Kouření na veřejné pláži - kdo je v právu?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
rozmary
30.7.13 10:45
@Poison Ivy píše:
Chápu, že vás děda prudil :). Ber to tak, že jeho otravovalo vaše cigáro a vstal možná zadkem napřed, takže byl nasejřený celkově. Hoď to za hlavu. Nekuřáckou pláž bych normálně nikde nehledala, já bych spíš udělala malou rezervaci kuřákům (ač sama kuřák) :lol:

Jo to by byl dobrý nápad :palec:

• Citovat
  • Upravit
7661
30.7.13 10:55

Jsem kuřák, ale asi nějakej divnej. Nenapadlo by mě kouřit někde v davu. Chodím stranou i na zastávkách MHD, uhýbám s cigaretou z cesty maminám s kočárky, v restauraci se ptám kolem stolu, jestli nebudu vadit, když jo, jdu ven.
Pokud by na té pláži seděli lidi deset metrů ode mě, tak asi OK, ale pokud tam bylo našlápnuto, šla bych bokem, kde nikdo není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nikol.ondrášovka
30.7.13 10:59

Byli jste v pravu, taky jsme o víkendu kouřili na pláži, to že to někoho obtěžuje venku?? 8o Už zakázali kouření vevnitř, venku se to rozptýlí. Dávali jsme bacha at není v písku popel a vajgly a tím to hasne. kuřácké a nekuřácké pláže nejsou, stejně jako nejsou kuřácké a neuřácké parky, lesy, lavičky atd.

• Citovat
  • Upravit
rozmary
30.7.13 11:09
@nikol.ondrášovka píše:
Byli jste v pravu, taky jsme o víkendu kouřili na pláži, to že to někoho obtěžuje venku?? 8o Už zakázali kouření vevnitř, venku se to rozptýlí. Dávali jsme bacha at není v písku popel a vajgly a tím to hasne. kuřácké a nekuřácké pláže nejsou, stejně jako nejsou kuřácké a neuřácké parky, lesy, lavičky atd.

Tak to má děda asi smůlu, budou mu hulit pod nos všude, leda by si nafouk bazének u baráku.

• Citovat
  • Upravit
14062
30.7.13 11:12

@nikol.ondrášovka To není moc pravda, že se to rozptýlí. Sousedka si zapálí venku na terase poměrně daleko od našich oken a já to mám vše v obýváku, ono se to nezdá, ale jako nekuřák to citím, když tam jsem a vadí mi to. Je to ráno kdy se probudím a ona si tam vysedává a večer než jde spát to samé. Takže místo čerstvého vzduchu na noc smrad. Mám od toho i žlutou záclonu a musím jí furt prát :nevim: Cítí to i přítel a jde vždy zavřít okno.
Na druhou stranu nikdo neví proč mu to vadí, může mít silné astma atd a proč on by se měl přesunovat, myslím, že obecně se prostě mezi lidma nemá kouřit, nebo se zeptat, třeba já jít na pláž a někdo si tam zapálit, tak mě asi klepne, jdu ven do přírody a mám čuchat ten smrad? :zed: já jsem teď těhotná a z tohodle se mi vyloženě zvedá žaludek, nejraději bych na sousedku vlítla, ale nechci si dělat zle. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nikol.ondrášovka
30.7.13 11:15
@rozmary píše:
Tak to má děda asi smůlu, budou mu hulit pod nos všude, leda by si nafouk bazének u baráku.

ano, tak to je, může se klidně postavit na hlavu, nejhorší jsou takoví jako on, a neumí ani slušně požádat

• Citovat
  • Upravit
17013
30.7.13 11:16

Mě, ač kuřačce to přijde taky dost neomalené a bezohledné kouřit mezi lidma. Prostě na pláži u vody se zobáky nevyhulujou, není problém poodejít dál od lidí. pokud to problém je, pak není problém těch pár hodin nekouřit. Ono proč se mají přesouvat nekuřáci? sama jsem dlouhou dobu nekouřila a je to fakt hnus nad hnusy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nikol.ondrášovka
30.7.13 11:17
@Elen8 píše:
@nikol.ondrášovka To není moc pravda, že se to rozptýlí. Sousedka si zapálí venku na terase poměrně daleko od našich oken a já to mám vše v obýváku, ono se to nezdá, ale jako nekuřák to citím, když tam jsem a vadí mi to. Je to ráno kdy se probudím a ona si tam vysedává a večer než jde spát to samé. Takže místo čerstvého vzduchu na noc smrad. Mám od toho i žlutou záclonu a musím jí furt prát :nevim: Cítí to i přítel a jde vždy zavřít okno.
Na druhou stranu nikdo neví proč mu to vadí, může mít silné astma atd a proč on by se měl přesunovat, myslím, že obecně se prostě mezi lidma nemá kouřit, nebo se zeptat, třeba já jít na pláž a někdo si tam zapálit, tak mě asi klepne, jdu ven do přírody a mám čuchat ten smrad? :zed: já jsem teď těhotná a z tohodle se mi vyloženě zvedá žaludek, nejraději bych na sousedku vlítla, ale nechci si dělat zle. :nevim:

je to pět minut, přežije to KAŽDÝ, zkuste sousedku slušně požádat než na ní vlítnete, buďte ráda, že to máte ráno a večer, mohlo by to být i co půl hodiny

