Kurz personalistiky u Orange Academy

271
11.9.25 16:53

Kurz personalistiky u Orange Academy

Ráda bych sdílela svou zkušenost s kurzem personalistiky online u Orange Academy. Kurz určitě nedoporučuji, vzhledem k velmi nízké kvalitě lektora, špatné komunikaci obecně, chyby ve skriptech, v e-learningu i testech. Kurz je zbytečně časově natažený, lekce pak lektor Michal vyplňuje radobyvtipnymi glosami, diky kterým absolutně netušite, co se právě probira a casto to neví ani sám lektor. (sexistické, nechutné vtipy, poznamky na ženy, na obezitu (lektor sam ma nadvahu :D), smradlave lidi, politické komentáře - pan lektor bohužel fandí spíše východu). Na začátku kurzu nam bylo receno, ze konec kurzu bude posledni vikend v zari nebo vikend po…takze jsem si tyto dva rezerovovala a ejhle, najednou bez varovani a jakekoli omluvy hodili zkoušku o dva tydny dopředu. Nemaji autorizaci, takze nemuzou zkouset, zkousi to tedy nejaka externi firma. Lektor je zmatený, neustále si zapisuje nejake dotazy, na které neni schopen odpovedet a ze je zodpovi priste..Nezodpovi je ale uz bohuzel nikdy :D Často vypadá, že u kurzu usne, neustále dela prestavky, nekdy i dvakrat za hodinu, takze plejtva vasim casem (pokud mate doma male deti, kterym se chcete venovat, budou vas ty prodlevy asi pekne stvat). Mimoto také pan lektor porusuje gdpr, protože maily ucastnikum posila v otevřené kopii, tudiz vsichni vidi vasi emailovou adresu. Mimochodem pan lektor o tomto školí, takže možná ani nevi, o čem školí. Ohledně případové studie nerozuměl ani zadani, natoz aby nam umel vysvetlit, jak se dela. Garantka kurzu paní Hubáčková, je akorát nastvana, když si stezujete a zastava se pana lektora. Asi jsou oba dva stejneho razeni. Informace ohledně závěrečné zkousky jsem si zjistovala sama u duveryhodneho zdroje, tady se nedovite nic, jedine co Orange zajímá, aby dostali zlaťáky od UP, ale kvalita je strasna. Pokud nekdo vybirate, zkuste jineho poskytovatele. Mně OA tvrdi, ze jsem jedina, ktera si stěžuje, přitom ja to mam potvrzene i od ucastnice z jineho kurzu, ktera je z lektora podobně zoufalá. Plus na zkousce vetsina podobne rozhorcenych lidi, nespokojených s kurzem.. Nechápu kde Orange bere ty kladne recenze, nebo to takhle lidem asi stačí, nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3
26.10.25 11:03

Dekuji, hledam prave overene recenze. Jak prosim probihala nasledna ukoncovaci zkouska?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
26.10.25 11:04
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
271
26.10.25 11:55

@Brendi zkouška byla v pohodě, jen opět různé kurzy měly jiné zkoušející a jiná pravidla. My například meli možnost Wi-Fi, losovali jsme si otazku k ústní a pripadovku jsme meli jeden úkol, jiný kurz měl u ústní ze si vybrali dve otázky, nemohli mit wifi, pripadovku delali vsechny ctyri ukoly. Dopředu Vám nikdo neni schopny rict jak to bude, náš lektor teda urcite ne a byl liny neco zjistit. Oni ted nemaji autorizaci takze jim to musi zkoušet jina firma. Az ji dostanou tak si to zase bude zkouset Orange.(asi)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
26.10.25 14:18

@Ronie29 dekuji, ja jsem totiz v procesu kurzu asistentky…takze z tech zkousek mam trochu obavy. Nektere veci me v prubehu zaskocily…uvedeno bylo pro začátečníky, pritom zadane ukoly musim sama dohledavat na netu atd

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
271
26.10.25 14:22

@Brendi ono nas zaskočených je vice, jen nechapu ty kladne recenze vsude a proc se ti zaskočení a nespokojení neozvou. :nevim: Zkoušku dáte, nebojte… :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
492
29.10.25 17:47

Já mám kurz Asistentky od OA a musím říct, že super. Měly jsme štěstí na lektorkou, která nám byla kdykoliv k dispozici. A myslím, že nás dost naučila. Zkoušky samozřejmě na výbornou - u všech. Je to již nějaký rok zpět, ale pro mě zkušenost super. O Personalistice jsem taky uvažovala ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
19.11.25 20:21

@Ronie29 muzu se prosim zeptat, jak probíhala případová studie? Byly podobne jak na hodinách? Zkouška mě čeká v neděli a mam z ni teda obavy 🫣 dekuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
271
19.11.25 20:30
@Adel2701 píše: Více

to záleží…co vím, tak byli různí zkoušející a tak i pripadovka probihala ruzne. My meli zadanou pripadovku a z ni jen jeden z tech ctyr ukolu, ktere pod ni byly…jina skupina mela zadane vsechny ty ctyri ukoly. Ja mela uplne easy - udelat ve wordu pracovni inzerat, takže jsem ani nedelala ten powerpoint. Losovali jsme si. Ale ta pripadovka uz je spis takovy doplnek. Důležitější je napsat test a vedet u ustniho. Držím palce :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
19.11.25 20:45

@Ronie29 tyjo, to jsem myslela ze budem delat jen v powerpointu 😁 moc dekuji! A test byl v pohode? Na nej se hlavne připravuju z testů z hodin a z e-learningu🫣 me nejvíc děsí ta pripadovka🤣

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
271
19.11.25 20:47

taky nas desila, ale neboj..Testy byly teda úplně jine nez jsme probirali, ale nebyly extra těžké, dalo se to. A zkouší porad Memoro nebo uz ma Orange tu autorizaci a zkousi si to sami?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
19.11.25 20:53

@Ronie29 nene nemá, bude nás taky zkoušet externí firma. Tak snad to bude v pohodě, jsem trochu stresar😀

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
271
19.11.25 21:13

kazdy byl ve stresu, to k tomu patří :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
20.11.25 15:51

Ahoj, můžu se zeptat, v čem byl test jiný než na kurzu nebo v onlinu? Pamatuješ si nějaké otázky? Díky, zkoušku dělám v sobotu. :) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
271
20.11.25 15:52
@Agnesau píše: Více

jine otázky, nebyly přesně stejné jako ty co jsme měli k dispozici. Konkrétně už si nepamatuju, pokud se učíš podle toho co máš od lektora, tak to dáš v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze