Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Holky jste sice hodné že mi chcete pomoct, ale právní stránku vyšetření u lékařů mám v celku zvládnout, já bych chtěla vědět co to může být???
@Bábi Zlopočasná píše:
Cysta alebo myom.
Napsáno už to tady bylo. Co víc chceš číst? Že to určitě nic není? Může to souviset s ovulací, ale nemusí. Pokud se chceš návštěvě gyndy vyhnout, tak tam nechoď, ale krvácení mimo cyklus není běžné. Jak dlouho menstruuješ? Máš MS pravidelnou?
@Bábi Zlopočasná To ano, to souhlasím, ale když má holka dejmetomu v 15 sex, a buď nepoužijou ochranu vůbec, nebo se jí zpozdí menzes nebo prostě začne z jakýhokoliv důvodu panikařit, že je možná těhotná, tak prostě nemůže jít sama na gyndu a zjistit jak to je. Musí rovnou doma kápnout božskou, anebo si alespoň něco vymyslet, aby ten rodič s ní na gyndu šel, podepsal souhlas a ona mohla být vyšetřená…Nevím o žádném konkrétním případu, ale docela bych měla strach, že taková holka třeba ze strachu na tu gyndu nepůjde a pak až se zjistí, že je opravdu těhotná, tak už s tím třeba nic nepůjde dělat, a bude muset být v 15 matkou.
@Anonymní píše:
Holky jste sice hodné že mi chcete pomoct, ale právní stránku vyšetření u lékařů mám v celku zvládnout, já bych chtěla vědět co to může být???
Pokud ta krev je narůžovělá, nebo nahnědlá, tak jde s největší pravděpodobností o špinění v době ovulace. Taky to občas mívám, ne každý měsíc, vždy, když ovuluji. Někdy teče i jasně červená, ale opravdu trošičku.
@Nikaa88 tý brďo, aspoň vím, že holku v 15ti na gyndu vezmu, podepíšu souhlas a bude si tam pak moct zajít bez mého vědomí. Aspoň ten první krok bude moct udělat bez strachu ze mě. Stejně kdyby byla těhotná, tak to musíte asi dát vědět rodičům, ne?
@mejdylko No tak vidíš, mě skoro taky o deset víc
teď je to holt jinak no..:-/
@Kakika To ano, to potom jo, i s případnou interrupcí, to už se samozřejmě řeší s rodiči. A jak už tu někdo psal, když je nezletila matkou, stejně za dítě mají zodpovědnost její rodiče, až do 18 let, nebo pokud by se provdala tak tuším do 17 let…
@Nikaa88 podla zakona ale rodit v 15 nie je nic spatneho - ked je povoleny sex, tak je automaticky povolene aj rodit…
@Bábi Zlopočasná Neříkám, že je to špatné
Jen si každá hned neuvědomí, že to musí řešit přes rodiče a ne sama za sebe.
Holt, malo uvedomeli a tolerantni rodicia
Ja by svoje slecny pretrhla jak hady, a poslala nech sa staraju same o seba
ked su dost dospele na porod.
@Bábi Zlopočasná píše:
Holt, malo uvedomeli a tolerantni rodiciaJa by svoje slecny pretrhla jak hady, a poslala nech sa staraju same o seba
Takovou matku bych opravdu chtěla ![]()
@Bábi Zlopočasná píše:
Holt, malo uvedomeli a tolerantni rodiciaJa by svoje slecny pretrhla jak hady, a poslala nech sa staraju same o seba
Taky názor.
Já taky souložila dřív, než v 18ti letech a v té době se člověk sice chrání, ale nedomyslí důsledky toho, když přeci jen otěhotní. Takže bych asi taky v první chvíli jančila, ale z domu bych holku nevyrazila ![]()
@Bábi Zlopočasná píše:
trochu brutal. Doufám, že kdyby se dostaly do problémů, tak jim i přes tyto řeči pomůžeš ![]()
Chudak holka na neco se zepta a vy ji tady davate kapky, zakladatelko na gynekologicke prohlidky by jsi chodit mela je to prevence, mama ti urcite hlavu neutrhne kdyz ji napises ze to takhle mas a chces vedet jestli jsi v poradku
@Lili děkuji Ti, moc. Víš, moje mamka je teď poslední dobou dost náladová, a tak se mi nediv že mám strach…a mě jde i o to jestli jsem v pořádku, chci jednou děti a rodinu…děkuji Ti