Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Já měla nějakou noname levnou a pak Aventku, opatlaná jsem byla od obou, Aventka navíc měla naprd tah, musela jsem ve výsledku většinu odstříkat ručně a stejně jsem za chvíli o mlíko s ní přišla, takže jestli chceš odsávat často, tak elektrickou.
@Adysis píše:
@Bersaba
rasovina mi to nepříjde, já měla za 10 min odsáto z obou prsů. A žádné bolavé bradavky nic. Ale slyšela jsem, že ty elektrické jsou dost drastické. Ale jak komu co vyhovuje a chce to zkoušet.
Nejde mi o prsa, ale o ruce. Já jsem nekojila, ale krmila odsátým MM, takže jsem odsávala, dokud to teklo, i 2dcl z jednoho prsu, což už trvalo třeba 20 nebo 30 minut, a vždycky po odsávání jsem měla křeče v prstech a v zápěstí.
Elektrickou jsem měla v porodnici a oproti tomuhle to byla havaj.
Ale jak píšeš - každému vyhovuje něco jiného.
Ja nemohla kojit ( maly mel rozstep ) a vyzkousela jsem vse mozne. Mela jsem z nemocnice el. dvojitou velkou odsvacku medela ( zstaralejsi model symphony) - to jsem si pripadala jako dojnice. Tak jsem presla na rucni avent a prisla me dobra trochu lepsi nez rucni medela. Ale musela jsem odstranit ty masazni polstarky, jelikoz moje bradavky byly moc velke a s polstarky to bolelo. Nicmene zadnou zasadni funkci nemaji. Potom jsem si poridila el. Ods. Od aventu tu dvojitou a ta byla taky super ( tempo si zvojis sama manualne). Ale nejaky vyrazny rozdil v pohodli mezi rucni a elektrickou ( krome usetreni casu tim ze pumpuju obe prsa) jsem nesheldala. Takze zalezi na frekvenci odsavani a kolik do toho chces investovat.. A je treba se to odsavani naucit - imitovat prisani miminka( nejdriv jakoby to prso napumpuje kratkymi ne prilis brutalnimi nasatimi a az potom delsi pomalejsi). Urcite na youtube existuje viedo o spravnem odsavani.
Příspěvek upraven 29.07.13 v 18:02
Krmim pouze odsatym mlékem už téměř půl roku. Odsavam elektrickou Medelou swing a jsem maximálně spokojená. Bradavky mě neboli a ani mi neprijde, ze by to bylo nějak drastické.
Děkuji za rady. Většinou se přikláníte k elektrické odsvačce. Já jsem do toho moc nechtěla investovat pro případ, že by mi to nešlo, jako s tou ruční. Mléka mám určitě dost, protože když kojím, tak z druhého prsu samo teče (docela dost). Musím ležet na podložce, abych vše neupatlala. Ale odsát do mističky (vymačkat) třeba i ručně, to jsem už zkoušela tolikrát a nepodařilo se mi to. Mám také trošku obavu, jestli bude malý pít mlíčko z flaštičky, když je zvyklý pouze na prs. Možná se tedy poohlídnu po nějaké té odsavačce elektrické, ale z druhé ruky, ať to tolik nestojí.
@Petinaa Tak si pujc Medelu z nemocnice a uvidíš, jestli ti to půjde. Stojí to 60 korun na den. Na stránkách www.medela.cz najdeš, kde si ji můžeš půjčit.
To jsem ani nevěděla, že to jde půjčovat. Nicméně, nejblíže to je 60 km. No, asi se to moc nevyplatí, jet si pro ni a zase ji za pár dní vracet. To si spíš asi koupím nějakou starší a bude. Ale díky za rady!
Mám dotaz…neám žádnou zkušenost s odsávačkama a nemůžu se rozhodnout jestli Madela mini elektrik nebo Farlin? Sestra měla obyč madela ruční a odsávání jí bolelo a celkově to nebylo nic moc a na Madelu mini jsem slyšela chválu ohledně síly odsávání, že to ani nebolí…?