Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Jsem taky proti i když naše jorkšírka kupírovaný ocásek má
ale to ho měla už když jsme si ji zamlouvali, kdybych měla na výběr, nechám jí ho.. mám tedy nepapírovou.. Mamka má papírové dvě, jedna má ocas nekupírovaný a když s ní šla mamka v roce na kastraci, tak jí doktor nabízel, že jí můžou ocas kupírovat
střílela bych jako! druhá je taky papírová a ocásek má kupírovaný do půlky! nechápu význam, to už jí ho mohli nechat… je mi těch psů líto, vždyť u tak malého plemena ocas ničemu nevadí ![]()
Nevím holky, ale co vím tak je to snad komplet už nelegální ne? stejně jak tupírování oušek
@lecka Tak tupírování uší určitě nelegální není, uši totiž kupírují a ne tupírují
. Už jsem to tu psala, zákon zakazuje pouze kupíraci uší, ne ocásků. Ale ocásky smějí být kupírovány pouze do určitého věku.
@barvik píše:
jedna má ocas nekupírovaný a když s ní šla mamka v roce na kastraci, tak jí doktor nabízel, že jí můžou ocas kupírovatstřílela bych jako!
No to snad nééé
, co je to za veta, pokud k tomu nejsou zdravotní důvody, tak se to u tak starých jedinců nesmí ![]()
Zakladatelko, zvyknete si, jak jsem už psala, taky mám jednu bez ocásku a druhého s ocáskem, taky mi to ze začátku bylo divné, ale pak jsem si na to tak zvykla, že ted mi přijde divná ta, co ho nemá ![]()
A hovínka na něm určitě domů nenosí, záleží taky, jak jsou na ocásku dlouhé chlupy, ale to se může stát i u těch, co ho mají krátký, protože u dupky ocas mají tak či tak.
@wenrus @barvik
Tak pokud to nabídl při kastraci, kdy fena bude v narkóze, tak to snad není taková hrůza
- nebolelo by ji to jako u těch štěňátek, kde je fiknou jen tak.
Druhá věc pak je, proč to dělat.
@Pipet to jo, ale stejně mi to přijde dost hnusný. Já s tím nesouhlasím všeobecně. Naší to udělali druhý den po narození a fakt bych byla radši, kdyby byla s ocáskem..
Tak na ocásek si pomalu zvykáme, ještě jí nemáme doma, ale zvyknem si… ![]()
@Traccy Zvyknete, uvidíte
. Ta je roztomilá, bobinka malinká
. Tak at dělá jen radost, je třeba si uvědomit, že at vypadá jak vypadá, furt je to „akční“ teriér ![]()
@wenrus píše:
@Traccy Zvyknete, uvidíte. Ta je roztomilá, bobinka malinká
. Tak at dělá jen radost, je třeba si uvědomit, že at vypadá jak vypadá, furt je to „akční“ teriér
Děkuji a zvyknu si a doufám, že moc akční nebude a zůstane, tak jak je…vybrala jsem si nejklidnější štěňátko z vrhu ![]()
@Traccy píše:
Děkuji a zvyknu si a doufám, že moc akční nebude a zůstane, tak jak je…vybrala jsem si nejklidnější štěňátko z vrhu
Určitě. Jen se zaměřte na to, aby mu pak co nejdřív vyholili ouška, aby se mu začali stavět. To pak vypadá ještě líp
A když si bude hrdě nosit ocásek, bude to jistě nejkrásnější mazlík ze všech.
@janine24 píše:
Určitě. Jen se zaměřte na to, aby mu pak co nejdřív vyholili ouška, aby se mu začali stavět. To pak vypadá ještě lípA když si bude hrdě nosit ocásek, bude to jistě nejkrásnější mazlík ze všech.
můžu se zeptat jak vyholili…přivezu si jí 3.8. tak prosím o radu stěma ouškama ![]()
@Traccy Ouška se musí pravidelně holit, hlavně u štěnátek, aby nebyly těžký a mohly se postavit. Dospělým psům se oholí 1/3 ouška, okraje uší se setřihnout do písmene V. U štěnátka bych asi oholila ze začátku aspon 2/3 ucha, já holím malým holícím elekt. strojkem (myslím, že je to zastřihávač bibin), ale někteří hol normálně žiletkou, jinak pokud se jim nechce stát, tak se jim musí pomoct a podlepují se.
Našla jsem pěkné video, kde je i to štěndo
http://www.youtube.com/watch?…
Přesně tak, holením je to ouško lehčí a líp se narovnává, když se to zanedbá, tak pak někdy je nutno podlepovat. My to zezačátku doholovali po pár dnech, když jsme si štěně přivezli domů.
@wenrus @janine24
a kdybych asi měla začít od přivezení domů štěňátka? To já vůbec nevím, že se to dělá, mamka tu naší kdysi vodila paní stříhání a za hoďku jsme si pro ní vždy přišly a byla krásná a hotová…ještě se budu mít čemu učit? ![]()
No podle toho, jestli už bude stříhaná od chovatelů, ten náš byl stříhanej těsně před odběrem i kvůli tetování a první stříhání jsme dělali asi po týdnu, to samý drápky a chloupky v uších