Kůrka chleba pro miminko
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@verunka84 kurku chleba bych nedávala a popravdě mě to ani nenapadlo až teď jak to tady čtu. Teď dávám holčičce 9 měsíců piškotky a různé dětské sušenky. Jsou pro daný věk a rychle se rozpouští, takže tam nějaké riziko dušení by nemělo hrozit. Ale každé dítě je jiné, některé zvládne v pohodě rohlík, jinému může dělat problém. Mám už třetí mimčo, tak to to vidím a podle toho se řídím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nám se to stalo, dala jsem malý celkem dlouhý kousek - právě aby ho třeba nespolkla naráz. Byla jsem u ní celou dobu a jen jsem otočila hlavu a ona si celý kus nasoukala do krku a taky se začala dávit. Myslela jsem, že jí třeba zaskočil drobeček, tak jsem jí hned dala napít. A pak jsem jí sáhla do pusinky a vytáhla celej kus kůrky…taky my bylo úplně špatně hlavně když jsem jí ještě, já blbka, nutila to pití. Ale dobře to dopadlo a já jsem se ponaučila…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@luucacb píše:
Nám se to stalo, dala jsem malý celkem dlouhý kousek - právě aby ho třeba nespolkla naráz. Byla jsem u ní celou dobu a jen jsem otočila hlavu a ona si celý kus nasoukala do krku a taky se začala dávit. Myslela jsem, že jí třeba zaskočil drobeček, tak jsem jí hned dala napít. A pak jsem jí sáhla do pusinky a vytáhla celej kus kůrky…taky my bylo úplně špatně hlavně když jsem jí ještě, já blbka, nutila to pití. Ale dobře to dopadlo a já jsem se ponaučila…
jo to ten můj druhej dělá taky…má asi pocit, že by mu to někdo snědl…takže nabouchlý tváře a vykuleno-uslzený oči… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vyhodí všechno..
Já s tím teď taky bojuju. Malej se nezakuckává, ale jak kus odžužle a dostane se mu poblíž krku, tak začne nadavovat. Jenže při tom vyhodí i celej žaludek. Tak nevím, co s tím. Jestli dávat před jídlem? Nebo počkat pár týdnů a zkusit to znova? Nechci mu strkat ty křupky, nebo sušenky, chci aby si zvykl na normální běžný jídlo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zlodcera Moc nechápu, proč máš problém s křupkama nebo dětskýma sušenkama (jak se to rozpouští, tak to dítě nedráždí). Malá teda klidně rohlík dala, ale na křupce nebo sušence si někdy pochutná doteď: a že by kvůli tomu nejedla „normální jídlo“, tak to se fakt nedá říct ![]()
No ale jestli radši necháš dítě blít…
Já bych pár týdnů dávala křupky nebo sušenky, a kdyžtak pak nabídla zase rohlík nebo kůrku chleba.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych teda v 6 m ještě nedávala ani jedno, ale když už, tak radši ty křupky. Nepřipadámi na nich nic nenormálního ( jí je běžně roční a i dvě starší si vezmou), dítě se naučí kousat/žužlat a pracovat s kousky, pak teprve bych zkusila tu kůrku. I když já osobně naopak nevidím přínos u té kůrky
Ani jsem je dětem nedávala a s běžným jídlem neměla problémy ani jedna
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kůrka chleba i rohliky obsahuji sůl, pro 6ti měsíční zcela zbytečně. Krupky jsou tedy rozhodně vhodnější. Jo a někteří pediatři doporučují lepek az do 8mesice. Takze tak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zlodcera vsechny deti z okoli na krupkach zacinaly a bezne jidlo ji uplne bez problemu, naopak ani jedno z nich nezuzlalo chlebovou kurku, na tech krupkach se nauci drzet a strcit jidlo do pusy, nehlede na to, ze se krupky dobre rozpusti. Ja ted nasemu malemu davam ryzove a jahlove krupky a zatim nemuzu rict, ze by to umel jist. Za den si da par krupek, nekdy zadnou, ale chlebovou kurku mu rozhodne davat nebudu, protoze chleba nekupujeme, to same rohliky
myslim ze jsou vhodnejsi veci ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zlodcera hlavně nechápu proč mu to dáváš??? výživově mu to nic nedá a evidentně mu to nesedí když se zeblije jak alík…
v 6 měsících mi to připadá naprosto zbytečné ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tady si přijít pro radu je někdy fakt o nervy
Holky, fakt neumíte být vlídné? Kůrku jsem chtěla dávat proto, aby se seznámil s lepkem. Docela dost maminek to dělá, tak nevím, proč vám to přijde tak uhozené a hned ze mě děláte matku tyranku. Samozřejmě, že do něj nebudu za každou cenu cpát kůrku. Nehrabe vám tady už trochu hned se do každého navážet?
@Lemuska Máš pravdu s tou solí. To mi ani nedošlo. Radši zkusím ty křupky a sušenky. S tím lepkem je to asi zbytečná diskuze, protože každý pediatr radí něco jinýho. Moje dr zase radí se seznámit s alergenama co nejdřív. Proto to řeším.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
S kůrkou bych počkala a zkusila za pár týdnů. Ty křupky se v puse rozpustí, takže s těma by si mohl procvičovat žužlání celkem bezpečně. Lepek se dá pořešit kaší s obsahem krupice, nebo zavařit do polévky lžíci mouky, možností je dost ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zlodcera Souhlasím s tím, že lepek radši dřív. Ale na to nepotřebuješ kůrku, v dětských sušenkách (a ty se taky suprově rozpouštějí, třeba Sunarka) je lepek taky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zlodcera tak pokud ti jde o lepek tak upeč pár domácích sušenek.
když se ti dítě při každým soustu poblije tak z toho lepku asi stejně moc nemá že?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit