Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
@bara 1 píše:
Ahoj, prosím Vás jsem zaufalá. Založila jsem sice dvě diskuze na téma kočárky, ale stejně jsem se nic nedozvěděla. První jsem chtěla kočárek coletto giovanni( polský) ale známá říkala že je malý. Pak Maxi cosi mura a to mi zase řekla, že do něj hodně profukuje a má malý košík. Snažim koukat na recenze na videa a nic…Budu mít letní mimi a potřebuju větší korbičku na zimu, budu jezdit na vesnici a mhd…Potřebuju aby byl lehký, hezký, lehko ovladatelný a aby se snim dalo jezdit do lesa..Omlouvám se, že zakládám zase tuto diskuzi, ale už si nevím rady
Hezký lehký a do lesa to fakt nevím
to bude asi dost oříšek. Já mám kočárek do terénu Hartan Topline X, jak je hezký nevím, mně se líbí moc, ale jsem spíš sportovní typ, takže prostě někomu hezký připadat nemusí. Lehký není vůbec, ale dávám ho do auta tak 4× týdně a pro mě pohoda, hlavně do terénu je super.. Ale mám obavy že ty hledáš něco jiného ![]()
@bara 1 píše:
@marmelada78 mám 50 kg a síly taky moc nemám, proto potřebuju i lehký
@bara 1 Zalezi, jaky chces kocarek. Z klasiky jsem byla moc spokojena s Roan Marita, ma obr korbu a otocny sportak, houpe luxusne a je lehoucky. Z modernich mam ted Cam, muues volit trojkolku nebo ctyrkolku, maji velko hlubokou korbu a otocny sportak, velmi prostormy a s preklopnou boudou. Kdybych mela mit treti, hluboky by se mi libil Graco Simplico v cerne barve. Je krasny a prostorny.
@Háta_x z toho camu je dobrý jaký? oni jsou poměrně drahý a já potřebuju za rozumnou cenu 11 000kč asi tak
Měla jsem Cam cortinu a nic moc. teď mám jane, to je super kočárek, není těžký, v terénu se s ním jezdí celkem dobře, korby ze starších kolekcí jsou fakt velké. Takže ten je supr. jen nemá otočný sporťák, ale pak jsou ty kočáry těžší. No kočík taky není moc velký, ale ovladatelnost supr, perfektně se skládá, mám problémy se zády, ale ani naložení kočárku mi nevadí
Tam byva rozdil v designu, jinak parametrove jsou stejne nebo hodne podobne, koukej po modelech s nafukovacima koleckama. Kup si jety a mas to. Ja mam trojkolku, Cam Cortina, ale ja uz bych trojkolku nechtela, mam holt zkusenost s Maritou a to je jina liga jezdeni. Proto bych, kdybych jeste mela vybirat, volila znovu Maritu nebo to 4kolove Graco.
@monika32 Jane jsem mela taky, Slalom Reverse vyl super sportak( jedina stabilnejsi trojkolka), ale klasickel slalom byl vratka hruza a neotocnej sportak. A korbicky maji mensi. Uz nikdy vic. Tolik ma zkusenost.
Každý radí něco jiného a tak jsem zase zmatená…Zkusí mi někdo říct plus a mínus k tomu coletto giovanni a maxi cosi mura?
Ja muzu k Mure (mimochodem ji ted prodavam ani ne mesic jezdenou, protoze jezisek nadelil bugaboo
takze kdyby ses rozhodla pro Muru, rada prodam ![]()
Takze ja mam 48kg, jezdim vsude autem a kocar nakladam stale - naprosto bez problemu. Ale do schodu nebo mhd bych ho tedy tahat s mimcem nechtela (zalezi, kde budete nejvic jezdit).
Korbicka paradne prostorna, takze pro letni mimco i v zime s fusakem bez problemu (moje mala je v cervnu). Korbicka neni uplne mega kryta, jak nektere kocarky - na leto lepsi, na zimu blbsi. Ja jsem to brala tak, ze v zime uz je mala vetsi a tak nevadi.
Jizdni vlastnosti - paradni, nafukovaci kola, stabilni, projede kdekoliv - plus otocna predni kola, takze se da motat i po obchode a po meste. Ale neni to vylozene obchodakovy kocar.
Co je na prd, tak je maly kosik. Ja resim prebalovaci taskou.
Sportak - na vetsi kryti jsem doobjednala za 300kc prodlouzeni strisky. Velikostne bych rekla spis mensi, ale ja jsem pocitala s tim, ze stejne tak do dvou let max, pak bud nejake levne golfky, nebo uz nic. Pro me vyhralo otaceni sedacky po a proti smeru a uplny leh a uplny sed. To mi prijde hodne dulezite, pokud se mimco zacne v hluboke korbe nudit a je jeste male.
Takze celkove bych Muru doporucila cloveku, ktery chce jezdit na vylety, pole, les, teren, ale i obcas zajit do mesta. Neni pro cloveka, ktery bydli v ventru mesta, pohybuje se pouze mhd a dny travi v obchodacich.
Kazdy kocar ma pro a proti, dokonaly nenajdes.
Pokud bych mela znovu na vyber, sla bych do Mury znovu. Ale soudim z kratke doby uzivani, i kdyz se zda, ze vydrzi dost.
Asi tak ![]()
Ahoj.Tak já mám Casualplay S4,ale ten si do lesa představit neumím a navíc má malou korbu, ale do toho terénu bych volila nejspíše kočárek Mutsy Rider.Teda co jsem o něm slyšela, tak si nikdo nestěžoval ![]()
Být tebou, koupím si zvlášť korbickovy kočár a zvlášť sportak. Dvojkombinace jakou si predstavujes jsou buď za 20 tisíc nebo mají dwbilne úzký sportak a v zimě se ti tam dítě nevleze. Mám tako baby heaven line. Je nádherný, terénní, pohodlný, teplý i větrací, jak je potřeba, korba obří, výborné, ale sportak je úzký a dcera v 10 měs se mi tam v kombinéze a fusaku nevleze. Kup si jane slalom nebo quinny speedi. Nejsou do úplného lehu, ale že zkušenosti ti říkám, že to nevadí, jsou stabilní, terénní. Pokud si trochu šikovná, na netu je spousta návodu jak ty kocary upravit. Já mám quiiny sportak, nemůžu si stěžovat. Na bazosi za 600.
Jako Maxi Cosi Mura je co vím dost těžký kočárek a hodně vyklavý, nebrala bych.
Tak ja radim camarelo dakota beuveritelne lehkej a ja ho prubla na prodejne a velika spokojenost, jednoduche skladani a i cema rozimma ![]()
Jeste si ctu to tvoje zadani - lehky kocar do lesa v kombinaci nesezenes. Bud je stabilni a vydrzi teren a pak musi neco vazit, nebo je lehky, ale pak je vratky. Lehky kocar do terenu z technickeho hlediska musi byt houpaci a mit pevna ctyri kola, jinak stabilitu proste neziska.