Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky dekuju za reakce, zalozila jsem diskusi prave proto ze vim, jak to muze dopadnout. Kefiry atd jim dost, sladke vubec, bile pecivo minimum, myju se lactacydem a spodary mam bavlnene. Urco je to hormonama a ziram, ze to dr nechce resit. A taky mi 15tt mi neprijde jako uplny zacatek. Jenamazol mam, je u nej napsano ze se muze i dovnitr tak zkusim. Snad pomuze…
@JanduleD tak v 15tt už v klidu můžeš.. já vzala první myslím v 16tt.. nechápu že by tě nechali trápit až do 30tt
![]()
Jako já souhlas s přeléčením ale já už fakt přeléčila vším snad co existuje a nic dělali mi i stěry a tam nevyšlo nic. Mám už to 15tejdnu a dítko ok já bych se pokud je to opravdu mykoza a ne bakterie neděsila. Hlavně je to strašně nepříjemný tak i proto přeléčit třeba někomu to pomůže na dýl.
Ahoj
ja mela v tehotenstvi mykozu snad 5krat nebo kolikrat
Prvne nejak kolem 9.tydne a to mi dr. dal tablety Candibene. Pak jsem po 12. tydnu dostla dvakrat zasebou antibiotika na zanet mocaku a po nich se mi mykoza zase rozjela
Jela jsem radsi na pohotovost (byl vikend) a dostala jsem na recept Canesten gyn 1 den. Ono je to volne prodejne a pojistovna to neproplaci, takze recept, nerecept, bylo to jedno, ale zabralo to bleskove. Ptala jsem se i sveho dr. a ten mi rekl, ze si to v pohode muzu koupit pokud nebudu mit jine problemy. Ona je to jedna tableta, ktera se postupne uvolnuje 4 dny a ty 4 dny pusobi. Je to dobre v tom, ze zavadeni je jen jedno a zbytecne si dolu nesahas a kdyz se to rozousti, tak ani nic nevyteka ven. Ja jsem ten Canestem mela prvne v 16.tydnu. Jak to candibene, tak ten Canesten mi psal primar a prave rikal, ze horsi je, kdyz se to neleci nez ty samotne tablety. Drzim palce at se toho brzy zbavis ![]()
Ahoj
.Já trpěla na to samé. Bylo to hrozně nepříjemné, chvílemi i bolestivé. Doktorka mi dala Jenamazol. Není na předpis, jsou to asi 3 aplikátory s mastičkou…Pomohlo to.Za nějakou dobu se to sice vrátilo, tak jsem si koupila Clotrimazol, který také není na předpis a těhotné ho mohou. Mažu se preventivně a je to už mnohem lepší. Určitě bych ale dbala rad doktorky a lékárnic a nezkoušela nic na vlastní pěst ![]()
Dobre rano,
Moc prosim o radu. Pokousime se o mimi po vyndani teliska. Nevim v jake fazi cyklu jsem, telisko je venku kratce aMS nevim jestli byla nebo to bylo jen cisteni po vyndani..nicmene trpim na mykozy a tady je problém. Nevim zda se nam zadarilo, na tt je jeste brzo (nevim kdy byla ovu, telisko je venku 14 dni). Jenze ted mam slabou mykozu- neni to jic hrozného, chci vydrzet do ms. Horsi je, ze probkem ma i partner. Cim ho prelecit? Staci koupit obycejny canesten a mazat? Vcera jsem mu dala jako první pomoc jenamazol co jsem nasla doma a ulevilo se mu. Diky moc
Dobre rano,
Moc prosim o radu. Pokousime se o mimi po vyndani teliska. Nevim v jake fazi cyklu jsem, telisko je venku kratce aMS nevim jestli byla nebo to bylo jen cisteni po vyndani..nicmene trpim na mykozy a tady je problém. Nevim zda se nam zadarilo, na tt je jeste brzo (nevim kdy byla ovu, telisko je venku 14 dni). Jenze ted mam slabou mykozu- neni to jic hrozného, chci vydrzet do ms. Horsi je, ze problém ma i partner. Cim ho prelecit? Staci koupit obycejny canesten a mazat? Vcera jsem mu dala jako první pomoc jenamazol co jsem nasla doma a ulevilo se mu. Diky moc
@kopretina79 podivej se na slozeni. Ja hned ze zacatku tehu, 4+1 byla na gynde s tezkou mykozou, do te doby jsem ji nemela nikdy a doktorka mi dala cipky a mast s ucinnou latkou Clotrimazol.
Jinak je to stare tema, ale mykoza se ma lecit ihned ze zacatku, jinak to bude v prubehu tehotenstvi jen horsi.
@kopretina79 tak se divam a canesten i jenamazol je to stejne, ucinna latka clotrimazol. Tak at se tim maze, als i minimalne dalsi4 dny po odezneni svedeni…
Pokud budes tehotna, zasla bych na gyndu, at ti predepise to stejne, ale rekne, jakou koncentraci (existuji ruzne).
Dekuji moc. Koupim canesten a na me at radeji koukne jeste MUDr. Cetla jsem, ze je dobrý i jako prevence kokosovy olej, tak po vyleceni budu asi mazat i preventivne ![]()
Jeste jednou velky dik ![]()
@kopretina79 nemas zac
s tim kokosovym olejem jsem to neslysela. Mne se pak uz mykoza nevratila ![]()
Ja na ni trpim dost. Drive tak jednou rocne, zato posledni dva roky des a hruza. Omezila jsem pecivo jen na celozrnne, na sladke mohu zapomenout uplne a presto se potvora vraci. Uvidim. Treba kdyz to dostanu z manzela, tak uz se treba take nevrati. Vira tva te uzdravi
![]()
Bud rada ze ses toho zbavila.
Mmch ten kokos olej jsem koukala ze ma fakt siroke pouziti- od kuchyně, jako kosm. pripravek i lubr.gel. Mazec
Ahoj, jsem v 36tt a hrozi mi predcasny porod stim, ze se tomu necha volny prubeh. Poslednich par dnu mam, ale paleni v pochve a muj gynekolog rikal, ze to muzou byt kvasinky a mam si koupit zavadeci tablety. Mam strach, aby to neurychlilo porod..
Ahoj, chtěla bych oživit diskuzi.
Máte něco osvědčeného na počínající mykózu? Před těhu mi stačil intim gel, ale nyní už mě to postihlo, jsem 30tt. Doktor automaticky předepisuje Macmiror, což zase nechci…měla jsem ho před měsícem…chci zkusit zatím něco ne tak drastického. Jsem 30tt a zatím je to jen u lehkého pálení a svědění, s lehkým výtokem.
Moc děkuji za zkušenosti
nejraději bych nějaké zaváděcí tablety, globule… Ne babské rady jako jogurt ![]()
@neria55
já teda neporadím. Ja totiž taky měla antibiotika a ty jediné zabraly. Koupila sem vše možné v lékárně a zbytečně. Nic nepomohlo. Takže ráčí další antibiotika než to nechat rozjet.