Krvácení ve 21 týdnu

362
2.5.10 17:15

Krvácení v 21 týdnů.

Ahoj maminky prosím o radu. Jsem v 21 týdnů těhotenství a asi před 2 dny jsem začala slabě krvácet. Vzhledem k tomu, že pracuji v Anglii a tady je jiný systém nikdo mi nic nevysvětlil, proč se tak stalo a podobně. Tak teda krvácela jsem jen jednu noc a dnes 3 den jen slabě špiním. Nechali si mě v nemocnici 1 noc, ale ani mi neudělali ultrazvuk jen se koukli dovnitř a řekli, že čípek je uzavřený a to je dobré. Miminku poslouchali srdíčko a ptali se jestli se pořád hýbe což je v pořádku. Protože to ustalo poslali mě domů a doporučili týden klid na lůžku, ale nikdo mi nic nevysvětlit a když jsem se ptala na ultrazvuk řekli, že není třeba leda by se to opakovalo. Dělám servírku v hotelu, práce je to těžká a člověk se naběhá. Ani ty talíře a tácy s jídlem nejsou nejlehčí, chtěla jsem vydržet pracovat až do 8 měsíce, ale teď se bojím. Neměly jste některá podobnou zkušenost? Nevíte čím by to mohlo být a jestli je to normální a jestli nemám mít strach zůstat pracovat. Je to moje první miminko tak se moc bojím, navíc jsem astmatička a před těhu jsem měla vysoký tlak a na obojí jsem brala léky. Bojím se aby miminku něco neublížilo. Děkuji za odpovědi. Ještě jsem zapoměla dodat, že tu osudnou noc mi i hodně tvrdlo bříško asi 20 krát za noc. To se mi stávalo i předtím, ale jen občas a myslela jsem že to je normální. Beru Magnézium jedno denně víc nemůžu protože pak se celá osypu. Tvrdnutí pokračuje ale jen občas a pořád špiním bojím bojím.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101578
2.5.10 17:30

Ahojky, moc neporadím, ale chtělo by se to víc šetřit a mám pocit, že v ČR by to u většiny doktorů znamenalo neschopenku. A k tomu magnesiu, nepíšeš kolikátku bereš, ale pokud je to ta klasická 500, tak jedno je jak nic, zkusila bych to zvýšit, třeba ses osypala po něčem jiném.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
2.5.10 17:30

Já ti můžu jen doporučit poradnu http://www.prozeny.cz/…nska-poradna

Buď pročíst staré dotazy, jestli se tam neobjevil nějaký podobný, nebo položit dotaz nový. MUDr. Koucký odpovídá dost rychle (ale není to on-line poradna, takže pokud by bylo něco akutního, nespoléhej jen na tuto poradnu).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21531
2.5.10 17:42

no, nechci strašt, ale tady by tě opravdu nechali už do konce doma. i s ohledem na druh práce… zkus tu poradnu a uvidíš. ono bez vyšetření to asi bude jen obecnější doporučení, ale s ohledem na nedostatek informací v anglii toho bude určitě víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26295
2.5.10 17:49

Taky nechci strašit, ale jak to máš s placentou? Kamarádka ji měla hodně dole tzv. placenta praevia, tak to způsobovalo krvácení, byla od 23tt do 36 téměř pořád v nemocnici. Nesměla nic než ležet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2654
2.5.10 18:29

Ahoj.....já krvácela v 10t.t. a to byl tedy hemtom…a pak po vyšetření v 32. týdnu a to se jednalo právě jak bylo výše napsáno…nízko nasedající placenta…týden jsem byl v nemocnici , brala 6× denně magnesium.....ale předpokládám, že pokud by se jednalo o tu placentu tak by Ti to snad řekli!Dělali i vaginální vyšetření?
A jinak já pracovala jako servírka 6 let a nedokážu si představit běhat po place do 8. měsíce… :zed: určitě klid na lůžku…a možná fakt zvýšit to magnesium a úplně nejlíp zajít ještě raději k doktorovi..držím pěsti ať je vše brzy v pořádku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
362
2.5.10 18:30

No právě že beru je 300mg, víc se tady neprodává, ale beru ještě těhotenské vitamíny tak tam taky nějaké je dohromady to bude asi 500mg, ale když jsem si vzala další 300 tak jsem se osypala a měla i průjem dneska jsem si je nevzala a přešlo to takže asi vážně alergie. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
362
2.5.10 18:34

No děkuju moc rady asi to magnézium vydržím i přes tu alergii, tady se to tak nebere oni mi nedělali ani ultrazvuk jen mi prohlídli čípek, klasicky jak na gyndě. No pořád špiním sie už to není ani ten klasicky tmavý výtok spíš takový slabě nahnědlý, ale myslím, že ani to by nemělo být. Prcek sebou pořád mrská tak doufám je v pořádku a bude to dobré když to ustupuje i tak se moc bojím, nejdřív můžu odejít na mateřskou za 2 měsíce snad to nějak vydržím. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101578
2.5.10 18:46

