Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
nas ucili nicim nepotirat nebo se zabiji ty dobre bakterie, ktere pupik hoji. Stroupky neloupat!! A ohybat plinu dokud se bude pupek stroupkovat.
male upadl pahyl za tyden a stroupkovala docela dlouho snad do 1 mesice, pak uyz se ranka zahojila.
aha tak jako mi se to zda celkem zbytecne potirat ty stroupky nedava to smysl.potirat neco co je suche.
Taky bych nepotirala. Kontrolovala jsem vzdy, kdyz se mi to nezdalo tak, ze jsem si cuchla. Pokud z toho nerine krev a nehnisa, nezapacha, melo byto byt v poradku.
tak nam uz upadnul i druhy stroupek uz tam nemame nic jen malou dirku ale nejsem si jista jestli tam vidim bily hnis nebo je to kuze ja se hrozne bojim tam zastarat.boze co mam delat.doufam ze to je dira zavrena nebo ja nevim
a uz se nam dela dalsi stroupek krvavy je to normalni??kolik jich bude??
asi bude nejlepší koupit si v lékárně fiálku..a hlavně vytírat ten stroupek sám odpadne.Sice ted se dává lih ale my rodiče a některé maminky dávaly fiálku. koupit fialku a fertik
@parapampoli píše:
a uz se nam dela dalsi stroupek krvavy je to normalni??kolik jich bude??
Nam se delal strasne dlouho. Fakt ten mesic stroupkovala, dej tomu cas. Zkus si toho nevsimat, jen kdyby z toho tekla hoooodne krev. Tim stroupkovanim se hoji ten pupek, hlavne neodlupovat, i kdyby ten malej stroupek upadaval, proste nechat byt. Myslim, ze tak 14 dni az 3 tydny a bude pryc ![]()
super tak dekuji moc za radu uz jsem cekala jestli mi nekdo neco poradi jsem rada dekuji ![]()
@parapampoli píše:
super tak dekuji moc za radu uz jsem cekala jestli mi nekdo neco poradi jsem rada dekuji
Neboj, taky jsem byla vyplasena a neustale se ptala doktorky
, ale pak mi rekla at se zamerim uz konecne na neco jinyho
, ze je vse v poradku. Pokud nehnisa, nerine se krev, tak muze stroupkovat dlouuuuho. Stroupek upadne a budes mit klid
.
zkus fialku.přikryj to buněčítou vatou.tu v tých čtverečkách a plínku dávej tak aby nedřela pupík.já má 5 měsíčního a utoho jsme natíraly líhem jenomže nám začal po upadnutí hnisat a opravdu po fiálce se udělal stroupek.nech to přikrýtý a vyhnise koupání toho pupíku.nebot pokud pupík bude namáčený ve vodě zbytečně bude mokvat.
já mám 3 kluky u prvního se dělal pupík fiálkou to doporučují i některé porodní asistentky a u prostředního po 5 letech se používal líh.proto potírej pupík líhem a pokud mokvá nebo teče krev použíj fiálku,rychle to zaschne a vytvoří se stroupek nech at on sám odpadne i kdyby se odstroupl sám
nevím veru jak ty ale v porodnici dávaly fialku i já jsem měla popraskané bradavky tak mi fialka pomohla a pak bepanten mast.je to o imunitě ten kdo má špatnou imunitu tomu se špatně všechno hojí. každopádně se poradit s obvodní lékařkou .tá bere na sebe případné rizika a pak my matky.
Ahoj holky prosím nevíte některá co by to mohlo být? Včera jsem se vyděsila po koupání malého když jsem ho mazala a roztáhla pupík měl ho červený nebyla to krev, ale červený jako zapařený nebo opruzený. Vystříkala jsem mu to dezinfekcí, kterou jsem koupila na pupík když byl malý a pupík se měl po každém koupání čistit a namazala Pityolem asi by byl lepší framikoin, ale ten doma nemám a je jen na předpis. Nevíte co by to mohlo být? Nějaká infekce? K doktorce se dostanu až v pondělí neb přítel je dokonce týdne v práci a já mám rozbitý kočár
Myslíte že bych k doktorce měla jít hned nebo stačí v to pondělí?
Já jsem tohle nedávno měla.. ne teda u miminka, ale u sebe, ale myslím, že to je fuk. Hele, nalila jsem si do pupíku líh, kterým jsem malýmu ošetřovala pupík, nechala jsem to pár minut „působit“ a pak jsem si to namazala Framykoinem a do rána byl pupík ok. Ale pokud nemáš ten Framykoin, tak bych zkusila třeba bepanthen
anebo potírat heřmánkem, ale určo vždy nechat pořádně vyschnout!
@olinka11 píše:
Já jsem tohle nedávno měla.. ne teda u miminka, ale u sebe, ale myslím, že to je fuk. Hele, nalila jsem si do pupíku líh, kterým jsem malýmu ošetřovala pupík, nechala jsem to pár minut „působit“ a pak jsem si to namazala Framykoinem a do rána byl pupík ok. Ale pokud nemáš ten Framykoin, tak bych zkusila třeba bepanthenanebo potírat heřmánkem, ale určo vždy nechat pořádně vyschnout!
Děkuji za radu a framikoin je stále na předpis?