Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zdravím, jake máte zkušenost s kuchyňskou linkou od těchto firem? Popřipadě budu rada za foto. Zvláště těch špatných zkušeností. Stavíme dům a zvažuji tyhle řetězce nebo zda se svěřit do rukou truhlaře ![]()
Děkuji za dobré rady
![]()
Návrh i instalace byly v pořádku. Jen jedno místo mělo hloupý rozměr, tak tam šoupli velice úzký drátěný program, co se záhy ukázalo jako hloupost.
Po pěti letech používání (téměř denního vaření) s přiměřeným respektem všechno pořád funguje. Jen hrany na šuplících se začínají ve velkém odlepovat, takže nábytek asi za rok nebo dva vyměníme.
Koupili jsme to, protože jsme v té době na nic lepšího neměli peníze a počítal jsem s tím, že to vyměním. Dostali jsme, za co jsme si zaplatili.
Jde to i s Oresi, ale je to spíš takové východisko z nouze.
@Ewel máme kuchyň Sýkora a nemám žádné připomínky. Je využívaná denně už víc jak 14 let. Teď teda nám praskl panty v rohové skříňce (prostřední), ale to je maličkost.
Edit: délka používání
Příspěvek upraven 20.07.21 v 14:30
Máme Hanáka, jsme druzí majitele, nicméně být jsme kupovali po čerstvé rekonstrukci, takže stáří 7let a odchlipují se dýhy, uchytky oloupané. Teď to neřešíme, jelikož plánujeme nové podlahy a při tom vezmeme i kuchyň a koupelnu znova.
Máme od truhláře, 5 let, vypadá skoro jako nová a to vařím hodně. Na jednom místě je štíplá hrana, kde jsem do toho třískla omylem mixérem, na jednom rohu se maličko loupe hrana pracovní desky. Jinak skříňky, šuplíky, madla, pojezdy, okolí dřezu… všechno úplně ok. Máme dvířka s nástřikem, ne foliové.
Cenově byla jen o maličko dražší, než v Ikee nebo Oresi, ale zas určitě levnější, než Sykora nebo Hanák, ale zas si myslím, že ty ceny u soukromníků za těch 5 let dost vyrostly a taky samozřejmě záleží, na koho člověk natrefí - ta naše nebyla drahá a je udělaná moc kvalitně a pěkně, ale zas jsme čekali třičtvrtě roku, než si na nás náš kuchyňář udělal čas… Vždycky je to něco za něco.
Ještě bych dodala, že dvířka a šuplíky máme dřevěné, deska je z umělého kamene. Jediné co nám nevyhovovalo byla skříň s vestavnou lednicí, kterou jsme po čase zrušili a koupili novou samostatnou.
Zatim moc děkuji za odezvu. Urcitě mi to pomuže při výberu firmy. Třeba moje mamka ma od truhláře a po roce uživaní se ji začala odlupovat folie na šuplíku pod troubou. Takže nejspíš ani truhlář neni sázka na jistotu ![]()
Máme SIKO a jsme spokojeni. Nic se neodchlypuje, stále je vše jako nové.
My se teď kuchyněmi dost zabývali, prošli jsme všechny zmiňované firmy. Ještě kuchyň nemáme, máme ji teprve objednanou.
Vybrali jsme kuchyň Sýkora, ve hře byl ještě Hanák. Co se týče kvality materiálů, jak jsme měli možnost vidět, Oresi je tak o dvě úrovně níž a siko o tři úrovně níž (a to i ty jejich “nejvyšší řady”). Hanák je srovnatelný se Sýkorou.
Ale samozřejmě záleží, jaký máte rozpočet, ikdyž kalkulace u Oresi i Sykory nám vyšla cca stejně.
@Thomassss a můžu se zeptat jak velkou kuchyn mate naplánovanou a na kolik vas přišla. Ja chci do elka s ostrůvkem a převážně se šuplíky s dojezdy. Moje představa je cca do 200tis bez spotřebičů ![]()
@Ewel píše:
@Thomassss a můžu se zeptat jak velkou kuchyn mate naplánovanou a na kolik vas přišla. Ja chci do elka s ostrůvkem a převážně se šuplíky s dojezdy. Moje představa je cca do 200tis bez spotřebičů
Kuchyň nebude velká, protože z bytu 2+1 děláme 3kk, takže bude součástí obýváku. Bude do elka, délka celkem přes 5 m, cena cca 240 tisíc včetně spotřebičů, dopravy, montáže. Plus se musí udělat voda, elektřina atd. a to počítám dalších minimálně 60k.
Nás taky teď bude čekat výběr nové kuchyně v srpnu. Bylo to neplánované. Ale je to nutné. Tak nad tím přemýšlíme. Chceme kombinaci bílé skříňky a šedou desku. Že to je teď moderní. Už nechceme dekor dřeva, jak byl teď. Můj muž chce za linku a za televizi v obýváku nějakou šedou štěrku. Oříšek je, jestli bílou vysoký lesk nebo bílou mat?
Výrobce máme svého oblíbeného truhláře, který nám bude dělat kuchyň po třetí 🙈.
@Kelsey píše:
Nás taky teď bude čekat výběr nové kuchyně v srpnu. Bylo to neplánované. Ale je to nutné. Tak nad tím přemýšlíme. Chceme kombinaci bílé skříňky a šedou desku. Že to je teď moderní. Už nechceme dekor dřeva, jak byl teď. Můj muž chce za linku a za televizi v obýváku nějakou šedou štěrku. Oříšek je, jestli bílou vysoký lesk nebo bílou mat?
Výrobce máme svého oblíbeného truhláře, který nám bude dělat kuchyň po třetí 🙈.
My budeme mít bílou kuchyň (tedy ne čistě bílou, je to nějaký odstín magnolie - lehce do béžova) a horní skřínky budou lesklé, dolní v matu - hlavně kvůli dětem, ten lesk by byl asi pořád ocapkaný. Jinak linku budeme mít taky šedou (dekor kamene) a to samé bude místo obkladů.
@Thomassss píše:
My se teď kuchyněmi dost zabývali, prošli jsme všechny zmiňované firmy. Ještě kuchyň nemáme, máme ji teprve objednanou.Vybrali jsme kuchyň Sýkora, ve hře byl ještě Hanák. Co se týče kvality materiálů, jak jsme měli možnost vidět, Oresi je tak o dvě úrovně níž a siko o tři úrovně níž (a to i ty jejich “nejvyšší řady”). Hanák je srovnatelný se Sýkorou.
Ale samozřejmě záleží, jaký máte rozpočet, ikdyž kalkulace u Oresi i Sykory nám vyšla cca stejně.
Nemohu souhlasit, že SIKO by bylo o tři úrovně níž, to je opravdu hloupost. Také jsme se kuchyněmi hodně zabývali, prolezli jsme kde co, i Hanáka a Sýkory, kde jsme byli zklamání. Nabidka neodpovídá ceně. Naopak SIKO je naprosto srovnatelné a vyšlo mnohem levněji.
Ja mam kuchyn z dubna a doporucuji Gorenje… Naprosto super pristup, zaruky 5 let spotrebice, dozivoti na pojezdy a kovani… A cena o 100 000,– mensi nez hanak…