Léčba mykózy v těhotenství

8841
12.11.13 09:01

Léčba mykozy v těhotenství

Ahoj holky :mavam: Předpokládám, že mám ASI mykozu :think: Včera jsem byla v těhotenské poradně, upozornila jsem lékařku, že mám nějaký problém, výtok normální krémový bez zápachu, ale docela mě svědí a praská mi kůžička :think: Doktorka mi řekla, že takto z kraje těhu se to vůbec neléčí 8o a ať si koupím boraxové čípky, které mi ale nepomáhají :? No a v lékárně mi nechtějí na volno nic prodat :( Copak se tohle v těhotenství neřeší :?: Prý až po 30tt 8o a do té doby nevím, co budu dělat. Jestli máte typ co použít, tak vám budu moooc vděčná :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1465
12.11.13 09:09

Nechápu proč by se to neléčilo já měla mykozu v 19tt a normálně mi doktor předepsal čípky na 7 dní (už nevím jak se jmenovali) ale mohli se používat v těhotenství no a po týdnu bylo po problému.. určitě by Ti měl něco dát

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
12.11.13 09:12
@JanduleD píše:
Ahoj holky :mavam: Předpokládám, že mám ASI mykozu :think: Včera jsem byla v těhotenské poradně, upozornila jsem lékařku, že mám nějaký problém, výtok normální krémový bez zápachu, ale docela mě svědí a praská mi kůžička :think: Doktorka mi řekla, že takto z kraje těhu se to vůbec neléčí 8o a ať si koupím boraxové čípky, které mi ale nepomáhají :? No a v lékárně mi nechtějí na volno nic prodat :( Copak se tohle v těhotenství neřeší :?: Prý až po 30tt 8o a do té doby nevím, co budu dělat. Jestli máte typ co použít, tak vám budu moooc vděčná :mavam:

8o 8o to je blbost. kolik jsi?
doktoři většinou nehtějí nic dát v prvním trimestru, ale pak už v pohodě. Naopak by se to nemělo nechávat, mohly by z toho být komplikace nehledě na to jak je to nepříjemný. borax globule mi taky nezabíraly, ale měla jsem asi tři různé masti, všwchny volně prodejné. narazila jsi na nějakou divnou lékárnici

• Citovat
  • Upravit
2596
12.11.13 09:17

Mě dr píše pymafucin a předtím jinej dr mi dal jenamazol. Jinak moc tě nepotěším ale já mám mykozu od 20tt pořád jen po přeléčení 2-3 klid a pak nanovo dr miřekl že je to hormonama a přejde to až po porodu. Prý to miminku nevadí. Mě to teda leze na nervy děsně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
12.11.13 09:20

@JanduleD proboha, proč by to neléčila? právě naopak, vyléčit, ať z toho není pořádný zánět, ten by mohl vyvolat předčasný porod. :think: Jinak mi dr léčil pokaždé, vždycky říkal, že tablety, co se zavádí, tak mimču neublíží, že neléčená mykóza by ho ohrozila spíš :think: asi bych zašla do lékárny, popsala co a jak, třeba Ti tam něco dají :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2596
12.11.13 09:27

@martina.se mě dr řekl že mykozy předčasnej porod nevyvolávaj jen bakteriální záněty, to mimču nemůže ublížit. Já jsem ještě 2v1 v 35tt a mám jí už od 20tt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1715
12.11.13 09:34

@JanduleD ahoj, já trpěla na mykozy i před těhotenstvím a v těhu se to ještě jednou tak zhoršilo, předepsal mi čípky (nvm název) ale je jich v platu 10 a jsou modré. Pomohly ale třeba za 3-7 dní se to znovu vrátilo a ke konci těhotenství to bylo úplně nejhorší, to už nezabíralo ani to…Ale faktem je, že po porodu to fakt zmizelo, už je to 6 měsíců a mikozu jsem neměla ještě ani jednou. Tak snad ti předepíše něco co pomůže a po porodu už budeš mít klid ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
12.11.13 09:38

Mě teda řekl dr. to co píše @martina.se, ale nechtěla jsem zakladatelku strašit. Já tím od 16tt trpěla až do porodu, vždycky zaléčit, týden dva klid a zase nanovo. Porodila jsem a od té doby mám klid, nikdy jsem na to netrpěla. Je to hrozně nepříjemný, rozhodně to leč. Kdybys chtěla vědět konkrétní názvy, tak se ti podívám, mám tu zbytky. Můžeš si dělat i výplachy, ty jsem taky měla, já měla konkrétně Clogín, je to přírodní, může se to i v těhu. Udělat výplach, namazat, mělo by to pomoct. Ale jsou dost drahý :roll:

• Citovat
  • Upravit
2596
12.11.13 09:42

@Lenule15 tak já se uplně modlím aby to po porodu přešlo protože je to dost na palici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.11.13 09:44

Mě to doktorka léčila po ukončeném 12.týdnu;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2175
12.11.13 09:51

@JanduleD Ahojky. Na mě to skočilo po ATB ve 13.týdnu těhu a řešilo se to podobně jako u Tebe… Co je to za doktory. Dali mě laktobacily zaváděcí- nepomohlo… Pak ty boraxglycerinový globule - nepomohlo to a začalo to bolet tak, že jsme v sobotu jeli na pohotovost… Tam mi dali vaginální tablety Clotrimazol Al100 s tím, že jde již o zánět pochvy a řekla jsem si i o krém, že mi to svědí i zvenku, napsal také Clotrimazol krém. Krém dobrý, ale tablety nezabrali a bylo to zpět, tak jsem šla na gynekologii a tam mi dal Pimafucin globule (3ks=3dny) jsou z nějaké látky, která napění a dostane se i tam, kam se rozpuštěná tableta nedostane… Konečně to zabralo a navíc na nich nebylo psáno, že se nesmí v těhu… Takže ať tě léčí a nenechávají to dojít do zánětu… Buď bych šla k jinému dr. anebo bych zašla na pohotovost, ale zkusila bych mu říct, že tablety mi nezabírají (že mám vyzkoušeno) a navíc je to zavádění bolestivé… Jinak jsem na nějakou dobu vynechala sladké a bílou mouku a koupila si laktobacily od Swissu a jedla k tomu bílé jogurty a kefírové mléko. Dnes jsem ve 20.týdnu a mám již pár týdnů klid, klepu, abych to nezařekla…
Výplachy bych asi nedělala - můj gynekolog říkal, že si vypláchneš i to správné a pak se to blbě obnovuje. Když už tak spíše sedací koupel s gynekologickou solé - také lze v těhotenství.
Držím palce, ať jsi fit ty i miminko :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
12.11.13 10:00

@Žandík vidíš, to bych zapomněla, laktobacily jsem taky brala a kefíry pila ve velkém množství, sladké jsem nejedla vůbec. Preventivně, ale za nějaký čas stejně ta potvora dorazila zpět :zed: Ty výplachy, mě je třeba dr. doporučil, když už jsem měla hodně velký zánět, že se to právě vypláchne ten největší sajrajt a pak to dřív zabere, když to popíšu takto :? Nedělat samozřejmě často, tak jednou za 14 dní nebo při velkých obtížích, je to tam i napsané. Já měla krabici asi ze šesti a za celý těhu to dělala asi čtyřikrát. Ono když už ten zánět máš, tak těch dobrých bakterií tam moc není :mrgreen:
Podle mého dr. třeba ani nemá smysl brát ty laktobacily, že jsou ty dobré dodané bakterie hned pohlcené těmi špatnými - ale zas na druhou stranu, tím se nikdy nic nezkazí

• Citovat
  • Upravit
22614
12.11.13 10:03

@JanduleD muj dr mi v obou tehotenstvich daval od zacatku macmiror complex a mast canesten. ALE TY GLOBULE jsou na predpis. Co tteba candibene? Jsou volne prodejne a tehulim se davaji. A v lekarne nerikek ze jsi tehotnA.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11955
12.11.13 10:10

Tak různé druhy výtoků jsou v těhotenství normální, ale každopádně to chce kultivaci a podle toho co na to. Obvoďáci mají tendenci to neřešit, protože je to běžné, já chodila do rizikovky do nemocnice a tam to řešili velmi, při každé kontrole se na to ptali, kultivaci dělali snad co šest týdnů a jakmile jsem se začala otvírat, dostala jsem Fermalac čistě preventivně hned dr. ani nečekal na výsledky přestože jsem na to nikdy netrpěla a nález byl vždy normální. Takže vědu bych z toho nedělala, trpí na to kde kdo, ale zase tak úplně bych to nepodceňovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
12.11.13 10:21
@madi píše:
Mě teda řekl dr. to co píše @martina.se, ale nechtěla jsem zakladatelku strašit. Já tím od 16tt trpěla až do porodu, vždycky zaléčit, týden dva klid a zase nanovo. Porodila jsem a od té doby mám klid, nikdy jsem na to netrpěla. Je to hrozně nepříjemný, rozhodně to leč. Kdybys chtěla vědět konkrétní názvy, tak se ti podívám, mám tu zbytky. Můžeš si dělat i výplachy, ty jsem taky měla, já měla konkrétně Clogín, je to přírodní, může se to i v těhu. Udělat výplach, namazat, mělo by to pomoct. Ale jsou dost drahý :roll:

mojí kámošce mykózu neléčili a dopadlo to hodně špatně :,( já zakladatelku taky nechci strašit, ale je to realita a lepší to vědět :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí