Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Protože je mi 16 se sexem jsem začala v létě a to na tajňačku (vím co si asi budete myslet, puberťačka co si jen něco zkouší, ale tak to není…s přítelem jsem už dlouho..ale je o dost straší než já a nevím jak by to naši vydejchali). A moje mamka dělá ve zdravotnictví…takže na ní lekařské tajemství neplatí ![]()
@Anonymní píše:
Protože je mi 16 se sexem jsem začala v létě a to na tajňačku (vím co si asi budete myslet, puberťačka co si jen něco zkouší, ale tak to není…s přítelem jsem už dlouho..ale je o dost straší než já a nevím jak by to naši vydejchali). A moje mamka dělá ve zdravotnictví…takže na ní lekařské tajemství neplatí
Lekarsky tajemstvi plati na vsechny. Nemusis ji rikat proc tam jdes ne? Ptedpokladam ze mas vlastni rozum. Tak si vyhludni gyndoura a zajdi problem resit. On te nepokouse.
16ti letá už může jít k dr. bez doprovodu, ne? Tak si zajdi na tajnačku ke gynekologovi jinam, než kde pracuje tvoje mamka. Oni si neposílají vzkazy kdo kde byl. Jinak lékařské tajemství platí všude. Gynekolog tě prohlédne, to že nejsi panna, je mu fuk. 15 ti už bylo, takže nejsi ani „pod zákonem“ ![]()
@Anonymní píše:
Ahojky holky, snad mi nějaká z Vás pomůže. Vždy po menstruaci tak týden až dva po, mám slabé krvácení, ne nějak moc, spíš pár kapek tak dva až tři dny…začíná mě to znepokojovat. Dne smě napadlo jestli to nemůže nějak souviset s ovulací?? Těhotná bych být neměla…měla jsem to i předtím než jsem začala se sexuálním životem. K lékaři také nechodím…nevíte co by to mohlo být???
neblbni, chodit ke gyn bys měla už kvůli prevenci.. A co to mamce podat takto? A pak se s dr domluvit o samotě? Přímo ke gyn s Tebou mamka snad nepůjde ![]()
No mamině to říct bude muset, protože pokud je slečna nezletilá, tak k vyšetření bude potřeba souhlasu zákonného zástupce…
Ked si dost stara na sex, tak si dost stara na vybehanie doktora. Krv mimo „termin“ fakt moze hovorit o cyste alebo myome.
Alebo patris k tym, co im vagina funguje na ukor mozgu ![]()
@Anonymní píše:
Protože je mi 16 se sexem jsem začala v létě a to na tajňačku (vím co si asi budete myslet, puberťačka co si jen něco zkouší, ale tak to není…s přítelem jsem už dlouho..ale je o dost straší než já a nevím jak by to naši vydejchali). A moje mamka dělá ve zdravotnictví…takže na ní lekařské tajemství neplatí
ale platí na ni lékařské tajemství. Takže nechápu, proč bys nezašla k dr.
@Nikaa88 píše:
No mamině to říct bude muset, protože pokud je slečna nezletilá, tak k vyšetření bude potřeba souhlasu zákonného zástupce…
odkdy? ![]()
@martina.se píše:mmchdm, mamce můžeš říct, že krvácíš mimo cyklus, že k dr potřebuješ, nemusí vědět, že nejsi panna.
ale platí na ni lékařské tajemství. Takže nechápu, proč bys nezašla k dr.
Normálně neblbni a běž k doktorce, stejně tam budeš muset začít chodit, minimálně na preventivky. Já myslela, že se normálně chodí od patnácti. Jo a mámě to nikdo neřekne, nesmí ![]()
@Nikaa88 já to myslela tak, že domluvit se s mamkou, že by bylo dobré zajít za gyn kvůli prevenci.. a pak sním probrat potíže už bez mamky, jestli se stydí. MUDr. by s mamkou rozhodně neměl probírat, jestli je nebo není panna, nebo jo? Tohle nevím přesně.. ![]()
Ahojky holky, snad mi nějaká z Vás pomůže. Vždy po menstruaci tak týden až dva po, mám slabé krvácení, ne nějak moc, spíš pár kapek tak dva až tři dny…začíná mě to znepokojovat. Dne smě napadlo jestli to nemůže nějak souviset s ovulací?? Těhotná bych být neměla…měla jsem to i předtím než jsem začala se sexuálním životem. K lékaři také nechodím…nevíte co by to mohlo být???