Jinak průjem po magnezku je normální, tím se nestresuj, ale zkus to fakt přežít a zvýšit, tady se myslím běžně ordinuje 6×500mg, 2× - 4× 500mg jsem brala i jako netěhotná na křeče v nohou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
412
2.5.10 19:35

Luci, ja byt tebou, tak se na praci okamzite vyprdnu. Co je ti prednejsi - prace nebo zdravi ditete? Kdyby se miminku nedej Boze neco stalo, budes si to porad vycitat, to mi ver. Tezko rict, proc krvacis/spinis. Duvodu muze byt mnoho - nizko polozena placenta, hematom atd. Kazdopadne bys mela byt v klidu, netahat nic tezkeho a co nejvic se setrit. Nevadi, ze UTZ nedelali, pokud citis pohyby a slyseli srdicko, tak to staci.
Drzim palce at i spineni co nejdriv ustane a preju hladky zbytek tehotenstvi!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3127
2.5.10 19:49

Vzhledem k tomu, že jsem z oboru a vím, jak je těžké udržet plné talíře (nehledě na to, že třeba nosíš 3 na ruce) je to pro tebe opravdu velká zátěž. Měla by jsi svému zaměstnavateli říci, že jsi těhotná a pokud to ví, oznámit mu, aby tě přeřadil na lehčí, ne tolik náročnou práci (jak na chůzi, tak na tělesné zatížení). Koneckonců on je povinen ti zajistit takové podmínky, aby jsi kvůli práci neměla zdravotní komplikace či v horším případě nepotratila. A to platí všude na světě (snad jen kromě Afrických zemí, kdy ženy v těhotenství klidně ořou pole a rodí na poli :-) ). Pokud ti zaměstnavatel nevyjde vstříc, měla bys to oznámit svému lékaři a dohodnout se s ním, zda by ti nevystavil neschopenku či doporučenku na lehčí práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1905
2.5.10 20:08

Na neschopenku tady zapomen, to bys musela vazne hodne a opakovane krvacet… Ja v prvnim tehu delala ve stajich, krvacela jsem, na neschopenku jsem se ptala, bylo mi receno ze se mam domluvit na lehci praci…no mela jsem oddelano abych mela narok na maternity allowance, tak jsem dala vypoved.

Co je tady dobre, ze neschopenku do 7dnu si muzes „vystavit“ sama a zamestnavatel ti ji musi uznat. Neschopnost desli uz musi resit lekar. Samozrejme to neni za plne penize, ale cca £70 na tyden. Pokud jsi zamestnana na smlouvu, a na plny uvazek. Pokud jsi placena od hodiny, nebo bez smlouvy, a mas pocit, ze by ti ten tyden pomohl, zkus si zajit na mistni pobocku Citizen Advice Bureau, a zeptaj se, jake mas moznosti. www.citizensadvice.org.uk

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
362
2.5.10 20:15

Děkuju moc za odpovědi, neschopenka tady bohužel neexistuje leda by to fakt bylo nějaké stále krvácení a tak. Ale v práci mě nechali týden doma, vzala jsem si dovolenku, stejně si ji musím vybrat a za 2 měsíce můžu ma mateřskou a domů, kde mě pořádně vyšetří. Jasně kdyby jsem po nástupu do práce začala krvácet tak se na to vykašlu to by mi za to nestálo. Jen doufám to přejde a v září budu mít zdravé mrně, už se moc těším. Nevím jestli to vadí když pořád slabě špiním, třeba to je normální? Hlavně že nekrvácím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
362
2.5.10 20:18

Ještě otázka nemůže to mít třeba i souvislost s kvasinkama, trpím na ně celý život a než jsem začala krváet tak tam taky byl takový problém.Nevíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6263
2.5.10 20:34

Luciash, ja jsem take v UK, cekam druhe dite, takze presne vim, jake tu jsou pomery. Ja dosahla nemozneho, od 4.mesice jsem v minulem tehu byla od doktora uznana doma, tzn. s plnou vyplatou. Zacala mi diky tehotenstvi, tezke praci a nevyspani (delala jsem odpoledni az nocni smeny v tovarne) srdecni arytmie. V praci me odmitli prehodit na denni smenu nebo zkratit uvazek a muj rozumny GP me nechal doma. Byla jsem pravidelne po dobu tehotenstvi sledovana na kardiologii. Za celou dobu jsem nemela zadny zavazny nalez, pouze muj GP me vysetroval jednou primo pri te arytmii, ale byla to nahoda. Ja te nechci strasit, ale myslim, ze krvaceni v tomhle tydnu tehotenstvi neni normalni (mozna jeste tak po sexu). Mela by ses rozhodne setrit. Ja osobne bych se bala treba odlucujici se placenty.
Normalne nelzu, ale kvuli miminku bych u GP sehrala male divadlo a rekla mu treba prave, ze mam srdecni arytmie. Tezko se to prokazuje. Ja vim, ze je to blba rada, ja jen vychazim ze svych zkusenosti, jak to tu chodi. Mas zodpovednost za sebe, ale i za mimi, v CR bys doma urcite zustala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí