by se ale prát v intervalu 2-3 dny.
Já peru po těch 3 dnech.
Doma jedeme ještě ve čtvercích fixovaných zavazovací plenou a to přebaluji hodně často, prostě přebaluji tehdy, když je v plíně mokro.
Na ven bereme lepší a reprezentativnější kousky ![]()
Je to něco, jako když ráno přemýšlíš, co si vezmeš na sebe, tak já přemýšlím, jak barevnou plínu dostane Máťa na prdku
cappy musím říct že si mě mile překvapila
o látkovkách sem moc informací neměla a tak ty krásné co si nafotila skoro neznám jen sem je zahlídla někde na netu
no dilema jako blázen
asi se poradím s mamkou jaký to s náma bylo co se týče plen, ale i tehdy se to dalo a to neměla automatku, kterou já teď mám
uvidíme
no a jednorázovky nedáváš vůbec nikdy?je možný to kombinovat?nebo si prostě prcek zvykne na jedny a hotovo?
asi to ještě s mojim zvážíme ![]()
Kajjko, to mě štve, že lidi nemají o látkových plenách informace, pořád je v podvědomí lidí ten přežitek, že se vyvařují v hrnci a maminka nedělá nic jiného než že od ráda do večera žehlí a pere ![]()
Ještě jednou zdůrazním, že je s tím o něco větší práce než s papírovkama.
Pokaděné pleny namydlím žlučovým mýdlem a hodím do kýble s vodou, počůrané skladuji nasucho.
Na netu najdeš o látce spoustu informací, chce to si to vše prostudovat, existuje hodně druhů moderních látkovek, ze začátku jsem z toho byla hodně zmatená, ale po pár dnech už jsem se orientovala.
Tvoje maminka asi nebude mít na látkové pleny moc dobré zkušenosti, tenkrát to byla fakt makačka ![]()
Zezačátku jsem si objednala pár plen na zkoušku a střídala jsem je s papírovkama, asi po týdnu už byl Máťa jen v látce a od té doby papír na dupce neměl.
Samozřejmě, že je možné to kombinovat, některé maminky látkařky dávají papír na noc a na cesty.
Kdyby tě cokoliv zajímalo, tak se klidně ptej.
Já tímhle prostě žiju ![]()
A kdybys nevěděla, co s penězmi, tak mám víc takových „koníčků“ co se týče mateřství
![]()
Příspěvek upraven 18.03.10 v 12:24
A kdybys měla někdy cestu přes Bystřici nebo se chtěla prostě přijet podívat, klidně můžeš, ráda vše ukážu a vysvětlím ![]()
jů ty seš hodná no třeba tvoji nabídku někdy využiju
určo půjdu nastudovat co se dá dokud můžu o tom přemýšlet a rozhodovat se ![]()
A kdyby tě cokoliv zajímalo nebo jsi něčemu nerozuměla, ptej se.
Kdybys narazila při čtení na něco, s čím ses ještě nesetkala, tak je 99% šance, že já to znám ![]()
Ahoj maminky, koukam,ze je tady mistnost Kromeriz
, my zijeme momentalne mimo CR,ale z Kromerize jsme s manzelem oba. V Kvetnu tam jedeme za rodinou a ja jsem vas chtela poprosit o malou radu. Jedna se mi o pichani ci nastrelovani nausnic…jake jsou vase zkusenosti..co je lepsi - pichnout ci nastrelit a kde v KM? Dekuji moc za rady.
Kajjka píše:
Tak sleduju, že nám to tu nějak zamrzlo
No jo, venku je krásně, tak si asi všichni užívají jara.
My jsme před chvíli přišli, Máťa chrupe, tak si dám na chvíli kopyta nahoru ![]()
My jsme celý víkend byli v jednom kole,takže nestíhám. Teď teda spí kluci oba,řeším nákup oblečení a vybírám manželovi dárek k narozeninám.
no já jak vylezu na procházku tak za chvilku nemůžu
malá sjede ještě níž a mám po ptákách ![]()
no ale na balkoně vysedávám furt ![]()
počásko je krásný ale já jsem jako přemrzlá moucha ![]()
Kajjko, ty máš vlastně klidový režim, že?
To je mi líto.
Já mám dneska naprosto bombovní den.
Mám druhé Vánoce - fakt.
Přišel mi jeden naprosto vytoužený balíček, ze kterého jsem úplně unešená.
Do toho to nádherné počasí ![]()
Prostě skvělý den ![]()
hm klid to mám až moc někdy
ale sem furt unavená a samotné se mi ven ani nechce jít … počkám si až se mi zítra zase vrátí manža a bude procházka a ve středu jdem na prohlídku KM porodnice ![]()
A co celé dny vlastně děláš?
Já přesně vím, co bych dělala já, od rána do večera bych byla na netu a utrácela ![]()