Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Mirii píše:
@careynka jj to je pravda. Ja jsem ale zase spise zdesena kolik chovatelu ma hafany uchovnene tak tak a ryzujou na nich prachy jako blazen. Kamoska ted tady u nas shani francouzskyho buldocka ci jinou potvoru se srazenym rypakem a v UK je pry novy zakon( nezjistovala jsem ) ze kazda chovna fena mue mit stenata jen 2× za zivot a pak jde na kastracitomu rikam pristup
i kdyz nechtela bych byt na miste chovatele
ale to uz je z uplne jineho soudku
to je pekna debilita, nikdo by me nedonutil dat fenu kastrovat, to je tak velkej zasah… a i dvakrat je malo, treba trikrat, u velkych plemen max 4, ale vic ne
@careynka ja to nezjistovala do detailu, ale to ze uz muzou mit stenata jen 2× pravda je, zda je musi i vykastrovat, netusim ![]()
Tak ale tady se taky jedno stene buldocka prodava bezne za 1200£
toz tak…
@Mirii píše:
ja to nezjistovala do detailu, ale to ze uz muzou mit stenata jen 2× pravda je, zda je musi i vykastrovat, netusim
Tak ale tady se taky jedno stene buldocka prodava bezne za 1200£toz tak…
Fakt?? Britové jsou dál jak my
.
(jestli to chápu správně, jde o to, aby se nesnižovala genetická variabilita, aby se nezvyšovala příbuznost v rámci plememe, a aby se nešířily geneticky podmíněné choroby - např když má pes šampion spoustu vrhů a pak se zjistí, že něčím trpí, je to už rozneseno v celém chovu)
@Mirii píše:
@careynka ja to nezjistovala do detailu, ale to ze uz muzou mit stenata jen 2× pravda je, zda je musi i vykastrovat, netusim
Tak ale tady se taky jedno stene buldocka prodava bezne za 1200£toz tak…
tak to je bezna cena ( V Eurech ) za stene rotvika v nemecku a zadny omezeni tam nemaji
dokonce i za belgickyho ovcaka, proto mam pulku vrhu po evrope, protoze se jim to vyplati vic
a kor takovy spojeni, co jsem mela
@careynka já teda jsem pro kastraci, u fen bez PP bezpodmínečně a u těch chovných po štěňatech taky…kastrací se daleko víc sníží riziko všelijakých zánětů, nádorů apod.
@Verca1989 píše:
@careynka já teda jsem pro kastraci, u fen bez PP bezpodmínečně a u těch chovných po štěňatech taky…kastrací se daleko víc sníží riziko všelijakých zánětů, nádorů apod.
a co nador mozku, uriznem jim hlavu? Kastrace zase vyrazne zvysuje riziko jak zanetu, tak torze zaludku
@careynka píše:
a co nador mozku, uriznem jim hlavu? Kastrace zase vyrazne zvysuje riziko jak zanetu, tak torze zaludku
Jak souvisí kastrace a torze
?
Spíš jsem slyšela o inkontinenci hlavně u větších plemen ![]()
@Pipet píše:
Jak souvisí kastrace a torze?
Spíš jsem slyšela o inkontinenci hlavně u větších plemen
tak, ze treba zvlast u velkych plemen, je najednou v brisni dutine moc prostoru a zaludek je vic navolno a hrozi torze
@careynka Aha, to jsem nikdy nepřemýšlela, jaký „objem“ mají reprodukční orgány, po kastraci kočky mi to vet ukazoval a bylo to takové… celkem nic ![]()
@Pipet píše:
@careynka Aha, to jsem nikdy nepřemýšlela, jaký „objem“ mají reprodukční orgány, po kastraci kočky mi to vet ukazoval a bylo to takové… celkem nic
kocka je mala, ale u velkyho plemene to zaujima uz celkem dost
ja kastrace nemam rada, kor u fen, kdy je to vylozene operace a muze se pokazit nebo mit nasledky. Nam treba fena dal krvacela ![]()
Já teda jsem všema pro kastrovat ty kočky. Psa/fenu lze zabezpečit tak, aby neutekli, fena hárá 2× (jo?) do roka, tak to těch pár dnů taky se dá uhlídat si myslím…
Akorát nevím, jaká by musela proběhnout osvěta a kampaň, aby lidi přestali bezhlavě množit
Skutečně nechtěných krytí je podle mě docela málo - spíš na vesnicích ti vořeši pokřížení do dvacátého kolena a tak.
@Pipet píše:
Já teda jsem všema pro kastrovat ty kočky. Psa/fenu lze zabezpečit tak, aby neutekli, fena hárá 2× (jo?) do roka, tak to těch pár dnů taky se dá uhlídat si myslím…
Akorát nevím, jaká by musela proběhnout osvěta a kampaň, aby lidi přestali bezhlavě množitSkutečně nechtěných krytí je podle mě docela málo - spíš na vesnicích ti vořeši pokřížení do dvacátého kolena a tak.
a hlavne jak je donutis vykastrovat
kocky bych kastrovala taky, akorat se to vsude toula nemocny a hladovy…
@careynka píše:
nam se treba dvakrat sprskli papirovy neuchovneny brabantici a byly z toho stenatka, ale uzasny a krasnyv podstate ty samy, co by byly, kdyby rodice byli uchovneny, ale proste jsou to uzasny a kvalitni bezpapiracci
a vzali si je fajn rodiny, ktery nemeli 20 000 na papirovyho. Ale takovych je malo
Já si pořizuji z důvodů toho, že nemám svého mazlíčka
měli jsme trpasličí pudlici a ta byla už stará
Máme doma labradorku, ale ta semnou nemůže na gauč, do postele, do dětského pokoje…mužskej je na ní pedant, ale když je v práci, tak je jak štěňátko
Já bohužel nemám na papíráka, abych ho měla jako modní doplněk, stačí bez papírů, aby to bylo moje mimi ![]()
Jiank mám pocit, že jsme se dostali od kupírování až někam jinam…jsou lidi co nemaj peníze na papíráka a chtěj pouze mazlíka a né ideál psa ![]()