Kuřáci v paneláku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24716
25.12.24 11:40
@Mina Titivu píše: Více

My jsme bydleli ve třináctipatrovém a na patře bylo bytů šest seřazených do písmene U kolem schodiště a výtahů. Chodba bez oken. Prostě klasický věžák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2272
30.12.24 10:13
@inkakřivák píše: Více

Ja kdysi bydlela v takovem mini panelacku, 3 patra a dohromady 12 jednotek. Schodiste bylo vnitrni, okna nebyly zadne, jenom v nejvyssim patre bylo ve strope okno, takze to osvetlovalo nejvyssi poschodi, ale mam dojem, ze puvodne byl dum bez toho stresniho okna a ze to dali udelat pri nejake rekonstrukci strechy.

My jsme vesmes nemeli problemy zadne, akorat jedni sousedi byli bordelari a z jejich bytu se linul na chodbu smrad primo udesny a drzelo se to cele hodiny. Nastesti teda bydleli uplne dole, tak se to k nam nahoru moc neneslo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
boruvka735
9.1.25 15:06

Máme podobný problém s kuřáky v paneláku a opravdu nám pomohl Odstraňovač zápachu. Používám ho na vstupní dveře a na podlahu v chodbě, a výrazně to zlepšilo situaci. K tomu máme ještě osvěžovač vzduchu v bytě, který neutralizuje pachy. O hodně to snížilo zápach z chodby. Jinak bych si samozřejmě stěžovala, je to hodně nepříjemný, čuchat takový zápach.

• Citovat
  • Upravit
33
10.1.25 09:43

Máme stejnou zkušenost s kuřáckým zápachem v paneláku! Dlouho jsme s tím bojovali, ale od té doby, co používáme přírodní likvidátor pachu, je situace mnohem lepší. Stříkám ho na dveře, kolem prahu a na stěny chodby, a opravdu to neutralizuje zápach. K tomu máme doma ještě difuzér s esenciálními oleji, takže i vzduch uvnitř bytu je příjemnější, ale to asi používá každý i normálně bez takových problému, kdo by nechtěl aby mu to doma vonělo, že :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
boruvka735
13.1.25 11:10

@Mazurka89

A co používáš?

Já mám osvědčený tyhle:*

Používám ten citrón, ten mi voní nejvíc

*edit admin- smazaná reklama

• Citovat
  • Upravit
43
16.1.25 11:57

Ahoj, my máme taky problém s kouřem v paneláku a zkoušela jsem taky likvidátor pachu. Musím říct, že to fakt funguje, když někdo kouří v chodbě nebo u sousedů, tak to vždycky cítím, ale když použiju tenhle likvidátor, zápach je pryč během chvilky. Stačí ho nastříkat do místnosti a opravdu to zneutralizuje cigaretový kouř, žádný divný chemický zápach nezůstane. Šplíchám to i kolem dveří a chodbu a je to fajn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.4.25 13:54

Ahoj, tohle je fakt nepříjemná situace, úplně chápu, jak ti to může znepříjemnit každý návrat domů. Bohužel pokud sousedi kouří ve svým bytě a mají ho v osobním vlastnictví, tak je fakt těžký s tím něco udělat přímo. Ale chápu, že člověk se nechce pokaždé cítit jako v kuřácký hospodě, když jde jen domů.

Co se týče nějakýho řešení, Já mám doma aroma difuzér a strašně mi pomáhá, hlavně když chci přebít nějaký pachy nebo si prostě jen udělat příjemnou atmosféru. Můžu doporučit tenhle esenciální olej s bergamotem od Holistificu. Provoní celej byt, je to svěží, lehce citrusová vůně a hlavně fakt funkční, působí uklidňujícím dojmem, pomáhá i proti stresu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
155
15.4.25 16:29
@Jana680 píše: Více

Ale pozor, tahle chemie není úplně zdravá, nemělo by se to s ní přehánět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.10.25 14:25
@Betty MacDonald píše: Více

Nemusí být paranoidní…Mám to samé na chodbě v přízemí mám dveře za kterýma je chodba pro 4 byty..dvě domácnosti silní kuřáci pokaždé když je v zimě zavřené okno je společná chodba plná toho smrdu jak ve 4 cenové a stydím se tam i někoho vzít a od Covidu jen kašlu co tam procházím…Jediné řešení odstěhovat..S kuřáky není dohoda žádná. Navíc ty jejich děti litají celý večer sem tam z bytu ven atd…Nejhorší na tom všem je jak někdo může být tak bezohledný k vlastním dětem :(…SVJ dáva ruče pryč..Opravdu jen odstěhovat se, ale já bych dala nevím co za panelák co má tzv:volné chodby vzdušné…Ty naše dveře bylo za trest, že to tam někdo kdysi dávno nacpal asi holt se nepočítalo s takovou sebrankou co se tam nastěhuje a ty rodiny k sobě navíc ještě patří takže lítají několikrát za den i z bytu do bytu…Nepřeju to nikomu tohle a když si někdo stěžuje že kouří někdo z okna z balkonu a jde jim to do bytů musím se tomu smát…To přeci hned vyvětrám a mám to taky a to toleruji přeci!!!Možná bych v mém případě vyhrála i s žalobou, ale je to běh na dlouho trať co jsem četla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
111
13.10.25 14:30

I když se to nezdá, tak někdy jediná možnost, jak mít doma klid a zdravé prostředí, je opravdu odstěhovat se. Bohužel v paneláku s těmi „uzavřenými“ chodbami je každá taková situace znásobená 😔 Někdo by si možná řekl, že stačí dohoda, ale jak píšeš, s kuřáky a hlučnými dětmi se prostě nedohodneš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
155
14.1.26 18:38
@sandys55 píše: Více

Odhaduji podle zkušeností lidí z okolí, že s 90 procenty sousedů v paneláku se dohodnout nedá. Vím i o případech, kdy na chodbách v paneláku dochází ke rvačkám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
18.4.26 10:37

Tak se nám oteplilo, vzduch krásně voní. Tak jsem si řekla, že pořádně vyvetram. Během hodiny jsem musela třikrát zavřít balkonové dveře kvůli smradu cigaret v obýváku. Taky někdo momentálně řeší podobné nechutnosti? :( V zimě nám ten smrad pronikal do bytu z chodby neb jak všichni kouří v bytech, tak to pak větrají na chodbu a smrdí to tam jak v poslední cenové a jak se oteplilo, tak smrad pro zmenu proniká zvenku 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
145
18.4.26 19:53

Mám skoro nonstop otevřený okna na ventilačku a když milí sousedé kouří na balkóně nebo z okna tak to je k :poblion:
Ono stačí, když po kuřákovi nastoupím do výtahu a nedá se tam dýchat. Nechápu, jak v tom smradu může někdo žít :roll: Čím jsem starší, tím jsem na to háklivější i na ulici. To zadržuju dech 😆 Řešení nevidím.. Leda tak zavřít okno, než dočouděj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1000
18.4.26 20:28

Já jsem asi divna, jsem bývala kuracka a když soused na vedlejší zahradě kouri, jdu si sednout na tu svoji a cichat, mne to voni 😀
Já treba nesnesu smrad česneku a to když mi leze do bytu, tak se mi z toho zvedá žaludek asi jak Vam z cigaret. Ale je to těžký, vevnitř spatne, venku spatne, vždycky něco.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24716
19.4.26 12:52
@Anezka1990 píše: Více

Jo, jenže smrad z česneku není zdraví škodlivý, na rozdíl od sekundárního kouření.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný