Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já bych naopak na pohotovost nejezdila a v klidu ležela. Kdyby to měl být průšvih, tak s tím na pohotovosti stejně nic neudělají. Držím palečky, ať je to dobré.
@elba11 No jenze pravda je takova, ze cim vic bude v pohybu, tim vetsi riziko potratu bude hrozit…mela by lezet a brat ty leky. Pokud bude dal litat po doktorech, nicemu tim nepomuze a jen se to vic bude drazdit…Je to muj nazor…s hematomem se neda nic jineho delat, nez cekat, jestli se vstreba…pokud bude v klidu, muze to vsechno dobre dopadnout. To je muj nazor…rozhodne nechci vyvolavat nejake hadky.
@fenny píše:
Já bych naopak na pohotovost nejezdila a v klidu ležela. Kdyby to měl být průšvih, tak s tím na pohotovosti stejně nic neudělají. Držím palečky, ať je to dobré.
Přesně tak.
@fenny píše:
Presne tak
@JaniceB Tak ono se na druhou stranu zase říká, že v tom prvním trimestru je to prostě buď a nebo a že pokud to má odejít, odejde to, i když bude dotyčná pořád ležet s nohama nahoře a pokud se to má udržet, tak se to zase udrží i kdyby čert na koze jezdil
Nicméně jezdit na tu pohotovost mi přijde zbytečné, protože to stejně ničemu nepomůže, šlo by jenom o posouzení stavu, který se stejně může změnit z minuty na minutu.
@fenny Jasny…rika se…ale pokud bude v pohybu, zbytecne navic, tak se prokrvuje neustale i deloha a zybtecne zvysuje sanci na ti spatnou variantu..nebyla by ani prvni, ani posledni, komu to lezeni pomohlo…
Holky to je hrozný, jsem jak prutokáč
no prostě jako kdybych chytla krámy. Ale není to světlé. Jen takové kusy
omlouvám se za detailní popis. Manžel přijede po čtvrté hodině dom a jedem na pohotovost. Snad se dá ještě něco zachránit ![]()
@JaniceB Takže ještě jinak - ležením nic nezkazí a lítáním po doktorech by eventuálně mohla, takže proč riskovat.
@Retezka Ja bych ti radila postel, ascorutin a klid…ale samozrejme je to na vas. Drzim palce!!! ![]()
@Retezka píše:
Holky to je hrozný, jsem jak prutokáčno prostě jako kdybych chytla krámy. Ale není to světlé. Jen takové kusy
omlouvám se za detailní popis. Manžel přijede po čtvrté hodině dom a jedem na pohotovost. Snad se dá ještě něco zachránit
Určitě v tomhle případě na pohotovost jeď.
Držím moc palce, nic není definitivní
a máš bolesti?
Ono sice doktoři v takto raném těhotenství nic nezmůžou, ale pro hodně těhotných je důležité vědět, jak na tom jsou. Zda srdíčko tluče…
Můj dr. mé prvotrimestrální krvácení vůbec neřešil (žádný hematom, nic, nevědělo se, odkud to teče). Nenapsal mi žádný lék, že prý to stejně nemá valného vlivu. Prostě buď - anebo, jak tu bylo psáno. A taky říkal, že zas je naopak dobře, že to teče a čistí se, než aby krev či sraženiny v děloze zůstávaly.
@panenka87 píše:
Určitě v tomhle případě na pohotovost jeď.
Držím moc palce, nic není definitivnía máš bolesti?
no právě že jo, mám křeče jako při měsíčkách
už je mi jasné, že to asi v pohodě nebude
@Retezka píše:
no právě že jo, mám křeče jako při měsíčkáchuž je mi jasné, že to asi v pohodě nebude
Pro vlastní klid jeď. Ale ani bolesti a křeče nemusejí znamenat konec. Z vlastní zkušenosti. Držím palce. ![]()
@Retezka tak to mě moc mrzí. Bohužel tohle jsem zažila taky:-( drž se!