Který foťák je lepší?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Blesk ve tmě je jedna věc, ale fotit s bleskem přes den? Totálně to hodí plochou fotku. Ateliérovky asi dělat nebude, tam je to o něčem jiným.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V interiéru za běžného denního světla dělá fotky lepší kvality,než když jsem za úplně stejných podmínek použila blesk.Fotka vypadá plasticky a co se týká barev mnohem přirozeněji,než s bleskem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My jsme dostali k Vánocům tenhle Olympus:
http://www.megapixel.cz/…pus-mju-5010
a moji rodiče mají tento:
http://www.megapixel.cz/…mix-dmc-fs10
Jestli mohu radit,lepší fotky dělá ten jejich Panasonic Lumix,o hoooodně lepší!!!!Jinak jsou oba dva strašně jednoduchá na ovládání… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Emilie píše:
Mám Olypmpus Fe 4030. Taková hračka. Samozřejmě bych raději „něco lepšího“, ale … zatím mi to prostě musí stačit.Trošku mě mrzí, že to neumí (a nebo to neumím já nastavit
Ale jinak - umí to věci úměrně ceně. No, nemůžu si stěžovat. Kdybych chtěla profi foťák, dám za něj sto litrů, ne tři …) hloubku ostrosti. Kdy postavy vepředu jsou ostré a pozadí rozmazané. Focení v inetriéru potvrzuji, chce si to hrát s nastavením a zjistit, jaké světlo potřěbuje jaký režim. Automatické nastavení dělá trochu „zrní“. Venku je focení naprosto bezproblémové. Umí to taky ty kamery obskury a rybí oka podobný věci, to je dobrá hračka, ale nevím k čemu než občasnému hraní, kdy se člověk nudí a nemá v ruce nic jiného než ten foťák. Příliš dlouhá spoušť - fotit zvířata nebo rychlé děti je skoro nemožné
Ano,přesně co jsi napsala, je pravda,trochu mě mrzí,že interiérové fotky nejsou až tak ostré,obrysy jsou z přerušovaných čárek,teda aspon u toho mého..
jinak je jednoduchý na ovládání to ano,u té zpouště taky,fotím syna,který hodně rychle leze,takže mi vyleze ze záběru a fotka je rozmazaná..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Za mě teda Kodak- má větší optický zoom,což je pro mě podtsatné.Olympus má zase víc funkcí.
já mám teda tenhle a jsem moc spokojená ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych řekla, že je lepší určitě Kodak. Přítel mi před nedávnem koupil nový Olympus (už nevím který typ to byl) protože mi nějak blbnul můj Sony a když jsem potom šla vyvolat fotky ke známému s kartou z Olympusu a z mého rozbitého Sony, musím říct, že okamžitě poznal, že ty strašný fotky byly z Olympusu, aniž bych mu cokoli řekla. Říkal, že Olympus je sice známá značka, ale momentálně jedna z nejhorších co se optiky týče..... Fakt nevím, nejsem odborník, ale Olympus jsem prodala a už bych si ho nekoupila. Fotky samozřejmě udělal, ale nebyly fakt nic moc… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych tedy rozhodně šla do toho Kodaku, lepší parametry a hlavně objektivu od Schneidera bych věřila… mít zbytečné 4 tisíce nebo nemít foťák co mám, tak do toho jdu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Oživuji téma. Může se stát, že tu bude někdo hledat názor. Neviděl jsem tu vůbec povídání o kompaktech od Nikonu a Canonu.
Zvažte nejdřív, kolik peněz na nákup máte a s jak velkým foťákem se chcete nosit. Profici mají pochopitelně tašky s několika objektivy a aspoň dva foťáky (např. jeden s řirokoúhlým objektivem, druhý s „teletem“ a vzájemně záměnné kvůli případným problémům). Nečekám, že by se někdo chtěl s něčím takovým běžně tahat na výlet, ale u zapálených amatérů může být situace jiná.
Já používám „stařičký“ Canon S 3 IS. Co bych na něm chtěl lepší je jednak aby měl formát RAW a možná i delší zoom, popř. víc pixelů. Pixely ale nedávelte na první místo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit