Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj. Jsme v 7tt a dnes jsem chvíli krvácela po vykonání stolice. Bylo to i bolestivé, ale spíš ta stolice, protože jsem měla zácpu. Mohla jsem tím tlakem vypudit embryo, jedná se o potrat? Nebo to nemusí dopadnout se špatným koncem? Nestalo se vám to některé také? Díky moc.
Tim tlakem jsi v zadnem pripade nemohla „vypudit“ embrio, to se opravdu neboj ani na sekundu ![]()
Jde o to, kolik to bylo krve, jestli jen malicko - cca do jedne polevkove lzice, tak to urcite nic neznamena - ja takto krvacela pri prvnim tehotenstvi asi desetkrat, cca mnozstvi jedne lzice krve, vzdy me pote kontroloval doktor a nikdy to nic nebylo, jen troska krve z cipku - nikdy se neprislo na to, proc. Mela jsem na cipku takovou jizvicku a ta to obcas delala…
Potrat opravdu vypada jinak, to je krve jak pri tezke menstruaci, co tak vim od kamaradek, co potratily.
Presto, pro jistotu, bych se nechala prohlednout doktorem, at mas uplny klid v dusi ![]()
víš jistě, že to bylo krvácení z pochvy? neporanila ses v oblasti konečníku? při zácpě se může i poranit sliznice, nebo hemoroid. pokud to bylo z pochvy, tak bych podle toho, jak to bude dál vypadat, buď volala na gyndu a případně tam jela, nebo počkala do poradny, když bys ji měla brzo. Já touto dobou taky drobně zašpinila po sexu a rozhodla jsem se nepanikařit a počkat do kontroly, že to bude tak, jak to má být. ale jsou ženské, které hned jedou na kontrolu třeba na pohotovost, tam si je většinou nechají na pozorování a pokud je to ok, tak pak propustí dom. Gynekolog by ti na to mohl předepsat taky léky (Utrogestan, Askorutin). Přeju, ať se miminko drží.
Ale jak ctu tvuj prispevek jeste jednou, tak mi pripada nejpravdepodobnejsi, ze jak jsi tlacila, tak ti mozna praskla nejaka zilka…
miska7 píše:
Já to tez měla, byl to hemeroid:-)
ale já jsem krvácela z pochvy, to je i u hemeroidů?
Laura77 píše:miska7 píše:ale já jsem krvácela z pochvy, to je i u hemeroidů?
tak to ne a jsi si jista? Já taky na zacatku myslela ze je to z pochvy. V tom případe bych si zasla k lékaři.
miska7 píše:Laura77 píše:tak to ne a jsi si jista? Já taky na zacatku myslela ze je to z pochvy. V tom případe bych si zasla k lékaři.miska7 píše:ale já jsem krvácela z pochvy, to je i u hemeroidů?
no jsem si jistá bohužel
přiznám se, že já když jsem byla těhotná, tak jsem se bála tlačit na wc.. měla jsem zácpu a bala jsem se vypudím dítě.
Já to měla taky tak, cca do 12 týdne a nic se nestalo, ptala jsem se doktorky a prý je to tím, že sliznice je hodně prokrvenbá a jen praskne nějaká cévka. Pokud nekrvácíš dál, tak je to nejspíš ok, já měla vždy jen trošku na papíře.
Mám dotaz jsem v 5tt a mám šílenou zácpu včera jsem dokonce i krvácela nebylo to moc, ale i tak mě to vyděsilo příští týden jdu na kontrolu k doktorovi, ale nevím jestli se tam radši nezastavit už zítra, je to normální? Mám navíc cystu na vaječníku nemohla mi třeba při tlačení prasknout?
@Anonymní píše:
Mám dotaz jsem v 5tt a mám šílenou zácpu včera jsem dokonce i krvácela nebylo to moc, ale i tak mě to vyděsilo příští týden jdu na kontrolu k doktorovi, ale nevím jestli se tam radši nezastavit už zítra, je to normální? Mám navíc cystu na vaječníku nemohla mi třeba při tlačení prasknout?
krvácela odkud? Né, při tlačení Ti cysta nepraskne a zácpa zdravé těhotenství rozhodně neovlivní. Jestli máš obavy, zajdi k dr, on Tě určitě nevyhodí ![]()
@Anonymní píše:
pokud jsi krvácela z konečníku jsou to s největší pravděpodobností hemeroidy ![]()