Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@janine24
takže když si jí přivezu, tak jí hned můžu vyholit ouška a ostříhat
já si teď připadam jak blbka, která nikdy neměla pejska ![]()
@Traccy píše:
@janine24
takže když si jí přivezu, tak jí hned můžu vyholit ouška a ostříhatjá si teď připadam jak blbka, která nikdy neměla pejska
no jestli je nemá, tak určitě vyhol a vystříhel co nejdřív a nebo se domluv s někým, kdo ti bude stříhat štěně co a jak, stejně musíš pořešit i drápky, chloupky na ťapkách, chloupky v ouškách, pak možná časem i žlázky
A jak plánuješ řešit zoubky, budeš čistit nebo to řešit kousátkama nebo suchým chlebem?
@janine24 píše:
no jestli je nemá, tak určitě vyhol a vystříhel co nejdřív a nebo se domluv s někým, kdo ti bude stříhat štěně co a jak, stejně musíš pořešit i drápky, chloupky na ťapkách, chloupky v ouškách, pak možná časem i žlázky
Tak tak a čím dříve se s tím vším začne, tím lépe, jasně, že se bude ze začátku bránit, ale je to potřeba, i nepříjemné trhání chloupků v uších, chce to pěkně v klidu, nějak jí to zpříjemnit (i česání atd.), až si na to zvykne, bude to pro ni samozřejmost. Ze začátku bych asi poprosila někoho známého, ale snažila bych se to naučit co nejdřív, jinak to jsou podle zbytečné peníze za salón, ale záleží na každém ![]()
Ještě bych k tomu přidala stříhání chloupků u dupky, hoooodně důležité ![]()
http://www.pinnotare.ic.cz/uhol.html Taky je stránečka od známé, snad to pomůže. ![]()
Jj, chce to postupně a třeba každý den jen chviličku. My to tak dělali u česání, chloupků i zubů. Prostě fakt jen trošičku, aby si zvyknul a pak zas pochválit a pohrát si s ním. A postupně maličko přidávat, aby po čase zvládnul celý česání a čištění zubů a 1× týdně ty ouška. Když přehazoval zoubky, sám si chodil pro kartáček, ta pasta mu pomáhala na prořezávaný zoubky.
Ha, koukám, co všechno s jorkama děláte, náš pes byl proti tomu těžce bezúdržbový - vlčí špic.
@Pipet píše:
Ha, koukám, co všechno s jorkama děláte, náš pes byl proti tomu těžce bezúdržbový - vlčí špic.
No upřímně, klidně bych dělala i víc, hlavně když nelíná a nepelichá. Denně všechno luxovat a vybírat chloupky, to by mě stálo víc času i nervů ![]()
@janine24 píše:
No upřímně, klidně bych dělala i víc, hlavně když nelíná a nepelichá. Denně všechno luxovat a vybírat chloupky, to by mě stálo víc času i nervů
Tak tak, jedna z hlavních věcí, proč jsme volili jorky byly chlupy, že má „vlásky“ a nepadaj jim, nedokážu si představit v tom našem bytečku mít 2 línající psy a miminko
.
A u výstavních jorků je ještě daleko víc práce, ale mě to bavilo
, ted jsme i kvůli mimču přestali s výstavama a moc mi to chybí
.
@wenrus píše:
Tak tak, jedna z hlavních věcí, proč jsme volili jorky byly chlupy, že má „vlásky“ a nepadaj jim, nedokážu si představit v tom našem bytečku mít 2 línající psy a miminko.
A u výstavních jorků je ještě daleko víc práce, ale mě to bavilo, ted jsme i kvůli mimču přestali s výstavama a moc mi to chybí
.
přesně, ty vlásky byl jeden z hlavních důvodů i u nás a nemůžu si to vynachválit ![]()
@Traccy píše:
můžu se zeptat jak vyholili…přivezu si jí 3.8. tak prosím o radu stěma ouškama
Jestli správně počítáme, bude štěněti v době odběru 6 týdnů? Zbláznila ses?
Ale teď vážně - štěně takhle malého plemeno má jít od maminy později, nejlíp v 10 týdnech.
Pokud si ji vezmeš v těch šesti, zbytečně riskuješ. Bude to ještě malinkaté mimi, velmi náchylné na cokoliv.
Jestli chceš mít zdravého pohodového pejska, tak ji u chovatelky nech o ten měsíc déle.
@mína77 píše:
Ahoj, mám rotvajlerku a před 7-mi lety měla štěňata. Tehdy se ještě kupírovalo a byla jsem na tom se štěňátky hned druhý nebo třetí den, maximálně, po porodu. Ale dnes už bych to nechat nedělala.
Pred 7 lety se to nedělalo. Od 2002 dobrovolně a od 2004 myslím zakazany
@Lucie_Sx přesně tak, 6 týdnů je opravdu velmi brzy, to neznačí nic dobrého. Pejsek pak může mít problémy se socializací a celkově s chováním ve „smečce“…
@Verca1989 píše:
@Lucie_Sx přesně tak, 6 týdnů je opravdu velmi brzy, to neznačí nic dobrého. Pejsek pak může mít problémy se socializací a celkově s chováním ve „smečce“…
No…ona ta „chovatelka“ nebude nicmoc, když o tom míč nevi, asi htela jednouse vydelat prachy. Zkontroluj si ockovaci průkaz, jestli má aspon jedno očkování a aspoň 3 odcerveni
@Traccy To je fakt, chovatelka spíš nic než moc, z toho usuzuju že se jedná o pejska bez PP a „chovatelku“, co chce jen vydělat, fakt bych si pejska dříve než v 8-9 týdnech nebrala, trvala bych na tom (vím z vlastní zkušenosti, my ji dostaly v 5,5 týdnech
, rozhodně se neumí chovat jako pes a celkem je taková „jiná“), proto jsem radši pro chov papíráků nebo když už, tak zodpovědného chovatele, co se vyzná a nechce jen vydělávat.
@wenrus můj přítel si vzal pejska taky takhle brzo a takové problémy, jaké s ním máme, způsobené právě tím brzkým odběrem…nepřeju to nikomu