Kupírování ocásků

449
14.7.12 22:01

Kupírování ocásků

Ahoj všichni, chtěla bych se poradit ohledně kupírování ocásku u jorkšíra. Mám zaplacené štěňátko a je ještě maličké jsou mu teprve 3 týdny a já ani majitelky nevíme do kdy se může ocásek kupírovat…předem děkuji za radu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
14.7.12 22:08

Myslím, že by se to nemělo dělat. Minimálně u výstavních psů. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
4466
14.7.12 22:13

A proč se to dělá? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
14.7.12 22:13

Už je podle mě pozdě, ocásky se kupírují hned pár dnů po porodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
14.7.12 22:14

Omlouvám se, ale já jsem rozhodně proti kupírování, vždyť se narodili s ocásky, tak proč jim ubližovat a stříhat? A že je to nebolí? BOLÍ. Ted si nejsem jistá, ale myslím, že se to dělá max.do tří dnů od porodu a u výstavních je to tuším zakázáno aspon u nás, ale to si nejsem fakt jistá. Mám 2 jorky, jedna je bez PP (ta má kupírovaný), ale už jí je 5 let (ted už se to moc nedělá ani u bez PP) a jednoho s PP a ten má dlouhý, žádnou výhodu nebo nevýhodu v tom nevidím, tak proč jim ubližovat, kvůli módě :?: :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
14.7.12 22:16

@Žirafátko Jen proto, že se to někomu líbí. Žádný jiný důvod to nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4466
14.7.12 22:18
@wenrus píše:
@Žirafátko Jen proto, že se to někomu líbí. Žádný jiný důvod to nemá.

aha, já myslela, že je to ze zdravotních důvodů :roll: no tak to je děs :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
993
14.7.12 22:19

Ahoj, mám rotvajlerku a před 7-mi lety měla štěňata. Tehdy se ještě kupírovalo a byla jsem na tom se štěňátky hned druhý nebo třetí den, maximálně, po porodu. Ale dnes už bych to nechat nedělala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
14.7.12 22:20

Od kupírování se už hodně upouští, dříve to mělo své opodstatnění třeba u loveckých plemen, kdy si dlouhé ocasy často při lovu zraňovali o větve a trní a špatně se to pak hojilo. Dnes už je to spíše z estetického hlediska. Když jsem se ptala veterináře, zda to ty štěňata cítí a bolí je to, odpověděl mi, že samozřejmě ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
14.7.12 22:23
@mína77 píše:
Ahoj, mám rotvajlerku a před 7-mi lety měla štěňata. Tehdy se ještě kupírovalo a byla jsem na tom se štěňátky hned druhý nebo třetí den, maximálně, po porodu. Ale dnes už bych to nechat nedělala.

Rotvajleři už mají tuším pozměněný standard a PP psi se vůbec nekupírují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
14.7.12 22:25
@Žirafátko Jo jo, nemám to ráda. Bobánci malí, moje maminka chová výstavní jorky, no má jednu fenečku :) a da rozhodně nekupíruje, ikdyž si to případný majitel přál, to ho radši odmítla.
@mína77 :potlesk: :potlesk: :potlesk:
@mína77 píše:
Ale dnes už bych to nechat nedělala.

I u jorků se to dělalo i u výstavních, ale už naštěstí ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4466
14.7.12 22:28

@wenrus no mě to připadá jako když nechávají píchat do uší (naušnice) malinkým miminkům, protože je to nebolí 8o (to jsem někde četla na diskusi)…no jako řezat ocas a píchat uši je sice rozdíl, ale bolí to? Bolí. Navíc si nedokážu představit jedinej důvod k tomu, proč to proboha dělat. Kromě toho zranění u loveckých psů jak tu někdo psal :roll: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
14.7.12 22:34

@Žirafátko Nebolí? Tak to teda nevím jaký je rozdíl mezi ouškem mimča a dospělého, podle mě to to miminko bolí, to je můj názor. Já si na střední nechávala nastřelit druhou dírku a bolelo to fest :D.
U těch pejsků jsou vyjimky, kdy je lepší jim ho ustřihnout, ale to je fakt výjmečně, jinak je to čistě o módě, což mě přide naprosto zbytečný, ale je spoooousta lidí, co chce jen takové pejsky, vím to právě od mamči. Asi z 70% co se mamce ozvali na štěndo, byla jejich první otázka jestli mají ocásek :nevim: :zed:.

Příspěvek upraven 14.07.12 v 22:36

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956
14.7.12 22:35

@wenrus Nesouhlasim, kamarad ma fenku boxera s ocasem ( papirova) uz trikrat si ho omlatila na kost o branku jak ho ma silnej a neovladatelnej!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
14.7.12 22:38

@Janichka Říkám, že jsou i vyjimky, já nemám zkušenost s velkými plemeny, já měla spíš na mysli ty jorečky. U těch to je opravdu jen o módě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný