Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojte holky, setkala se některá z vás s tímto viz.foto? Malý má 4 měsíce a už 4 dny mi furt kadi, před krmenim, při krmeni a pak později zase…nekojim, je na UM kendamil. Doktorka mi řekla, ze je to z toho častého kadění…jenže mě se to nějak nezdá
A co mám teď dělat? Má kendamil, tak mu mám koupit kendamil bez laktozy?
@JancaS84 píše:
Alergie na bilkovinu z kravského mléka.
Neprojevilo by se to dřív?
A to by pak potřeboval mléko ze sóji, nejsem si jistá, které to je. Bez laktozy nestačí, nesmí tam být nic kravského.
Nemá spíš prostě průjem a z toho poškozenou sliznici?
Ano měl průjem par dnů, lehce do zelena. Teď už je to zase žluté…co prd, to si málo ukákne i při tom krmeni. Není jakoze úplně plna plenka…
@Evillizbeth píše:
A co mám teď dělat? Má kendamil, tak mu mám koupit kendamil bez laktozy?
Ne, laktoza je něco jinýho. Nevím jaký je na to UM, já jsem kojila tak jsem vynechala mlíko já. Ale každopádně bych s tím šla k doktorce. Jestli ti tvoje řekla, že to je z častého kakani tak bych vyměnila doktorku.
@Myška321 píše:
Neprojevilo by se to dřív?
A to by pak potřeboval mléko ze sóji, nejsem si jistá, které to je. Bez laktozy nestačí, nesmí tam být nic kravského.
Nemá spíš prostě průjem a z toho poškozenou sliznici?
Může se to projevit i později. Nejen kravskeho, jakákoliv živočišna mléčna bilkovina.
@Evillizbeth píše:
Ano měl průjem par dnů, lehce do zelena. Teď už je to zase žluté…co prd, to si málo ukákne i při tom krmeni. Není jakoze úplně plna plenka…
Zelená nevadí to u UM bývá často, protože tam přidávají železo. Pokud je to hodně často, smrdi a je v tom krev tak to vypadá na tu ABKM.
Já nevím, hned bych tu nestrasila ABKM, u malé se něco podobného projevilo cca v tomto věku taky, já samozřejmě vyschizovana ABKM a nakonec to upravily dvě lahvičky Biopronu. Od te doby absolutní klid od krvavých nitek a to fakt ani dcera ani já při kojení jsme žádnou dietu nedrzely.
4 dny je málo na nějaké závěry jako je abkm. Až to bude přetrvávat delší dobu, tak bych se domluvila na alergologii na testech. Pak se dává Nutrilon alergy care..a když dítě reaguje i na něj, tak jsou ještě speciálnější mléka neocate a alfamino hrazené pojišťovnou.
Každopádně sója se pri bezmlecne dietě taky nesmí. Žádné sojové mléka nedávejte ![]()
Ty nitky můžou být z čehokoliv a měl by to řešit doktor.
Šla bych lékaři. Pokud bude mít na něco podezření, tak vás pošle na gastro.
Moje zkusenost- u nas to zacalo prujmem, pak stolice zezelenala a nakonec se objevila krev, stolice byla snad 9× denne. Doktorka radila vynechat mleko, nepomohlo, pak lepek, vejce, soju, orechy… Alergo testy neprukazne. Nakonec pomohlo az prestat kojit a davat Alfamino - tim se zjistilo, ze opravdu nesnese mlecnou bilkovinu a k tomu bilek. Pokud pro blem pretrva, radila bych zkusit vynechat vse s mlekem ( i stopy!!!). Ale pozor, reakcni doba muze byt i mesic.
Děkuji za příspěvky, ale nakonec se zjistilo, že syn má salmonelu…jakože trochu nechápačky, z čeho asi tak 4 měsíční dítě to muže mít, ale budiž. Samozřejmě vše je v pořádku ![]()
Ono stačí něco špatně umýt a je to hned u tak malýho miminka. Snad bude prcek brzo OK.