Kupírování ocásků

Napsat příspěvek
Velikost písma:
19494
21.7.12 15:37
@wenrus píše:
@Traccy To je fakt, chovatelka spíš nic než moc, z toho usuzuju že se jedná o pejska bez PP a „chovatelku“, co chce jen vydělat, fakt bych si pejska dříve než v 8-9 týdnech nebrala, trvala bych na tom (vím z vlastní zkušenosti, my ji dostaly v 5,5 týdnech :zed:, rozhodně se neumí chovat jako pes a celkem je taková „jiná“), proto jsem radši pro chov papíráků nebo když už, tak zodpovědného chovatele, co se vyzná a nechce jen vydělávat.
Že zakona je 49 dni, což je 7 týdnu, ale i tak dáváme rotvicata az v 8 týdnech
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
21.7.12 15:45

@Verca1989 Tak my s ní zas nějaké zásadní problémy nemáme, mě je jí spíš líto, neumí se chovat jako pes, neumí si s psy hrát, každého se bojí, neví co znamená třeba blbé očuchávání, má pocit, že na ní hnedka každý útočí nebo co, pořídili jsme jí psího kamaráda kdž měla asi 6 měsíců (tentokrát už papíráka-ten je snad dokonalej, má skělou povahu :hug:) něco málo ji naučil, ale i tak je pořád jiná než ostatní, ani s ním si moc hrát neumí, jakmile se ten kluk rozjede a spočí po ní, už de pryč a nechce si hrát a to je na ní fakt hodnej a opatrnej :)

Ale podle mě je těch 8-9 týdnů ideálních.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
21.7.12 16:54

@wenrus náš pes je taky takový a tahle neschopnost si hrát s jinými psy pramení právě z toho brzkého odebrání od matky. Kdyby pes zůstal u feny aspoň těch 8 týdnů, tak takové potíže těžko bude mít, bude si hrát se sourozenci i se svou mámou a bude to hned lepší. Samozřejmě i pak je třeba socializovat ale bylo by o starost míň. Já jsem se s přítelem seznámila až potom, co si psa vzal, takže jsem k tomu nemohla nic říct ale bojujeme teď hrozně a jsme bezradní, zvlášť když máme dítě, neumím si představit, jak to budeme časem řešit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
449
21.7.12 22:59
@janine24 píše:
přesně, ty vlásky byl jeden z hlavních důvodů i u nás a nemůžu si to vynachválit :potlesk:

no u nás to vypadá, že máme doma i alergika a všichni mi tvdí, že když budem mít jorka bude to v poho, protože nemá chlupy, ale ty vlásky :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
449
21.7.12 23:02
@Lucie_Sx píše:
Jestli správně počítáme, bude štěněti v době odběru 6 týdnů? Zbláznila ses?
Ale teď vážně - štěně takhle malého plemeno má jít od maminy později, nejlíp v 10 týdnech.
Pokud si ji vezmeš v těch šesti, zbytečně riskuješ. Bude to ještě malinkaté mimi, velmi náchylné na cokoliv.
Jestli chceš mít zdravého pohodového pejska, tak ji u chovatelky nech o ten měsíc déle.

No chovatelka mi dnes psala, že fenečka už papá granulky a že si jí můžu odvézt 3.8. že na veterině nevidí žádné komplikace…a ne, nezbláznila jsem se…paní si udala termín odběru, já to počítala tak na konec srpna a ona na začátek… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
449
21.7.12 23:09

Jéééé, já to popletla…štěňátka se narodila v noci z 8. na 9.června :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: to odpovídá necelým 8.týdnům…a chtěj je dát v době kdy budou mít děti na táboře, aby z toho nebyli špatní…a paní je prodává za cenu očkování odčervení+1000kč…maminku štěňátek jsem viděla a tatínka taky a je to papírák :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
22.7.12 09:43
@Traccy píše:
No chovatelka mi dnes psala, že fenečka už papá granulky a že si jí můžu odvézt 3.8. že na veterině nevidí žádné komplikace…a ne, nezbláznila jsem se…paní si udala termín odběru, já to počítala tak na konec srpna a ona na začátek… :nevim:

No, tohle je vždy na dohodě mezi kupujícím a prodávajícím, nemusíš poslechnout to, co řekne ona, ale můžeš to chtít jinak.

Sedmitýdenní štěně jorka je prcek. Ani se nedoporučuje takhle malé štěně očkovat, správně by se mělo počkat, až trošku nabere na hmotnosti. Takhle je to zbytečně rizikové. Musí se krmit 5× denně (takže nejde chodit do práce). Ještě neovládá svěrače, je to průtokáč (budeš furt vytírat louže). Je naprogramované na neustálou fyzickou přítomnost matky (takže šup s ním do postele). Stále se učí komunikovat se psy, takže pokud ho k nim ze strachu o prcka nebudeš pouštět, nenaučí se to a taky se může stát, že ho jednou nějaký pes zakousne, protože jork mu nebude umět dát najevo, že se třeba bojí nebo že se podřizuje.

Tohle všechno bude za pouhý měsíc úplně jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
22.7.12 12:55
@Verca1989 píše:
@wenrus náš pes je taky takový a tahle neschopnost si hrát s jinými psy pramení právě z toho brzkého odebrání od matky. Kdyby pes zůstal u feny aspoň těch 8 týdnů, tak takové potíže těžko bude mít, bude si hrát se sourozenci i se svou mámou a bude to hned lepší. Samozřejmě i pak je třeba socializovat ale bylo by o starost míň. Já jsem se s přítelem seznámila až potom, co si psa vzal, takže jsem k tomu nemohla nic říct ale bojujeme teď hrozně a jsme bezradní, zvlášť když máme dítě, neumím si představit, jak to budeme časem řešit..

Já už bych si nikdy tak brzo psa nevzala, ale bylo mi jí strašně líto :( a říkala jsem si, že si radši vemu, kdoví kam by se dostala. Ted podle toho malého s PP vidím ten obrovskej rozdíl, to se nedá ani srovnat. Jinak ona je velkej mazlík, furt na klíně, to jo, jen né se psy :nevim:
K malému se naštěstí nechová zle, prostě si ho vůbec nevšímá, jako by tam nebyl, to ten malej (pejsek) je z něj nadšenej a melej z pejska taky, furt ho líže, když od někud příjde, de ho hned přivítat, no nádhera, miláčci moji všici :hug:
Ale jít s ní někam, stačí na procházce projít kolem psa, hrůza :zed:, hned se snaží utéct, plete se pod nohy aatd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19494
22.7.12 12:57
@wenrus píše:
Já už bych si nikdy tak brzo psa nevzala, ale bylo mi jí strašně líto :( a říkala jsem si, že si radši vemu, kdoví kam by se dostala. Ted podle toho malého s PP vidím ten obrovskej rozdíl, to se nedá ani srovnat. Jinak ona je velkej mazlík, furt na klíně, to jo, jen né se psy :nevim:
K malému se naštěstí nechová zle, prostě si ho vůbec nevšímá, jako by tam nebyl, to ten malej (pejsek) je z něj nadšenej a melej z pejska taky, furt ho líže, když od někud příjde, de ho hned přivítat, no nádhera, miláčci moji všici :hug:
Ale jít s ní někam, stačí na procházce projít kolem psa, hrůza :zed:, hned se snaží utéct, plete se pod nohy aatd.

ono to nemusi byt jenom tim, ale i povahou rodicu, ze byli bez papiru. To mi vzdycky vyskoci otaznik, proc nejsou uchovneny at uz oni nebo predci..ze by kvuli povaze? A pak z toho lezou takovy chudinky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
22.7.12 13:07

@careynka No to taky, proto já jsem jen pro chov s PP, ono je nějaký důvod, proč nebyli rodiče nebo předci uchovněni, at už povahou nebo kvůli nějaké vadě kdybych tehdy věděla co vím ted, tak je rozhodně s PP. Je to fakt neskutečnej rozdíl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19494
22.7.12 13:09
@wenrus píše:
@careynka No to taky, proto já jsem jen pro chov s PP, ono je nějaký důvod, proč nebyli rodiče nebo předci uchovněni, at už povahou nebo kvůli nějaké vadě kdybych tehdy věděla co vím ted, tak je rozhodně s PP. Je to fakt neskutečnej rozdíl.

nam se treba dvakrat sprskli papirovy neuchovneny brabantici a byly z toho stenatka, ale uzasny a krasny :-) v podstate ty samy, co by byly, kdyby rodice byli uchovneny, ale proste jsou to uzasny a kvalitni bezpapiracci :-) a vzali si je fajn rodiny, ktery nemeli 20 000 na papirovyho. Ale takovych je malo :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22590
22.7.12 13:11

Holky ale taky dost lidi neuchovnuje jen proto ze jsou lini chodit po vystavach apod :nevim: nebo se jim nechce delat zkousky atd :nevim: vubec to nemusi byt tim ze by matka ci otec meli spatnou povahu :nevim: ;) kor treba u jorku, nekdo necha stenata jen jednou proste pro potechu a neresi papiry atd ;) ja sama tez uprednostnuje papiraky a nebo potom komplet vorechy z ulice ;) :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19494
22.7.12 13:12
@Mirii píše:
Holky ale taky dost lidi neuchovnuje jen proto ze jsou lini chodit po vystavach apod :nevim: nebo se jim nechce delat zkousky atd :nevim: vubec to nemusi byt tim ze by matka ci otec meli spatnou povahu :nevim: ;) kor treba u jorku, nekdo necha stenata jen jednou proste pro potechu a neresi papiry atd ;) ja sama tez uprednostnuje papiraky a nebo potom komplet vorechy z ulice ;) :mrgreen:

vsak jo, my nerikame, ze je to pravidlo, ale takovych je malo, jak jsem psala vyse :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22590
22.7.12 13:15

@careynka jj to je pravda. Ja jsem ale zase spise zdesena kolik chovatelu ma hafany uchovnene tak tak a ryzujou na nich prachy jako blazen. Kamoska ted tady u nas shani francouzskyho buldocka ci jinou potvoru se srazenym rypakem a v UK je pry novy zakon( nezjistovala jsem ) ze kazda chovna fena mue mit stenata jen 2× za zivot a pak jde na kastraci 8o tomu rikam pristup :potlesk: i kdyz nechtela bych byt na miste chovatele :think: ale to uz je z uplne jineho soudku :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
22.7.12 13:52
@wenrus píše:
No to taky, proto já jsem jen pro chov s PP, ono je nějaký důvod, proč nebyli rodiče nebo předci uchovněni, at už povahou nebo kvůli nějaké vadě kdybych tehdy věděla co vím ted, tak je rozhodně s PP. Je to fakt neskutečnej rozdíl.

Spíš si myslím, že jsi měla štěstí na toho pejska s PP, že jeho chovatel je zodpovědný a vybral opravdu kvalitní rodiče.
Jinak co se týče povahy, v PP chovu se chová naprosto na všem, povaha se nehodnotí! Pouze u několika málo plemen.
Většinou je podmínkou chovnosti nějaká ta výstava, možná ještě nějaké zcela základní zdravotní vyšetření, toť vše.
Píšu to jen proto, aby si někdo nemyslel, že v chovu s PP je všechno perfektní. Není. Akorát jsou tam jasně daní rodiče (pokud chovatel nenafixluje i tohle), takže se dá s trochu práce vybrat kvalitnější štěně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný