Kuchyňská linka - tipy, spotřebiče?

1180
20.11.12 13:10

Kuchyňská linka-tipy, spotřebiče?

Ahojky, poprosím o radu, do nového bytečku budem dělat novou kuchyňskou linku. Poradíte mi prosím nějaké vychytávky? Na co si dát pozor? A jaké vestavné spotřebiče? Značku? Klidně pošlete i fotečku vaší kuchyně ;) Díky moc za každou radu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4476
20.11.12 13:29

Ahoj, tak ja ti z vlastni zkusenosti napisu, co si nekupovat… Uz bych znovu nesla do vestavene lednicky! Sice to hezky vypada, ale po dvou letech se nam pokazily panty a lednicka nesla zavrit. Predpokladam, ze je to vahou dvirek, na ktere drzi jeste ta drevena deska linky. Nove panty nas staly 60euro. Opravu jsme si delali teda sami. To by byli dalsi naklady. Navic je vestavena lednicka mensi, nez normalni. Navic je teda samozreme drazsi nez samostatne stojici kus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5505
20.11.12 13:39

Ahoj, my mame taky lednicku zvlast a ne vestavenou v lince a je to parada, jako vychytavku urcite doporucuji zahrivaci suplik na vyhrivani taliru, ktery se umisti pod troubu ci mikrovlnku, co ho mame, tak nesneseme nedelni obed na studenem taliri :)

Jinak mame indukcni desku se tremi varnymi plochami vedle sebe, protoze na ctyrech jsem opravdu nidky zaroven nevarila a vypada to lepe, nemusim se natahovat nad vareni vzadu, troubu mame ve vysce pasu, to je ohromna vyhoda, ze se clovek nemusi zohybat, samozrejmosti beru supliky s brzdou a tichym samodojezdem pri zavirani a to je tak asi vse :)… posilam fotecku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
433
20.11.12 13:41

@berruska Já bych šla rozhodně do indukční varné desky (pokud nebudeš mít plyn).
A jinak my máme všechny spotřebiče od firmy „Amica“ - zatím tedy jen něco přes dva roky a jsme spokojení - drobná závada na troubě byla vyřízena (poslány náhradní součástky) během týdne a manžel ji „opravil“ za 2 minuty (mohli poslat i technika, ale bylo by to zbytečné).
A taky souhlasím, že je dobré si rozmyslet, jakou chcete lednici i do budoucna. My máme na lednici vynechaný standardních 60cm, takže tím se nám dost zužuje výběr nové a na ty tzv. americké si můžeme nechat zajít chuť. Ale byla to naše volba :mrgreen:
A hlavně nezapomenout na dostatek el. zásuvek!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
20.11.12 13:42

Ahoj, ze spotřebičů můžu poradit Miele nebo Bosch. Jinak dej si pozor při výběru výšky horní desky, ne každýmu vyhovuje klasika. Já mám 176 a můj asi 180cm, tedy žádnej nadprůměr, ale výšku pracovní desky máme 96 cm, což mně naprosto vyhovuje, i když se to může zdát hodně. Naopak klasických jestli 82 nebo 86 cm mi přijde zatraceně málo. No a vestavnou lednici taky ne, my naštěstí do ní nešli. Jo a materiál ne lamino ale MDF nebo tak nějak. Masiv taky nám nebyl doporučenej, dřevo prostě pracuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
20.11.12 13:44

Jo jinak dojezdy a panty beru jako samozřejmost, o tom ani nepíšu:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
93
20.11.12 13:45

Ahoj, tak já jsem nejspokojenější s vestavnou skříní na potraviny, tichým dovíráním dvířek a šuplíků a granitovým dřezem. :palec:
Co bych už asi nemusela mít je vestavná lednice (jak už je zde psáno), vestavná lednička zbytečně drahá, panty pokažené…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3678
20.11.12 13:51

My mame kuchyn cca 3 roky a jsme se vsim spokojeni. Je pravda, ze vestavena lednicka je krapet mensi, ale zatim jsme se vzdy v pohode vesli, s panty jsme problem nemeli a to myslim lednicku otevirame pomerne casto :) Spotrebice jsme vybrali na muj vkus drazsi (v porovnani s tim, co si ve stejnou dobu porizovaly moje kamaradky), ale zatim drzi, nebyl jediny problem. Ale to se muze projevit za par let. Pracovni desku mame sutr a to je k nezaplaceni, muzu ze sporaku nebo trouby na ni cokoliv hodit a neznici se, jen se musi cas od casu napenetrovat, protoze je to preci jenom prirodni material a obcas se do toho neco vcucne, tak se musi povrch osetrit. Vsechna dvirka a supliky mame opatrena kovanim od f. blum - cili zavirani bez bouchani. Pokud budete mit v kuchyni mycku, tak i presto doporucuju skvirku na suseni uterek, my ji mame a je to uzitecne, tchyne a kamaradky pak susi uterky vsude mozne a nevypada to hezky, my to schovame a neni nic videt.
Co se tyka kuchyne tak je toho opravdu hodne hodne hodne. Ja mela urcitou predstavu, v truhlarstvi to rozsirili o nejake vychytavky a bylo hotovo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1157
20.11.12 13:56
@skritek Petra píše:
Ahoj, my mame taky lednicku zvlast a ne vestavenou v lince a je to parada, jako vychytavku urcite doporucuji zahrivaci suplik na vyhrivani taliru, ktery se umisti pod troubu ci mikrovlnku, co ho mame, tak nesneseme nedelni obed na studenem taliri :)Jinak mame indukcni desku se tremi varnymi plochami vedle sebe, protoze na ctyrech jsem opravdu nidky zaroven nevarila a vypada to lepe, nemusim se natahovat nad vareni vzadu, troubu mame ve vysce pasu, to je ohromna vyhoda, ze se clovek nemusi zohybat, samozrejmosti beru supliky s brzdou a tichym samodojezdem pri zavirani a to je tak asi vse :)… posilam fotecku

Moc pěkná kuchyně :-) Jakou máte délku bar. pultu a kolik místa na projití vedle něj? děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5505
20.11.12 14:02

@hany83 dekujeme :)… tak jsem to sla specialne pro tebe zmerit :)… bar 123cm, pruchod 73cm

ten bar sedi v podstate na dvou skrinkach 60cm + oddelovaci lista a planovala jse m si to sama v Ikea planovaci (kuchyne je Ikea), takze by mi to i vriskalo, ze nemam dost prostoru na projiti apod, v tom je to dobre :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
190
20.11.12 14:19

@skritek Petra Ahoj, máme stejné skříňky i desku :), jen se mi ta tvoje deska zdá lesklejší :think:…můžu se zeptat čím to ošetřuješ? Nebo ji máš nalakovanou? Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5505
20.11.12 14:22

@Oldris nemam nalakovanou a osetruju to tak, ze to neosetruju :)… ja vim, blbost, ale proste je jednou za pul roku umyju normalne saponatem, v jakem oplachuju nadobi a utru do sucha, mozna se to tak zda jen na fotce, kdo vi :), ale uz ji mame 5 let a vypada porad paradne :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3686
20.11.12 14:23

Tak za sebe můžu říct, čeho rozhodně v kuchyni lituju (máme dva roky), a to že jsme hodně dali jen na design, šli do lesku a bez madel. Všechno jen dotykové otvírání nebo se prsty zasouvají pod/nad šuplík. Denně můžu leštit jak blbá a stejně to není ono. To stejné kapičky oleje nebo sražené páry na desce barového pultu za vařičem nebo stačí když zaschnou mokré kapky na desce za dřezem. Hrůza a děs!!! :zed: :zed: Kuchyň je krásná, ale na úklid je to moje noční můra. Jinak doporučuji co nejméně skříněk a co nejvíc šuplíků, teď v těhu je to obzvlášť praktické, že pro hrnce nemusím lézt až kamsi do útrob skříňky. :lol: Spotřebiče máme Electrolux a zatím vše v pořádku, plně dostačují. A dřez, pokud se rozhodneš pro nerez, tak za mě Franke. Je drahý, ale za ty dva roky nemá ani škrábaneček a to ho rozhodně nešetřím. Přidávám foto tehdy úplně nové. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
190
20.11.12 14:27

@skritek Petra Vypadá teda fakt parádně. Mně se zdá, že na tý mojí je hned všechno vidět :roll:. Pořád pod všechno cpu prkýnka. Jednou za čas ji natřu tím olejem z Ikey. Je tam pár škrábanců, máme ji 1,5 roku a asi už by potřebovala trochu zbrousit :|.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5505
20.11.12 14:28

@Kapaz na oko je nadherna, ale kdyz jsou koukala na fotky, tak me hned napadla prakticnost madel/otvirani je docela na pytel :(… no, clovek vi pro priste, vid :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný