Kurz nebo škola
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
@Anonymní píše:
Dobrý den.Je mi 25 let a mám kladný vztah ke kreslení. Dokáže mě to krásně uvolnit a do budoucna bych se tomu ráda věnovala o trochu více.
Ráda bych se v tom zdokonalila.
Našla jsem si kurz, kde bych si chtěla vyzkoušet prozatím hodinu
(poznat lidi „oťukat se ") a pak si zaplatit klidně i celý.
O svém plánu jsem diskutovala s lidmi, kteří se věnují kreslení a jakékoliv umělecké tvorbě a ti mi doporučili uměleckou školu.
Jenže Já nemám maturitu a vůbec nevím si rady.
nemáš maturitu nebo ještě nemáš maturitu… to je totiž dost rozdíl. a jinak já osobně bych pro začátek šla do kurzu… zatím jen tak pro sebe a časem se ukáže… pokud máš před maturitou, pomůže Ti to, že si to v kurzu zkusíš k dalšímu rozhodování.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No začni kurzem a uč se kresbu. To je o dovednosti a dostatečné praxi.
Když zjistíš že ti to půjde, zkus přijímačky na nějaká středná uměleckou školu a dodělej si tam maturitu - třeba v rámci individuálního plánu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak kurz můžeš zkusit, proč ne. Taky je otázka, jak na tom jsi, v čem se chceš zdokonalit, jaké máš základy… Jestli třeba hezky kreslíš, ale nemáš vůbec techniku (problém s perspektivou, neznalost pravidel figurální kresby). S tou školou, jednak je proti tobě trochu věk (u jiných oborů to neva, ale zrovna u umění trochu jo, protože řada stípek, soutěží a residencí, kde se člověk nějak profiluje, je dělaná pro umělce pod 25, nebo pod 30, pak už člověk musí být etablovaný), a druhak - pokud to máš jako koníčka a nejde ti o kontakty, tak ti škola zas tak nedá… V neposlední řadě, pokud máš fakt talent, ale nemáš tu techniku, tak je riziko, že se dostaneš k lektorům, kteří ti do toho budou kecat, zblbnou tě poučkama a zbytečně tě to znechutí, prostě najednou na tebe navalí, co všechno děláš blbě a ne každý to ustojí. Nejlepší je prostě praxe, chodit ven, kreslit, hledat vlastní styl, občas si něco teoretického přečíst, omrknout konkurenci. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den.
Je mi 25 let a mám kladný vztah ke kreslení. Dokáže mě to krásně uvolnit a do budoucna bych se tomu ráda věnovala o trochu více.

Ráda bych se v tom zdokonalila.
Našla jsem si kurz, kde bych si chtěla vyzkoušet prozatím hodinu
(poznat lidi „oťukat se ") a pak si zaplatit klidně i celý.
O svém plánu jsem diskutovala s lidmi, kteří se věnují kreslení a jakékoliv umělecké tvorbě a ti mi doporučili uměleckou školu.
Jenže Já nemám maturitu a vůbec nevím si rady.