Kupírování ocásků

Napsat příspěvek
Velikost písma:
19494
22.7.12 15:03
@Mirii píše:
@careynka jj to je pravda. Ja jsem ale zase spise zdesena kolik chovatelu ma hafany uchovnene tak tak a ryzujou na nich prachy jako blazen. Kamoska ted tady u nas shani francouzskyho buldocka ci jinou potvoru se srazenym rypakem a v UK je pry novy zakon( nezjistovala jsem ) ze kazda chovna fena mue mit stenata jen 2× za zivot a pak jde na kastraci 8o tomu rikam pristup :potlesk: i kdyz nechtela bych byt na miste chovatele :think: ale to uz je z uplne jineho soudku :mrgreen:

to je pekna debilita, nikdo by me nedonutil dat fenu kastrovat, to je tak velkej zasah… a i dvakrat je malo, treba trikrat, u velkych plemen max 4, ale vic ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22590
22.7.12 21:00

@careynka ja to nezjistovala do detailu, ale to ze uz muzou mit stenata jen 2× pravda je, zda je musi i vykastrovat, netusim :think:
Tak ale tady se taky jedno stene buldocka prodava bezne za 1200£ ;) toz tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
22.7.12 22:03
@Mirii píše:
ja to nezjistovala do detailu, ale to ze uz muzou mit stenata jen 2× pravda je, zda je musi i vykastrovat, netusim :think:
Tak ale tady se taky jedno stene buldocka prodava bezne za 1200£ ;) toz tak…

Fakt?? Britové jsou dál jak my :-).
(jestli to chápu správně, jde o to, aby se nesnižovala genetická variabilita, aby se nezvyšovala příbuznost v rámci plememe, a aby se nešířily geneticky podmíněné choroby - např když má pes šampion spoustu vrhů a pak se zjistí, že něčím trpí, je to už rozneseno v celém chovu)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19494
23.7.12 07:10
@Mirii píše:
@careynka ja to nezjistovala do detailu, ale to ze uz muzou mit stenata jen 2× pravda je, zda je musi i vykastrovat, netusim :think:
Tak ale tady se taky jedno stene buldocka prodava bezne za 1200£ ;) toz tak…

tak to je bezna cena ( V Eurech ) za stene rotvika v nemecku a zadny omezeni tam nemaji :-) dokonce i za belgickyho ovcaka, proto mam pulku vrhu po evrope, protoze se jim to vyplati vic :-D a kor takovy spojeni, co jsem mela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
23.7.12 08:46

@careynka já teda jsem pro kastraci, u fen bez PP bezpodmínečně a u těch chovných po štěňatech taky…kastrací se daleko víc sníží riziko všelijakých zánětů, nádorů apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4224
23.7.12 08:50

Zdá se mi, že kupírování ocásků je dokonce zakázané. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19494
23.7.12 10:06
@Verca1989 píše:
@careynka já teda jsem pro kastraci, u fen bez PP bezpodmínečně a u těch chovných po štěňatech taky…kastrací se daleko víc sníží riziko všelijakých zánětů, nádorů apod.

a co nador mozku, uriznem jim hlavu? Kastrace zase vyrazne zvysuje riziko jak zanetu, tak torze zaludku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
23.7.12 10:09
@careynka píše:
a co nador mozku, uriznem jim hlavu? Kastrace zase vyrazne zvysuje riziko jak zanetu, tak torze zaludku

Jak souvisí kastrace a torze :think:?
Spíš jsem slyšela o inkontinenci hlavně u větších plemen :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19494
23.7.12 10:11
@Pipet píše:
Jak souvisí kastrace a torze :think:?
Spíš jsem slyšela o inkontinenci hlavně u větších plemen :think:

tak, ze treba zvlast u velkych plemen, je najednou v brisni dutine moc prostoru a zaludek je vic navolno a hrozi torze

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
23.7.12 10:20

@careynka Aha, to jsem nikdy nepřemýšlela, jaký „objem“ mají reprodukční orgány, po kastraci kočky mi to vet ukazoval a bylo to takové… celkem nic :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19494
23.7.12 10:27
@Pipet píše:
@careynka Aha, to jsem nikdy nepřemýšlela, jaký „objem“ mají reprodukční orgány, po kastraci kočky mi to vet ukazoval a bylo to takové… celkem nic :nevim:

kocka je mala, ale u velkyho plemene to zaujima uz celkem dost :-) ja kastrace nemam rada, kor u fen, kdy je to vylozene operace a muze se pokazit nebo mit nasledky. Nam treba fena dal krvacela :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
23.7.12 10:56

Já teda jsem všema pro kastrovat ty kočky. Psa/fenu lze zabezpečit tak, aby neutekli, fena hárá 2× (jo?) do roka, tak to těch pár dnů taky se dá uhlídat si myslím…
Akorát nevím, jaká by musela proběhnout osvěta a kampaň, aby lidi přestali bezhlavě množit :nevim: Skutečně nechtěných krytí je podle mě docela málo - spíš na vesnicích ti vořeši pokřížení do dvacátého kolena a tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19494
23.7.12 11:05
@Pipet píše:
Já teda jsem všema pro kastrovat ty kočky. Psa/fenu lze zabezpečit tak, aby neutekli, fena hárá 2× (jo?) do roka, tak to těch pár dnů taky se dá uhlídat si myslím…
Akorát nevím, jaká by musela proběhnout osvěta a kampaň, aby lidi přestali bezhlavě množit :nevim: Skutečně nechtěných krytí je podle mě docela málo - spíš na vesnicích ti vořeši pokřížení do dvacátého kolena a tak.

a hlavne jak je donutis vykastrovat :-) kocky bych kastrovala taky, akorat se to vsude toula nemocny a hladovy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
449
23.7.12 21:28
@careynka píše:
nam se treba dvakrat sprskli papirovy neuchovneny brabantici a byly z toho stenatka, ale uzasny a krasny :-) v podstate ty samy, co by byly, kdyby rodice byli uchovneny, ale proste jsou to uzasny a kvalitni bezpapiracci :-) a vzali si je fajn rodiny, ktery nemeli 20 000 na papirovyho. Ale takovych je malo :roll:

Já si pořizuji z důvodů toho, že nemám svého mazlíčka :( měli jsme trpasličí pudlici a ta byla už stará :,( Máme doma labradorku, ale ta semnou nemůže na gauč, do postele, do dětského pokoje…mužskej je na ní pedant, ale když je v práci, tak je jak štěňátko :D Já bohužel nemám na papíráka, abych ho měla jako modní doplněk, stačí bez papírů, aby to bylo moje mimi :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
449
23.7.12 21:34

Jiank mám pocit, že jsme se dostali od kupírování až někam jinam…jsou lidi co nemaj peníze na papíráka a chtěj pouze mazlíka a né ideál psa :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný