Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Teď jsem koukala na ČT1, kde ve zprávách byla dokumentáž o kurzu Létání miminek tak mi to nedalo sem napsat. Bude to ještě dnes ve 168hodin na ČT1, kde bude sestřih.
Docela jsem z toho kurzu byla v šoku
, a vůbec mě nenapadlo, že něco takového může existovat
. Nehledě na to, že lékaři to dost odsuzují a já se ani nedivím. Přiznám se, že já bych do toho s malým nikdy nešla, ani by mě to nenapadlo, protože bych se bála při těch létajících pohybech, že dojde k maléru (prasknutí cévky, kloubní uvolnění). Brrrrrr. ![]()
Koukal také na to někdo? Hledala jsem něco na netu a moc jsem toho nenašla, jen názor maminky, že ji to moc neoslovilo, když se byla podívat na tom kurzu, a že jí to přišlo nelegální. ![]()
![]()
Taky jsem viděla, bylo mi z toho fakt špatně. Nechápu nechápu nechápu. Lidi jsou schopni si nechat nakecat fakt ledacos
Ať si „instruktoři“ tvrdí co chtějí, člověk, který má kousek zdravého rozumu, tohle nemůže svému dítěti provést. Až jim někdo řekne, že když budou dítě pouštět z výšky na zem, že mu to prospěje a fyzicky posílí, taky to udělají??? Řev miminek mluvil za vše…zřejmě ještě neví, co je pro ně dobré ![]()
Syn to komentoval slovy: Chudáčci miminka. - Souhlasím.
Ano, viděla jsem to
Fakt nemám slov
Docela by mě zajímalo, jestli se ozve nějaká maminka, který ten kurz zcela vědomě pro své dítě vybrala
a ještě měla dojem, že mu tím nějak prospěje
Nechci se nikoho dotknout, ale myslím, že člověk, který to vede (i ti, co to absolvují) by měli projít důkladným vyšetřením (jako nejlepší volba se mi jeví psychiatr
)
Taky jsem se dívala.. Dítě kolem roku a půl jsem ještě vydýchala, ale to miminečko
. Když jsem zaslechla, že to ta paní převzala od ruské PA, vzpomněla si, že když jsem chodila do kurzu v porodnici, povídala nám PA, že viděla video o ruských metodách. A tohle byl jen vrchol ledovce. Takže se ani nedivím.. HRŮZA.
Přidáno - ale myslela jsem, že to byla minulost..
Příspěvek upraven 07.02.10 v 19:44
ahoj, my se na ten pořad určitě budeme koukat, máme dokonce nastavené nahrávání na set top boxu. Ale k věci - my jsme bohužel na takovém kurzu byli a doteď lituju, že jsem neposlechla svoje pochybovačné já, které mi říkalo, že je to pěkná blbost. Ono je to tak trochu vymývání mozků (tedy ne z hlediska náboženství, to ne) - celou dobu ti tam tvrdí, jak je normální, že ze začátku děcka brečí (ve skutečnosti to není brekot - je to normálně regulérní vyděšený řev miminek
), a že jak si zvyknou, tak se jim to zalíbí.
Když nám (ještě před absolvováním kurzu) známá ukazovala pár „cviků“, tak jsme je vyzkoušeli a našemu synovi se to líbilo. Tak jsme se přihlásili na kurz, protže jsme přeci „zodpovědní rodiče, kteří to chtějí dělat správně, aby miminku neublížili“, když se to synovi tak líbilo … Píšu v uvozovkách, protože bych si za to teď spíš nakopala …
Při kurzu mi velice neseděla lektorka, ale zase jsem neposlechla intuici, a kurz jsme dokončili (rozum říká: to je přeci jasné, že nemusí každý člověk sednout, jsme tu kvůli tomu tématu, ne kvůli lektorce …
). Ale syn většinu cviků probreřel, no i přesto jsme ten kurz dokončili.
Doma, když jsme zkusili pár cviků - hlavně ty, které jsme už uměli před kurzem a které se vždycky synovi líbily - tak u nich řval a byl vyděšený. Takže jsme s tím samozřejmě hned přestali, to nemělo smysl!
Nakonec trvalo několik měsíců, než se přestal bát při prudším zdvihání, natož při vyhazování nad hlavu - což normálně většina miminek miluje ![]()
Prostě jsme s manželem idioti, že jsme z toho kurzu neodešli hned, nebo že jsme tvrdošíjně dodělali všechny cviky, i když bylo naše dítě vyděšené. Jsme fakt blbci.
Tolik zkušenosti s touto metodou a důrazně nedoporučuji.
Je možná něco pravdy na tom, že když si děcka zvyknou, tak se jim to moc líbí. Ale ta cesta k tomu „zvyknout si“ je podle mně příliš drastická, než abych ji kdy znovu chtěla podstupovat.
P.S: Je to metoda, kterou si vymysleli Rusáci a trénovali tak svoje sportovce - to doufám mluví za vše. Místo tréninku se podle mne dá také použít označení „drezůrovat“ ![]()
Příspěvek upraven 07.02.10 v 19:40
No škoda něco takového komentovat, nechápu jak maminky mohou takto poškozovat svoje děti, veškeré otřesy na mozek dítěte znamená psychické změny do budoucna a pak se budou divit, že budou mít doma kriminálníky, vrahy a podobně. Gratuluji všem co se podobné zhovadilosti zúčastnily! nEJPRVE TU ČTETE JAK SPOUSTA MAMINEK NEMŮŽE OTĚHOTNĚT A PAK DĚTI MRZAČÍ!
Fifik, nedalo mi to a napsala jsem na to jejich slavné centrum kritiku na to, co jsem viděla v reportáži, včetně odkazu na zdejší diskuze o tomto kurzu, aby si přečetli, co si o tom ženy myslí
http://www.materstvi.cz/kontakt
Něco tak příšerného jsem vážně neviděla
.
Příště bude z jejich slavného centra kurz „potápění miminek“, kdo nejdéle vydrží pod vodou a odůvodní to tím, že je to nová ruská metoda, která napomáhá k vývoji dýchacích cest? Podle toho, co jsem viděla by mě to ani nepřekvapilo, ale to už nadsazuji
![]()
Fakt hnus
.
Takový výdělek na babyboomu jsem vážně nečekala, a nechápu maminky, které své děti nechají tímto projít.
Beru to hodně ze své zkušenosti, protože já tyhle hry na letadlo neuznávám.
Můj kolega zkusil letadlo (ruka noha a točení dokola) už s větším děckem (cca 3 roky) a po takové hře skončili na pohotovosti skrze rameno, tudíž si neumím představit, co to může napáchat miminkům, které nemají dostatečně vyvinuté kloubní spojení.
Tohle není Létání miminek, ale týrání miminek.
![]()
Reportáž jsem taky viděla a musím se přiznat, že krve by se ve mě nedořezal
… už ten název je sám o sobě vše-vypovídající
.
Myslím, že by se to dalo nazvat i týráním dětí
!!! A nechápu ty maminy, které nechají takto vědomě ubližovat svým nejmenším - případně jim takhle ubližují samy
!!!
Ještě přidám jednu perličku:
Miminka prý řvou, protože se jim u toho létání srovnávají meridiány.
Takže asi tak.
Jsem ráda, že většinu přispívajících maminek ani nenapadne se tohoto zúčastnit, jen lituju, že já neměla tolik rozumu.
Na druhou stranu označení jako „mrzačení dětí“ - to už mi IMHO přijde příliš, tak to já nevidím. Ale je to samozřejmě věc názoru, tak prosím žádnou flamewar, zatím jsme tu všechny za jedno ![]()
Zdravím všechny rozumově zdravé maminky,a jsem doslova štastná že jsem se tu našly maminky,které odsuzují létání miminek!když jsem to viděla,nemohla jsem to pomalu rozdýchat a byla jsem naprosto v šoku!Nechápu některé maminky které vůbec uvažují o tom že by něco podobného dělali se svými děti.!
Vedle u sousedů probíhá podobná diskuze a píše tam i maminka, která tohle se svým mimčem provozuje.
zdenkak píše:
Ještě přidám jednu perličku:
Miminka prý řvou, protože se jim u toho létání srovnávají meridiány.
Takže asi tak.
Jsem ráda, že většinu přispívajících maminek ani nenapadne se tohoto zúčastnit, jen lituju, že já neměla tolik rozumu.
Na druhou stranu označení jako „mrzačení dětí“ - to už mi IMHO přijde příliš, tak to já nevidím. Ale je to samozřejmě věc názoru, tak prosím žádnou flamewar, zatím jsme tu všechny za jedno
Zdeni neboj, žádná flamewar
. Je fajn, že jsi tady napsala, co jsi viděla, zažila a že si uvědomuješ, jaké to mohlo mít následky a jaké to hlavně následky má.
Určitě pro ty maminky, které o účasti v takovém týracím kurzu uvažovaly si pomohla v rozhodování, že tento týrací kurz ruská ruleta rozhodně vynechat.
Mimochodem jak se můžou srovnat meridiány v takovém rychlém pohybu? To slyším poprvé. Meridián se srovná pouze v poloze v klidu. Neznalost lektorek je v tomto případě vážně na místě
.
Fakt je super, že jsi sem napsala.
![]()
Holky teda viděla jsem to dnes poprvé, ale pochybuju, že maminky, které to se svými dětmi provozují by nepoznaly, že jejich dítě při každém cvičení hystericky ječí. A dělaly by to i přes nelibost svého dítěte.
Navíc ta reportáž byla sestříhaná na efekt, že tam bylo vidět hlavně to točení miminka kolem hlavy. Myslím, že jsou i další cviky, které už nevypadají tak drasticky.
Doma taky točím dítě hlavou dolů a podobně, a líbí se mu to.
Myslím, že těžkou budete odsuzovat něco, z čeho jste viděli záznam 30s.
Některé děti brečí i při plavání v bazénu, to vám taky přijde jako týrání dětí?
AnastazieB píše:
Holky teda viděla jsem to dnes poprvé, ale pochybuju, že maminky, které to se svými dětmi provozují by nepoznaly, že jejich dítě při každém cvičení hystericky ječí. A dělaly by to i přes nelibost svého dítěte.
Navíc ta reportáž byla sestříhaná na efekt, že tam bylo vidět hlavně to točení miminka kolem hlavy. Myslím, že jsou i další cviky, které už nevypadají tak drasticky.
Doma taky točím dítě hlavou dolů a podobně, a líbí se mu to.
Myslím, že těžkou budete odsuzovat něco, z čeho jste viděli záznam 30s.
Některé děti brečí i při plavání v bazénu, to vám taky přijde jako týrání dětí?
Souhlasím s tím, že jsou tam cviky, které jsou spíš houpání (i když s pořádnou vervou) a to by se většině dětí líbílo. Však i našemu synovi se to před absolvováním kurzu líbilo. Ale jak jsem řekla, je to částečně vymývání mozku - u cviků, které už nejsou taková pohodička, ty děti opravdu řvou, ale je vám stále tvrzeno, že za a: je to pro ně nezvyk, ale to se brzo překoná a dítě bude nadšené, a za b: když je příliš úzkostlivý rodič, tak to dítě řve spíš proto, že cítí tu nejistotu rodiče.
Když se to takto napíše, tak to svou logiku má - také proto jsme hned z kurzu neodešli.....
Ale tady prostě musí zvítězit normální rodičovská intuice, která říká, že tohle je prostě příliš… ![]()
Holky, já napsala přímo té Gabriele z onoho spolku do jejího vzkazníku názor na ten kurz Týrání miminek.
http://www.plavacek-deti.cz/…vzkaznik.php?…
Můžete se vyjádřit přímo z listu do listu (z očí do očí) také.
Fuj, je mi z té reportáže na blití ![]()
Nemohu uvěřit, že na tak malých tvorečkách dokáže někdo vydělávat tak drsnou metodou a o to ještě hůř, když někdo za tohle peníze vydá.
![]()