Kuchyně bez pečící trouby?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
74217
6.11.22 09:02

Taky hlasuji pro větší myčku. Oželet skříňku. Zbavit se zbytečných krámu, které do té skříňky dáš nebo je dát jinde. My máme velkou myčku. Nedovedu si představit, kde bych dala část nádobí. V týdnu se denně jednou zaplní. O víkendu klidně 2×, když jsme doma všichni.
Ručním mytím se uvalí víc vody, než vezme myčka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6061
6.11.22 09:03

Nedovedu si představit kuchyň bez trouby. A už vůbec ne v rodině s dětmi. Trouba u nás jede téměř denně.
Pokud by to měla být nějaká dočasná kuchyň, tak možná. Pokud už v této kuchyni plánuješ mít rodinu, tak si rozhodně místo na troubu udělej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3142
6.11.22 09:07
@Anonymní píše:
Já si to celkem představit dovedu, i když štrůdl v remosce neuděláš a Vánoční rohlíčky taky ne. Moje matka měla troubu jen na výstavu květin. Rodinné pohodě to teda vůbec neprospělo, bylo tam tak nějak chladno :D
štrúdl v remosce uděláš, jen to bude takový věnec i ty vanilové rohlíčky v ní uděláš, i kokosky, i perníčky, prostě všechno, možná tak makronky by tam nešly
mám to vyzkoušené na vlastní kůži, když jsme se přestěhovali konečně od babky do družstevního bytu a tam byla jen plynová trouba a mamka v ní odmítala péct, tak než se pořídil kombinovaný sporák, tak se tohle peklo v remosce (a u sousedů)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
6.11.22 10:30

Já si to představit dovedu.
Ale je fakt, že pak budeš potřebovat jiné spotřebiče.
Ale známá je tak spokojená. Má pekárnu, pak nějakou zdravou fritézu a kontaktní gril.
troubu v kuchyni má. Ale nepoužívá ji. Vyhovuje je, že všechny ty spotřebiče co má, mají časovače a sami se vypnou. Takže je to asi jen o zvyku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
328
6.11.22 14:52

Neumim si zivot bez trouby jiz vubec predstavit-zazila jsem to par mesicu a bylo to znacne omezujici :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78489
6.11.22 14:58
@KKK85 píše:
Já si to taky neumím představit… ale ty sama musíš vědět. Ale já i peču bábovky, koláče i během roku. Pečeme i lososy, filé… dělám v troubě. Zapékam brambrory, peču často maso… Cukroví peču taky dost.. a do těch malých troub jde jen malý plech, nee?

bábovky, koláče, losos, filé, zapékané brambory - to všechno a sto dalších věcí přece peče v té remosce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78489
6.11.22 14:59
@annlady píše: štrúdl v remosce uděláš, jen to bude takový věnec i ty vanilové rohlíčky v ní uděláš, i kokosky, i perníčky, prostě všechno, možná tak makronky by tam nešly
mám to vyzkoušené na vlastní kůži, když jsme se přestěhovali konečně od babky do družstevního bytu a tam byla jen plynová trouba a mamka v ní odmítala péct, tak než se pořídil kombinovaný sporák, tak se tohle peklo v remosce (a u sousedů)

moje babička pekla také i vánoční cukroví v remosce, ale tak kdyby to pekla pro 8 lidí, bylo by to dost zdlouhavé

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3142
6.11.22 15:28
@stinga píše:
moje babička pekla také i vánoční cukroví v remosce, ale tak kdyby to pekla pro 8 lidí, bylo by to dost zdlouhavé

někdo, kdo vaří a peče pro 8 lidí, to nebude dělat v remosce, protože než tu remosku nemá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13821
6.11.22 18:21
@Janli píše:
Né, úzkou myčku né! :mrgreen:
Zrovna včera jsem nadávala jak špaček. Nádobí tam nacpeš tak půlku z nedělního oběda a ten zbytek pak musíš umýt v ruce nebo to čeká až se domyje první várka. V příští lince chci velkou myčku i kdybych měla oželet půlku skříněk.

My máme 45, protože větší by se nám nevešla (máme kuchyň v rohu 150×150cm) a blahořečím jí denně. Nesnáším mytí nádobí, v ruce nemyju nic, nádobí po nedělním obědě tam naskládám v klidu. Ale samozřejmě záleží, jakým způsobem člověk vaří. Takže za mně 45 lepší, než žádná myčka.

A bez trouby bych být nechtěla, sice taky nepeču moc často, ale štrůdl, nějaké zapečené jídlo, pizza, cukroví atd… Ale to musíš vědět sama, já bych ani remosku natož přenosnou troubu neměla kde skladovat. Pokud jí použiješ jednou za rok, tak je samozřejmě blbost jí pořizovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
6.11.22 18:28
@axman píše:
Ahoj, plánujeme novou kuchyň a já silně zvažuji, že bude bez pečící trouby. Aktuální starou troubu prakticky vůbec nepoužívám. Vše dělám v remosce (nové pečence), horkovzdušné fritéze, kontaktní gril, varná deska. Kuchyňka je opravdu malá (280cm včetně lednice), tak přemýšlím, že bych to místo raději věnovala myčce. A na opravdu příležitostné pečení, jako třeba cukroví, bych si pořídila takovou tu menší přenosnou troubu a vyndala jí pouze, když bude třeba. Jaký máte názor? Je to hloupost a budu pak litovat? Díky za vaše názory.

Kolik vás je? Nás je pět a troubu používám čím dál častěji.

Jen tento víkend… Včera pečená kuřecí stehna, pak jsem pekla chleba (vůbec nekupujeme), navečer jsem upekla dvě buchty a dneska jsem pekla k obědu celkem osm pizz.

Za mě radím troubu i myčku, bez obojího si neumím představit život.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
6.11.22 18:37
@AnastazieB píše:
My máme 45, protože větší by se nám nevešla (máme kuchyň v rohu 150×150cm) a blahořečím jí denně. Nesnáším mytí nádobí, v ruce nemyju nic, nádobí po nedělním obědě tam naskládám v klidu. Ale samozřejmě záleží, jakým způsobem člověk vaří. Takže za mně 45 lepší, než žádná myčka.A bez trouby bych být nechtěla, sice taky nepeču moc často, ale štrůdl, nějaké zapečené jídlo, pizza, cukroví atd… Ale to musíš vědět sama, já bych ani remosku natož přenosnou troubu neměla kde skladovat. Pokud jí použiješ jednou za rok, tak je samozřejmě blbost jí pořizovat.

Tak lepší určitě, taky bych bez ní nebyla, ale já jsem zvyklá vařit víc jídel najednou nebo vařím pro osm lidí, takže nádobí se mi tam prostě nevejde…… :?

• Citovat
  • Upravit
Hanney
6.11.22 18:44

@axman 280 cm linka je dost velká, tam se ti vejde i myčka i trouba. Nebo můžeš dát troubu nahoru, tak to mám já. V remosce/apod./ můžeš taky leccos upéct, my to máme takhle na chatě, ale doma bych se bez trouby neobešla. Bez myčky už taky ne :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí

Roborock S5 Max