Kupírování ocásků

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3483
15.7.12 07:12

Jsem taky proti i když naše jorkšírka kupírovaný ocásek má :( ale to ho měla už když jsme si ji zamlouvali, kdybych měla na výběr, nechám jí ho.. mám tedy nepapírovou.. Mamka má papírové dvě, jedna má ocas nekupírovaný a když s ní šla mamka v roce na kastraci, tak jí doktor nabízel, že jí můžou ocas kupírovat 8o střílela bych jako! druhá je taky papírová a ocásek má kupírovaný do půlky! nechápu význam, to už jí ho mohli nechat… je mi těch psů líto, vždyť u tak malého plemena ocas ničemu nevadí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5215
15.7.12 09:28

Nevím holky, ale co vím tak je to snad komplet už nelegální ne? stejně jak tupírování oušek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
15.7.12 10:51

@lecka Tak tupírování uší určitě nelegální není, uši totiž kupírují a ne tupírují :mrgreen:. Už jsem to tu psala, zákon zakazuje pouze kupíraci uší, ne ocásků. Ale ocásky smějí být kupírovány pouze do určitého věku.

http://www.mujvet.cz/…y/ocasky.htm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
15.7.12 12:18
@barvik
@barvik píše:
jedna má ocas nekupírovaný a když s ní šla mamka v roce na kastraci, tak jí doktor nabízel, že jí můžou ocas kupírovat 8o střílela bych jako!

No to snad nééé 8o, co je to za veta, pokud k tomu nejsou zdravotní důvody, tak se to u tak starých jedinců nesmí :!

Zakladatelko, zvyknete si, jak jsem už psala, taky mám jednu bez ocásku a druhého s ocáskem, taky mi to ze začátku bylo divné, ale pak jsem si na to tak zvykla, že ted mi přijde divná ta, co ho nemá :)
A hovínka na něm určitě domů nenosí, záleží taky, jak jsou na ocásku dlouhé chlupy, ale to se může stát i u těch, co ho mají krátký, protože u dupky ocas mají tak či tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
15.7.12 14:14

@wenrus @barvik
Tak pokud to nabídl při kastraci, kdy fena bude v narkóze, tak to snad není taková hrůza :nevim: - nebolelo by ji to jako u těch štěňátek, kde je fiknou jen tak.
Druhá věc pak je, proč to dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3483
15.7.12 16:51

@Pipet to jo, ale stejně mi to přijde dost hnusný. Já s tím nesouhlasím všeobecně. Naší to udělali druhý den po narození a fakt bych byla radši, kdyby byla s ocáskem..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
449
17.7.12 21:32

Tak na ocásek si pomalu zvykáme, ještě jí nemáme doma, ale zvyknem si… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
17.7.12 22:07

@Traccy Zvyknete, uvidíte ;). Ta je roztomilá, bobinka malinká :palec:. Tak at dělá jen radost, je třeba si uvědomit, že at vypadá jak vypadá, furt je to „akční“ teriér :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
449
17.7.12 22:11
@wenrus píše:
@Traccy Zvyknete, uvidíte ;). Ta je roztomilá, bobinka malinká :palec:. Tak at dělá jen radost, je třeba si uvědomit, že at vypadá jak vypadá, furt je to „akční“ teriér :mavam:

Děkuji a zvyknu si a doufám, že moc akční nebude a zůstane, tak jak je…vybrala jsem si nejklidnější štěňátko z vrhu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
17.7.12 23:30
@Traccy píše:
Děkuji a zvyknu si a doufám, že moc akční nebude a zůstane, tak jak je…vybrala jsem si nejklidnější štěňátko z vrhu :)

Určitě. Jen se zaměřte na to, aby mu pak co nejdřív vyholili ouška, aby se mu začali stavět. To pak vypadá ještě líp :palec: A když si bude hrdě nosit ocásek, bude to jistě nejkrásnější mazlík ze všech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
449
18.7.12 12:56
@janine24 píše:
Určitě. Jen se zaměřte na to, aby mu pak co nejdřív vyholili ouška, aby se mu začali stavět. To pak vypadá ještě líp :palec: A když si bude hrdě nosit ocásek, bude to jistě nejkrásnější mazlík ze všech.

můžu se zeptat jak vyholili…přivezu si jí 3.8. tak prosím o radu stěma ouškama :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
18.7.12 14:35

@Traccy Ouška se musí pravidelně holit, hlavně u štěnátek, aby nebyly těžký a mohly se postavit. Dospělým psům se oholí 1/3 ouška, okraje uší se setřihnout do písmene V. U štěnátka bych asi oholila ze začátku aspon 2/3 ucha, já holím malým holícím elekt. strojkem (myslím, že je to zastřihávač bibin), ale někteří hol normálně žiletkou, jinak pokud se jim nechce stát, tak se jim musí pomoct a podlepují se.
Našla jsem pěkné video, kde je i to štěndo ;) http://www.youtube.com/watch?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
18.7.12 15:49

Přesně tak, holením je to ouško lehčí a líp se narovnává, když se to zanedbá, tak pak někdy je nutno podlepovat. My to zezačátku doholovali po pár dnech, když jsme si štěně přivezli domů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
449
18.7.12 20:32

@wenrus @janine24
a kdybych asi měla začít od přivezení domů štěňátka? To já vůbec nevím, že se to dělá, mamka tu naší kdysi vodila paní stříhání a za hoďku jsme si pro ní vždy přišly a byla krásná a hotová…ještě se budu mít čemu učit? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
18.7.12 20:38

No podle toho, jestli už bude stříhaná od chovatelů, ten náš byl stříhanej těsně před odběrem i kvůli tetování a první stříhání jsme dělali asi po týdnu, to samý drápky a chloupky v uších

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný