Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky. Mám veký strach. Dneska ráno jsem na záchodě zjistila, že špiním. Tak jsem místo do práce valila na gyndu. Doktor mě prohlídl, že prý nějaké předčasné odlučování nevidí, že to vypadá na přechozenou nemoc, přetažení v práci. Napsal mi neschopenku, z léků pak Duphaston a Ascorutin. Jenže jak se ve mě prohrabal tím ultrazvukem, tak to asi podráždil, já jsem přišla domů a krvácím jako při počínající MS, břicho me trošku bolí. Tchyně mě ubezpečila, že mě asi podráždil ještě tím vyšetřením, že si mám lehnout, stejně víc nenadělám. Měli jste to někdo taky tak a ten duphaston zabral?
@Retezka tohle jsem měla téměř po každém vyšetření - může to tim být, nemusí. Lehni si, odpočívej. POkud je to ok, tak se to udrží ![]()
Měla jsem to při dvou těhotenstvích v podobném týdnu a přestalo to. Držím palce ![]()
Krvácela jsem v tomto těhotenství celý první trimestr. A dost, jasnou krví, i s bolestí břicha. Vždy když se krev objevila, říkala jsem si, že je konec. A ono ne. Ascorutin jsem nebrala, místo toho jsem pila pohankový čaj a jedla rajčata (obsahují rutin), vitamín C v ovoci. Tak tě chci povzbudit, že to nic vážného znamenat nemusí. Děláš maximum.
Ahoj ano měla. A nemáš mít náhodou menstruaci?? Já ji měla každý měsíc. Vždy jen jeden den, ale tekla ze mě krev a bolelo mě břicho-prostě si mé tělo cyklus pamatovalo. + jako bonus jsem špinila v kuse do 14tt. a dívej mimčo se udrželo. Nic nedělej, odpočívej a přeju aby bylo vše ok ![]()
No, zahnizďování to už nebude, ale teoreticky to může být ten stav, kdy holka dostane ms i jako těhotná.
Uvidíš, příroda je mocná. odpočívej, nenervuj se (já vím, že to je rada…
)…
Holky děkuju za uklidnění, to břicho fakt bolí jako při měsíčkách, prostě celkově jakobych dostala měsíčky
tak doufám, že se mrně udrží. U prvního jsem taky špinila každé 4 týdny, ale jen špinila - nekrvácela.
@macina25 No právě že mám no. Normálně bych měla měsíčky. Tak doufám, že to bude tím. V pondělí jdu na kontrolu, tak jsem zvědavá. Hned jsem si měla vzít 4 tablety duphastonu a 2 tablety ascorutinu, pak o osmi hodinách 1 duphaston a 2 ascorutiny. Ale bojím bojím fakt
@Retezka já se taky holka bála…ani nevíš jak! ale prostě někdo ještě menstruaci má i v těhu a ted teda už nekrvácím, ale zato to zaručeně poznám na pleti a zvýšené chuti na sladké. Takže já mám,,krámy" vlastně po celou těhotenství ![]()
Já to měla taky. Jen se nestačím divit, kolik nás tím trpí. Začala jsem krvácet i ve 14. týdnů a dost. Byla jsem i v nemocnici, ale vše dobře dopadlo. A jak říká manželova babička, které už bude něco k 90. Dřív mohli dělat úplně vše a o mimi nepřišli a teď? Stačí maličkost a je problém. Mně to totiž udělal stres v práci. Bude líp, uvidíš.
@Retezka držím palce, ale jak píšou holky, zaprvé ta sliznice může být posrážděná tím vyšetřením, jinak buď opravdu MS, nebo třeba moje kamarádka takhle krvácela, měla vcestnou placentu a při námaze prostě krvácela, druhá zase ai do 13tt nevěděla že vůbec těhotná je, normálně měla MS a má zdravého chlapečka. Klid pohoda, odpočívej a snaž se nenervovat ![]()
@Retezka píše:
Ahoj holky. Mám veký strach. Dneska ráno jsem na záchodě zjistila, že špiním. Tak jsem místo do práce valila na gyndu. Doktor mě prohlídl, že prý nějaké předčasné odlučování nevidí, že to vypadá na přechozenou nemoc, přetažení v práci. Napsal mi neschopenku, z léků pak Duphaston a Ascorutin. Jenže jak se ve mě prohrabal tím ultrazvukem, tak to asi podráždil, já jsem přišla domů a krvácím jako při počínající MS, břicho me trošku bolí. Tchyně mě ubezpečila, že mě asi podráždil ještě tím vyšetřením, že si mám lehnout, stejně víc nenadělám. Měli jste to někdo taky tak a ten duphaston zabral?
krvacela jsem jak blazen v 9tt v prvnim tehu a v 11 tt ve druhem tehu. Prezila jsem bez leku
a mimi jsou ok. Mne vzdycky tvrdili, ze zadne leky tomu nepomuzou, tak proc se tim rvat
No fakt je to jak měsíčky. Bolí mě břucho, mám strach, že s tím krvácením odejde i mimčo. Kdyby mě to břicho aspoň tak nebolelo. Mám pocit že ještě večer pojedu s mužem na pohotovost jestli se to nezlepší. Tak moc krvácet během těhu, to jsem si myslela že snad ani není možné.
@Retezka Urcite lez a nic nedelej…vubec nic…jen na wc…ja tohle zazila pred dvema tydny…bohuzel u me bylo zamlkle tehotenstvi a probehl nasledny spontanni potrat…to ale doktor zjistil pri vysetreni hned…mela jsem byt 9+5 a podle utz jsem byla 7+0 a bylo zjevne, ze miminku nebije srdicko. Za dva dny na to jsem potratila.
Pokud ti doktor rekl, ze miminko je v poradku, tak bud klidna - to je to nejdulezitejsi. Muze to byt jen hematom, na utz nemusi ani byt videt, nebo nejaka prkotina, kazdopadne na zastaveni krvaceni je dobre brat Ascorutin 2 x denne /koupis v lekarne/ a lezet. Hlavne se nenrvuj, kdyby bylo neco spatne, tak mi ver, ze bys to uz od lekare vedela. ![]()
Já nechci strašit, ale já jsem v 7+5 začala krvácet, dr mi teda diagnostikoval hematom. Večer ten den jsem potratila
takže na tu pohotovost bych jela, podle mě to je důvod k obavám.