• Citovat
  • Upravit
26574
30.7.13 11:17

Kouřit na pláži mezi ležícími lidmi mi přijde neohleduplné. Zajímalo by mne, kam by pak dal dotyčný vajgl :think: Zřejmě do písku, že :zed: :zed: Čest vyjímkám.
Děda se nas…a nedivím se mu. Vzduch už tak není moc čistý a ještě v přírodě čuchat cigára :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
30.7.13 11:21
@nikol.ondrášovka píše:
je to pět minut, přežije to KAŽDÝ, zkuste sousedku slušně požádat než na ní vlítnete, buďte ráda, že to máte ráno a večer, mohlo by to být i co půl hodiny

to je teda sobecké.. :twisted:
přežije to? a proč bych měla ve svém vlastním bytě přežívat? pokud je tak vášnivý kuřák at si kouří ve vlastním bytě a ne na balkoně, to už by se mu nelíbilo co, kdyby si zahulil vlastní byt, ale že já mám otevřené okna a dostane se to do bytu mě, to už ho vůbec nezajímá.. :poblion: :cert:

• Citovat
  • Upravit
nikol.ondrášovka
30.7.13 11:24
@smurfka píše:
přežije to? a proč bych měla ve svém vlastním bytě přežívat? pokud je tak vášnivý kuřák at si kouří ve vlastním bytě a ne na balkoně, to už by se mu nelíbilo co, kdyby si zahulil vlastní byt, ale že já mám otevřené okna a dostane se to do bytu mě, to už ho vůbec nezajímá.. :poblion: :cert:

ahoj, myslela jsem to tak že venku to jde přežít a doma vydržet 5minut se zavřeným oknem, jde to řešit i slušně, já na slušné požádání taky reaguju. třeba domluva že sousedka bude chodit dál, nebo že upozorní že jde kouřit at si zavřou okno, já taky chodím ven, v bytě je to hnus, před dětma nekouřím, na zastávkách taky ne, ale proč jsou lidi hned nas. aní a nedokážou slušně požádat taky nechápu :)

• Citovat
  • Upravit
14062
30.7.13 11:28

@nikol.ondrášovka tak já na ní „vlítnout“ ani nemám v plánu, psala jsem, že bych to nejraději udělala. Hele ono když to řeknu jak to je, sousedka dle zkušeností co s ní již máme není nejchytřejší a domluva je s ní hrozná. No ono to není dvakrát za den, ale je to doba kdy mi to vadí nejvíce. Přes den jdu a zavřu okno v poslední době ho zavírám celkem hlasitě :-D a stejně nic ale ráno když ležím v posteli se mi opravdu nehce letět k oknu a to samé večer. A hlavně proč bych si ve vlastním bytě neměla větrat :( Proto beru stejně, že ona si řekne, proč bych si na vlastní terase nemohla zakouřit. Takže je to těžké. Když je nejhůř a mají návštěvu, tak zavřu okno a pustím klimatizaci abych se tam neupekla a měla jsem klid.
Ale co se týče kouření na veřejnosti kde jsou lidi mi fakt přijde netaktní, je to nezdravé i pro ty co pouze stojí vedle a ještě je to smrad. Prostě si myslím, že se mají odvalit někde, kde v okolí nikdo není, nebo se optat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nikol.ondrášovka
30.7.13 11:31

@Elen8 tak to je smutné že to nejde po dobrým, tímpádem policajty atd. někteří jsou hold netaktní no, a někomu to třeba ani nedochází :nevim:

• Citovat
  • Upravit
14062
30.7.13 11:32

@nikol.ondrášovka No vidíš, píšeš, že doma nekouříš, že je to hnus. A my to v tom bytě máme a taky nechceme protože je to hnus. A ono to vždy nevíš, že zrovna ted sousedka půjde kouřit, takže můžeš být těžko ve střehu a upalovat zavřit okno. Nebo s dalším sousedem máme společnou chodbičku, která je totálně začouzená jelikož on doma kouří a vše to jde na tu chodbičku, je to podkrovní ze dřeva, takže totálně načáchnutý, máme tam botníky a věšáčky na bundu a to nejde pomalu ani použít, protože je to cítit jak z hospody :( :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
30.7.13 11:32
@smurfka píše:
přežije to? a proč bych měla ve svém vlastním bytě přežívat? pokud je tak vášnivý kuřák at si kouří ve vlastním bytě a ne na balkoně, to už by se mu nelíbilo co, kdyby si zahulil vlastní byt, ale že já mám otevřené okna a dostane se to do bytu mě, to už ho vůbec nezajímá.. :poblion: :cert:

Budes nadavat jeste vic.Pac to budes mit v celim byte…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová