Kupírování ocásků

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4132
14.7.12 22:38

Mě se teda hodně plemen co se dříve kupírovaly líbí víc s dlouhým ocáskem - viz třeba ten jork, kokršpaněl, rotvajler… A pokud si někdo nalhává, že miminko nebolí píchnutí ucha :nevim: tak ani nevím co k tomu napsat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
14.7.12 22:38

Já žiju v domnění, že je to zakázané. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
14.7.12 22:39

@Raduš.ka44 zakázané je kupírování uší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22590
14.7.12 22:46

Kupirovani ocasku je povoleno do 8 dnu stari stenete ;)
Stene to samozrejme citi, je to jen jeden smik nuzkama a jeden steh ;) ale i tak to stene vnima ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2435
14.7.12 22:47

Ocásky měly být už dávno kupírované, jinak už se téměř každé plemeno nekupíruje, v některých zemích je to zakázáno, stejně jako kupírování uší.
@Žirafátko jinak mláďata opravdu vnímají bolest úplně jinak, například u toho kupírování, kolikrát štěník ani nekvíkne, okamžitě o bolesti neví. ale v tomhle věku už je pozdě, mluvíme tu o cca max 3 denním štěněti, pak už ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2435
14.7.12 22:48
@Vlkoška píše:

mám pocit, že ocasy už jsou taky, hlavně v chovu PP se již téměř nekupíruje nic. většinou ani nejsou na výstavě psi s kupírovaným ocasem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
971
14.7.12 22:52

Já myslím, že je to taky zakázané. A stejně bych to ani nenechala dělat. Moji rodiče mají pražské krysaříky a nikdy jsme nenechali kupírovat ocásky. A musím říct, že jsme se trochu báli jak to bude vypadat, protože rodiče štěňátek mají kupírované ocásky, ale tak už jsme je koupili. A naši si nechali jedno štěňátko a tak máme jednoho s ocáskem. A je to fakt super. Já jsem pro ocásky. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
14.7.12 22:56

Ja bych nekupirovala. Nas ho nosi hrde a me se libi vic nez kupirovany a pry dlouho pak I narikaji :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
14.7.12 22:57

@Granda kupírování uší ja zakázáno přímo zákonem proti týrání zvířat, kupírování ocasů je zakázáno jen v rámci standardu daného plemene- ne zákonem. Snad jsem to napsala dobře, kdyžtak mě opravte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4466
14.7.12 23:03
@Vlkoška píše:

oni se řežou i uši??? 8o 8o 8o :,( to je strašný!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
14.7.12 23:06

@Žirafátko už je to zakázané, ale dříve ano - dobrman, amstaf, středoasiat, knírač… Dnes už pouze „načerno“ protizákonně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2435
14.7.12 23:23
@Vlkoška píše:
@Granda kupírování uší ja zakázáno přímo zákonem proti týrání zvířat, kupírování ocasů je zakázáno jen v rámci standardu daného plemene- ne zákonem. Snad jsem to napsala dobře, kdyžtak mě opravte.

díky za upřesnění, uši vím, ty jsou zakázány zákonem, ale u ocasů jsem si nebyla jistá, jen vím, že už se téměř nikde nedělají ani ocásky a na výstavách jsou upřednostňováni s ocasem, někde ani nesmí do kruhu kupírované ocasy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
449
14.7.12 23:39

No jde o to, že někteří plemena vypadají s ocasem moc divně…třeba boxer…kdysi jsme měli jorkšírka, ale museli jsme jí utratit bylo jí už 16let a špatně chodila…ocásek neměla a teď když vidim jorky s ocáskem přijde mi to divné…známý má loveckýho psa a pejsek si ocas ulomil a odtrh a mohl si to ušetřit, ale paní která pejska prodávala byla zásadně proti kupírování…ono je to někdy lepší…no nic tak si na ten ocásek holt budu muset zvyknout…v baráku vedle mají taky jorka s ocáskem a věčně na něm nosí domů kakání a toho se dost bojím..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15659
14.7.12 23:46

A přitom kupírování uší bylo praktické - středoasijská plemena v horku netrpěla na záněty v uších. Hodně podobná plemena, jako je čuvač nebo pyrenej, díky pobytu v horském prostředí neměla kupírované nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4151
15.7.12 02:16

Majitelka se teda taky moc nevyzná, co.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie