Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nejak nad tim posledni dobou porad premyslim, tak jsem neodolala a zakladam tohle tema.
Emimino je bezesporu zenskou domenou, nebot logicky jsou to prave zensky, ktery se staraji o mimina a deti. Presto se tu ale obcas objevi nejaky muz. Nechci tim rict, ze by sem zajit nemohl, ale presto mi prijde ponekud zvlastni, ze vyhledal prave toto forum a prispiva na nej.
Proto se chci zeptat: kdo jsou muzi, kteri pusobi na tomto foru? Co je sem privadi, co je tu zajima, jak vidi nas zeny, nase starosti a problemy? Prinasi jim studium nasich diskusi neco? Co?
Juro, Einsteine, a ostatni, o kterych zatim nevim, je tu otazka pro vas ![]()
ps. Dodavam, ze me nezajimaji sexisticke diskuse typu, kdo sem ma a kdo nema pravo koukat.
Zrovna o Jurovi jsem včera přemýšlela..:) Einstein je myslím jiný případ (dokonce jsem mu vymyslela nick:))) V jedné diskusi, to byl ještě neregistrovaný, jsme na sebe jaksi názorově narazili a já mu napsala něco ve stylu: Hele, ty einsteine … a už mu to zůstalo:))))
Přesně tak.. o Jurovi už jsem také uvažovala..Vůbec nic proti nemám, právě naopak.I když nevím, zda se někdy dokáže vcítit tím pravým způsobem do diskuze, ale i jiný pohled neuškodí..Ale otázka zní : co ho PUDÍ???
.Je inteligentní, zná spoustu věcí z různých oborů, určitě má spoustu koníčků a přesto diskutuje o starostech maminek a dětech..
![]()
Možná by to chtělo více chlapů , aby to nepůsobilo tak exoticky ![]()
Děvčata, já jsem tadyyyy… ![]()
Kdo jsem, to je dost široká otázka a odpověď se do jednoho příspěvku nevleze. V mezích možností se pokusím odpovědět.
Jak už jsem psal, je mně 42 let, toho času jsem Brňák (nedobrovolně) a k dnešnímu v evidenci Úřadu práce (paradoxně makám víc než ve stálém pracovním poměru). Řízením osudu, kterému jsem asi sám napomohl, mně nebylo umožněno založit normální rodinu nebo aspoň navázat partnerský vztah. Místo toho jsem udělal pár nepěkných zkušeností - a tady se nabízí dva důvody, proč se sem vracím. Jednak asi podvědomě hledám možnost sdílet s někým jeho radosti i starosti (jen myslím, nevím…
) a jednak bych rád varoval před opakováním mých trablů toho, kdo to bude potřebovat.
Jinak - na eMimino jsem narazil tak, že jsem dal hledat SEZNAMEM na internetu zmínky o stavebnici MERKUR (můj koníček v poslední době) a vypadly mně kromě jiného i tyto stránky.
Příspěvek upraven 02.08.15 v 13:48
Zdravím,i já jsem si říkala,kdo že je Jura,narazí na něj čloěvěk všude.Už to tedy vím a zdravím Juru. ![]()
Taky už jsem nad tím přemýšlela. Ale chlapský pohled na problém je mi opravdu sympatický. Já mám občas potíž vidět „to“ z druhé strany. No a že je Jura vzdělaný ve spoustě oborech, to cítím snad z každého příspěvku.
Jsem ráda, že tu mezi námi je a určitě by nevadilo, kdyby se i další přidali ![]()
Svého času jsem chodila na forum o hormonální antikoncepci - to byla jen jedna z rubrik, další se týkaly rad o vztazích,sexu a pod. Bylo to evidentně ženské forum,a i přes to jsme tam taky měli tři nebo čtyři pravidelné přispivatele mužského pohlaví
Bylo to příjemné osvěžení a hlavně pohled z „druhé strany barikády“
Tak prostě asi jsou i tací chlapi, kteří si rádi podiskutují na ženské téma ![]()
Juro, a mas pocit, ze vedle moznosti byt uzitecny a poradit, jak neopakovat chyby druhych, ti forum i neco dava?
A jeste jeden dotaz: nerozumim tomu, ze jsi na pracaku a pracujes vic nez predtim? ![]()
Marjanka: tohle diskusní fórum mně dává docela dost. Běžný člověk, pokud má rodinu nebo má v pořádku vztahy s příbuznými, si kolikrát ani neuvědomí, jaké drobné radosti mu život dopřává. No a já tady aspoň zčásti najdu náhradu.
No a tu práci versus pracák vysvětlím za chvilku…
Podle aktuálně platné úpravy má každý nezaměstnaný možnost si přivydělat k podpoře nebo sociálním dávkám až 4000 korun hrubého měsíčně. (Příjmy pravidelně dokladuju referentce Úřadu práce.) No a tak toho využívám. Ovšem pokud má někdo zkušenost s tím, do čeho zaměstnavatelé tlačí dneska své zaměstnance a jak se snaží, aby občas odpracovali něco, co jim nebude muset zaplatit..... Kdo nezažil neuvěří…
Taky jsem se potkal s názorem, že když jsem na pracáku, tak se flákám. No, ať mě přijde kdokoliv vystřídat… není nad vlastní zkušenost.
No a k té mé vzdělanosti: akorát jsem si párkrát natloukl nos. Takže si dávám bacha - a kdo si chce z toho vzít poučení, rád poreferuju.
A jinak můžu potvrdit pravdivost přísloví „devatero řemesel, desátá bída…“
Můj muž má na eMiminu taky registraci
A v zákulisí eMimina jsou ve většině taky muži…
L.
Lesi, u tvého manžela je to něco „trochu“ jiného ![]()
Ale pravdou je, že mužský a ženský svět se prostě prolínají. Jejich potenciální oddělení je akorát čirá iluze…
Na druhou stranu se snažím aspoň zhruba dodržovat jakousi základní etiku - pokud možno nelezu do témat, která se týkají fungování ženského těla (pokud to z názvu rozeznám) nebo tam, kde se probírají ženské city a pocity. Výjimku tvoří diskuse, kde se volá o pomoc - tam se snažím být užitečný (i když možná neohrabaně).
Marjanko,
díky za toto téma
. Mě teda hodně zajímal Jura, na kterýho narážím ve skoro každé diskuzi(nevadí mi to, jenom konstatuju). Takže tímto zdravím Juru
. A jak píšeš, že ti nebylo umožněno založit rodinu nebo navázat partnerký vztah - snad není ještě všem dnům konec, ne? Já ti teda budu držet palce, aby ti to vyšlo(jestli teda chceš
).