Kůrka chleba pro miminko

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1072
7.2.13 17:36

@verunka84 kurku chleba bych nedávala a popravdě mě to ani nenapadlo až teď jak to tady čtu. Teď dávám holčičce 9 měsíců piškotky a různé dětské sušenky. Jsou pro daný věk a rychle se rozpouští, takže tam nějaké riziko dušení by nemělo hrozit. Ale každé dítě je jiné, některé zvládne v pohodě rohlík, jinému může dělat problém. Mám už třetí mimčo, tak to to vidím a podle toho se řídím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
7.2.13 18:21

@verunka84 Já taky, ale tak co se dá dělat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140
7.2.13 20:00

Nám se to stalo, dala jsem malý celkem dlouhý kousek - právě aby ho třeba nespolkla naráz. Byla jsem u ní celou dobu a jen jsem otočila hlavu a ona si celý kus nasoukala do krku a taky se začala dávit. Myslela jsem, že jí třeba zaskočil drobeček, tak jsem jí hned dala napít. A pak jsem jí sáhla do pusinky a vytáhla celej kus kůrky…taky my bylo úplně špatně hlavně když jsem jí ještě, já blbka, nutila to pití. Ale dobře to dopadlo a já jsem se ponaučila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2037
8.2.13 08:00
@luucacb píše:
Nám se to stalo, dala jsem malý celkem dlouhý kousek - právě aby ho třeba nespolkla naráz. Byla jsem u ní celou dobu a jen jsem otočila hlavu a ona si celý kus nasoukala do krku a taky se začala dávit. Myslela jsem, že jí třeba zaskočil drobeček, tak jsem jí hned dala napít. A pak jsem jí sáhla do pusinky a vytáhla celej kus kůrky…taky my bylo úplně špatně hlavně když jsem jí ještě, já blbka, nutila to pití. Ale dobře to dopadlo a já jsem se ponaučila…

jo to ten můj druhej dělá taky…má asi pocit, že by mu to někdo snědl…takže nabouchlý tváře a vykuleno-uslzený oči… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13183
7.10.13 07:28

Vyhodí všechno..

Já s tím teď taky bojuju. Malej se nezakuckává, ale jak kus odžužle a dostane se mu poblíž krku, tak začne nadavovat. Jenže při tom vyhodí i celej žaludek. Tak nevím, co s tím. Jestli dávat před jídlem? Nebo počkat pár týdnů a zkusit to znova? Nechci mu strkat ty křupky, nebo sušenky, chci aby si zvykl na normální běžný jídlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
7.10.13 07:35

@zlodcera Moc nechápu, proč máš problém s křupkama nebo dětskýma sušenkama (jak se to rozpouští, tak to dítě nedráždí). Malá teda klidně rohlík dala, ale na křupce nebo sušence si někdy pochutná doteď: a že by kvůli tomu nejedla „normální jídlo“, tak to se fakt nedá říct :)

No ale jestli radši necháš dítě blít… :nevim: Já bych pár týdnů dávala křupky nebo sušenky, a kdyžtak pak nabídla zase rohlík nebo kůrku chleba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
7.10.13 07:44

Já bych teda v 6 m ještě nedávala ani jedno, ale když už, tak radši ty křupky. Nepřipadámi na nich nic nenormálního ( jí je běžně roční a i dvě starší si vezmou), dítě se naučí kousat/žužlat a pracovat s kousky, pak teprve bych zkusila tu kůrku. I když já osobně naopak nevidím přínos u té kůrky :nevim: Ani jsem je dětem nedávala a s běžným jídlem neměla problémy ani jedna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
7.10.13 08:06

Taky nechapu prinos chlebove kurky… a v 6m uz vubec ne :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5342
7.10.13 08:07

Kůrka chleba i rohliky obsahuji sůl, pro 6ti měsíční zcela zbytečně. Krupky jsou tedy rozhodně vhodnější. Jo a někteří pediatři doporučují lepek az do 8mesice. Takze tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3678
7.10.13 08:08

@zlodcera vsechny deti z okoli na krupkach zacinaly a bezne jidlo ji uplne bez problemu, naopak ani jedno z nich nezuzlalo chlebovou kurku, na tech krupkach se nauci drzet a strcit jidlo do pusy, nehlede na to, ze se krupky dobre rozpusti. Ja ted nasemu malemu davam ryzove a jahlove krupky a zatim nemuzu rict, ze by to umel jist. Za den si da par krupek, nekdy zadnou, ale chlebovou kurku mu rozhodne davat nebudu, protoze chleba nekupujeme, to same rohliky ;-) myslim ze jsou vhodnejsi veci :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
7.10.13 08:11

@zlodcera hlavně nechápu proč mu to dáváš??? výživově mu to nic nedá a evidentně mu to nesedí když se zeblije jak alík…

v 6 měsících mi to připadá naprosto zbytečné :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13183
7.10.13 08:26

Tady si přijít pro radu je někdy fakt o nervy :( Holky, fakt neumíte být vlídné? Kůrku jsem chtěla dávat proto, aby se seznámil s lepkem. Docela dost maminek to dělá, tak nevím, proč vám to přijde tak uhozené a hned ze mě děláte matku tyranku. Samozřejmě, že do něj nebudu za každou cenu cpát kůrku. Nehrabe vám tady už trochu hned se do každého navážet?

@Lemuska Máš pravdu s tou solí. To mi ani nedošlo. Radši zkusím ty křupky a sušenky. S tím lepkem je to asi zbytečná diskuze, protože každý pediatr radí něco jinýho. Moje dr zase radí se seznámit s alergenama co nejdřív. Proto to řeším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
7.10.13 08:30

S kůrkou bych počkala a zkusila za pár týdnů. Ty křupky se v puse rozpustí, takže s těma by si mohl procvičovat žužlání celkem bezpečně. Lepek se dá pořešit kaší s obsahem krupice, nebo zavařit do polévky lžíci mouky, možností je dost :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
7.10.13 08:39

@zlodcera Souhlasím s tím, že lepek radši dřív. Ale na to nepotřebuješ kůrku, v dětských sušenkách (a ty se taky suprově rozpouštějí, třeba Sunarka) je lepek taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
7.10.13 08:49

@zlodcera tak pokud ti jde o lepek tak upeč pár domácích sušenek.

když se ti dítě při každým soustu poblije tak z toho lepku asi stejně moc nemá že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí