Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zkuste na chodbě pořádně vyvětrat a pak použít likvidátor pachu, mají různý vůně len, citrón, květy atd. Jednou jsem to viděla v hospodě při zavíračce – nastříkali ho na stěny a vzduch byl hned čistší a druhej den nebylo skoro nic cítit.
@kocourGarfield píše: Více
Fakt jo? Únikové cesty musí mít přece přímé osvětlení i větrání, ne? Nebudu se hádat, ale myslím, že to tak je. Co je to za typy paneláků?
A jo, našla jsem. Jsou to věžáky VOS, většinou na Ostravsku. Tam jsou ty schody v centru dispozice. Běžné paneláky mají vždycky okno.
Příspěvek upraven 23.12.24 v 11:26
@inkakřivák píše: Více
možná ty nově stavěné. Ale co jsem viděla věžáky kolem 10 pater, tak jsou (u nás aspon) všechny s chodbou bez oken.
@Cenarius píše: Více
Uvnitř bytů?
Ačkoliv jsem mnoho let nekuřák a už mi i trochu vadí, když soused hulí na wc a jde to cítit k nám, ale někdo mi nakazovat, co ještě už ani doma nesmím, tak snad začnu na protest kouřit znovu ![]()
Určitě by nemohli odhlasovat zákaz kouření v bytech. Ve společných prostorách ano, v bytech určitě ne.
Jo, u nás se jim rika vezaky. Nevím, jaký je rozdíl. Ten od prarodičů měl na chodbě už kdysi dávno nouzová světla, která svítila pořád. Od jinud jsem je neznala.
@inkakřivák aha, tak to bude ono. Jsou tam 4 byty na patře.
@malákráličice Jo, to jsou jediné typy, které mají schodiště uprostřed dispozice.
Tak odhlasovat si to můžou ![]()
Jinak pokud mi jde pach cigaret do bytu vnitřním prostorem, tak stačí utěsnit vchodové dveře do bytu, pak utěsnit prostor stupaček a do ventilace či vzduchotechniky přidat zpětné klapky. Řešení za pár korun a sousedé ať se klidně udusí dehtem.
Btw třeba protipožární ucpávky ve stupačkách si bez problémů SVJ odsouhlasit může, dokonce bych to i doporučoval.
Vůbec, ale lidi na schůzích SVJ řeší hromady nepochopitelných věcí.
@Zumpa A jakou radost by měla Nováková z třetího, že tě čůze Nováčkové zatla tipec.
V jednom bydlím, jen ne na Ostravku
jsou tu na sídlišti 2 varianty - 8 pater a 5 bytů na patře nebo 8 pater / 4 byty na patře.