Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj holky,chci zítra udělat krůtí prsa k obědu,ale nechce se mi dělat řízky nebo tak nějak podobně.Nemáte nějakej dobrej recept?
Děkuju
Ahojky, no já je dělám úplně jednoduše, ale nševím, jestli je to to, co si představuješ
Krůtí prsa osolím (nakrájím je na menší kousky, aby se to lépe peklo), dám do pekáče nebo zapékací misky, přidám propasírovaný česnek, pak na to nastrouhám eidam (a fakt je dobré to tím sýrem úplně komplet zasypat) a pak to zaliju smetanou (většinou jedna stačí) no a šoupnu to do trouby. Je strašně jednoduché, ale výsledek je fantastický…tečda my to vždycky okamžitě sníme ![]()
Ahoj, zrovna se krůtí prsa chystám dělat zítra, u nás budou nakrájená na plátky, zapečená s rajčaty, bazalkou a sýrem, podlité smetanou a k tomu rýže. ![]()
Výborná je taky roláda, která se dá naplnit v podstatě čímkoliv a k tomu třeba brkaše.
No a dost často je taky dělám nakrájená na nudličky, osmahnutá na pánvi a pak z výpeku udělám sýrovou omáčku, třeba s těstovinama.
Hlavně ať se povedou.
![]()
Já dělám krůtí prsa úplně jednoduše: jen osolím, dám do pekáčku, přidám máslo, podliju a peču. Případně přidám 2 nakrájená jablka na osminky. Za hodinku hotovo (jako kuře).
Co takhle krůtí soté ( na smetaně s kari). To je dobrota a dá se to jíst s knedlíkem, těstovinama i s rýží.
Nakrájet na kousky (z jednoho prsa cca 4 kousky), osolit, naložit to do jogurtu, do kterého zamícháme koření dle chuti. Nechat odležet v lednici (já si to naložila den dopředu). Pak vyndat a obalit v namletých kukuřičných lupínkách, dát na plech (dala jsem na pečící papír bez jakéhokoliv tuku) a upéct.
A to je tedy super žrádlo ![]()
peču je na hruškách a medu a k tomu šťouchaný brambory s cibulkou ![]()
Wiolla píše:
Já dělám krůtí prsa úplně jednoduše: jen osolím, dám do pekáčku, přidám máslo, podliju a peču. Případně přidám 2 nakrájená jablka na osminky. Za hodinku hotovo (jako kuře).
Ahoj, s tím ovocem mě to zaujalo… pečeš je vcelku nebo na plátky?
macin píše:Wiolla píše:Ahoj, s tím ovocem mě to zaujalo… pečeš je vcelku nebo na plátky?
Řekla bych, že nakrájené na osminky ![]()
Kallkapa píše:macin píše:Řekla bych, že nakrájené na osminkyWiolla píše:Ahoj, s tím ovocem mě to zaujalo… pečeš je vcelku nebo na plátky?
Blbě jsem se vyjádřila - myslela jsem to maso
![]()
macin píše:Kallkapa píše:Blbě jsem se vyjádřila - myslela jsem to masomacin píše:Řekla bych, že nakrájené na osminkyWiolla píše:Ahoj, s tím ovocem mě to zaujalo… pečeš je vcelku nebo na plátky?
Já dělám krůtí prsa úplně jednoduše: jen osolím, dám do pekáčku, přidám máslo, podliju a peču. Případně přidám 2 nakrájená jablka na osminky. Za hodinku hotovo (jako kuře).![]()
Jak se maso krájí na osminky?
Já dělám třeba krůtí prsa na paprice, stejně jako vepřový. Dobrý a rychle hotový. Nebo na pórku, taky mňamka.
Samamama píše:
Jak se maso krájí na osminky?![]()
Já dělám třeba krůtí prsa na paprice, stejně jako vepřový. Dobrý a rychle hotový. Nebo na pórku, taky mňamka.
No já maso sice na osminky nekrájím, ale kdybys ho chtěla nakrájet na osminky, tak ho nakrájíš na osum stejných dílků a máš osminky
![]()