Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Ahoj,
ráda bych se zeptala, zda máte zkušenosti s krosnou Corazon Panda. Je mi velmi sympatická nejen svým provedením, ale také tím, že je české výroby. Bohužel je jen málo recenzí a také jsem zatím nenašla obchod nebo půjčovnu, kde by se dala vyzkoušet. Jsem z Ostravy, ale také se pohybujeme často na Vsetínsku. Poradíte? Zatím jsme vyzkoušeli Salewu, připadá mi dobrá, ale moc se mi nelíbí, jak v ní syn visí (i když on vypadal spokojeně).
Tak mi ji koupili na podzim a malý byl ještě malý na to, abychom ho v ní nosili, takže z hlediska osobní zkušenosti nemohu zatím posoudit. Ale z hlediska dojmu z ní máme dobrý pocit
Zdá se mi propracovaná a že má vše, co je třeba. Líbí se mi i barva a provedení.
Chápu, že tohle vše si zjistíš na obchodu také
Takže budu s tebou čekat na příspěvky ostatních, protože až se oteplí, chystáme se na tůry ![]()
Není tu opravdu někdo, kdo ji má odzkoušenou případně může srovnat třeba s Deuterem III?
Nakonec jsme se pro tuto krosnu rozhodli a koupili ji zhruba před měsícem. Už jí máme odzkoušenou na delší tůře a také na cestování vlakem a musím říct, že je perfektní. Synovi (20 měsíců) se v ní dobře sedí, je opravdu spokojený a na výlety se těší když vidí, že ji chystáme. Sedátko je totiž hodně vypolostrované a to i v přední části. Sedí v ní rovně a nevisí tak jako napřídlad v Salewě. No a pro nosiče je taky pohodlná. Záda se dají regulovat ve velkém rozmezí - já měřím 165 cm a partner 192 cm, dokážeme si ji oba nastavit na svou postavu. I bederní pás mi vyhovuje. Má spoustu vychytávek, kapsiček a do spodní části se vejde docela hodně věcí. Jako jedinou nevýhodu bych snad uvedla to, že je trochu blbě vyvážená. Když stojí na zemi (i s dítětem), tak přepadává dopředu. Řeším to tak, že ji zajistím jednou nohou. Syna v ní stejně samotného nemůžu nechat, takže to nevidím jako velké mínus. Navíc když je krosna zatížena ještě věcmi v dolní kapse, tak je podstatně stabilnější.
Můžu tedy s klidným svědomím doporučit. Vyzkoušeli jsme Salewu i Deutera. Salewa je slabý odvar a s Deuterem je Corazon rozhodně srovnatelný. U mě zvítězila česká výroba, kvalitní a pěkné provedení a také nižší cena.
@Kapric díky za vyčerpávající recenzi, to sem potřebovala, aby mi to trošku pomohlo, líbí se mi a taky si myslím že je to hoodně srovnatelná s tím deuterem, ale za tak hříšnou cenu a splní svůj účel stejně, no ještě vyzkouším jeden typ krosny a když by neseděl tak jsem rozhodnutá pro pandu. Já jsme právě zkoušela osobně na tůře deuter III a doma mám ještě obyš chicco caddy na procházky za barák ta mi víc sedí a je lehčí než ta od deutera, mám 160 cm, ale prostě mi deuter i po nastavení všeho neseděl, ale jinak krosna taky super aby ne za ty prachy ![]()
@Kapric Tvá zkušenost mě také moc potěšila
My zatím nikam nevyrazili, ale snad už brzy…
Ahoj, ráda bych se zeptala na vaše zkušenosti s krosnou od Corazonu. Je krosna dobrá? Nebo se vyplatí připlatit si za Deutra? Panda se mi líbí, ale nemám, kde ji vyzkoušet. Díky! ![]()
Ahoj, už jsem tady psala delší příspěvek, ale nedá mi to a musím napsat znovu. Krosnu už máme dobře odzkoušenou na mnoha výletech nejrůznějšího charakteru (v létě i v zimě) a je perfektní. Opravdu sedí nám všem. Dokonce i tatínek uznal, že je dobrá (a to už je co říct ![]()
Považuju to za jeden z nejlepších kupů naší dětské výbavy a jsem ráda, že jsme se pro ni rozhodli. A mě například sedí více než Deuter, který jsme měli půjčený. Pokud jste z Ostravy, můžete se přijít podívat ![]()
@Kapric Kolik kilo má vaše dítko a do kolika kilo plánujete nosit v krosně?
„Kapric“ z Ostravy nejsme, ale moc děkuju, to jsem chtěla slyšet. ![]()
Jiřík má necelých 13 kg. Je dobrý chodec, ujde několik kilometrů, takže já mám krosnu na občasné poponášení, když potřebuju zrychlit. Na delší vzdálenosti nosí tatínek a ten zatím nemá problém. Záleží asi na tom, jakou máte kondici a jak dlouho se dítko nechá nosit.
Také přemýšlím nad Pandou, ale dle fotek na internetu, my přijde, že ramení polstrování nic moc. Můžete mi prosím napsat jak to je? Také zvažuji Pandu nebo Deuter iii. Díky moc
@Lucy87 Nevím jak na fotkách, ale naživo a na ramenou úplně v poho
Máme ji krátce, ale už jsme absolvovali pár výletů a jsme moc spokojeni ![]()
@Tersuita. Děkuji za info. Zrovna jsem jí objedla. Tak snad budem take spokojeni.
@LadyLada @Kapric @Tersuita @Lucy87 Máte někdo zkušenost s krosnou Corazon, ale ne s tou úplně novou (http://www.corazon-sport.cz/…anda-cervena), ale starším typem? Našla jsem nabídku na jednu takovou za dobrou cenu, ale nevím, jaké jsou na ní recenze… díky.