Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@marlin11 píše:
@berusa.m mohla bych se zeptat, na dětské české boty? Jaká značka se vám líbí kvalitou? Děkuji moc
Dětské boty nejsou můj obor. Ale 100% vím, že jsou pod větší kontrolou než boty pro dospělé. Boty vyrobené u nás ať už např. Befado nebo Fare nebo zahraniční Superfit či Primigi jsou záruka kvality. Česká, italská nebo německá výroba má pořád renomé. Ale jak říkám, dětské jdou mimo mě a jistě je tady spousta dobrých značek.
@TinaAn píše:
@berusa.m Befado je polská značka.
Omlouvám se. Měla jsem na mysli DPK.
Sorry to prosseco mi asi stouplo do hlavy. Befado tak možná papučky. ![]()
Měla jsem Asola a vydržely deset let běžné denní chůze i výlety po horách, předtím Planiky vydržely 13 let. Asola kupuji i dětem. Chodíme zásadně do Netbolu. Jinde už boty nekupuji. Prodávají i Protetiky, do školky místo bačkůrek koupím i Befada. Netuším, co z toho je zahraniční a co české, zajímá mě spíš kvalita a to, jak se mi v botách chodí, protože mám ostruhy na patě a ne všechny boty jsou pro mě fajn. Teď zkouším poprvé boty z Decathlonu a zatím dobrý. Cenově jsou mnohem levnější, ovšem ještě nemůžu říct, jestli vydrží dlouho.
Když kupuju boty, musí mi být pohodlné, tj. dost místa pro prsty, palec rovně a tak.
Je mi jedno, co je to za značku a kde se to vyrábí, ale musí se v nich dobře chodit.
Docela dost bot mám z dětské obuvi - dělají se do velikosti 38 a mám pocit, že u dětských bot se na tu pohodlnost ještě docela hraje, narozdíl od dospěláckých.
@Poštolka J píše:
Měla jsem Asola a vydržely deset let běžné denní chůze i výlety po horách, předtím Planiky vydržely 13 let. Asola kupuji i dětem. Chodíme zásadně do Netbolu. Jinde už boty nekupuji. Prodávají i Protetiky, do školky místo bačkůrek koupím i Befada. Netuším, co z toho je zahraniční a co české, zajímá mě spíš kvalita a to, jak se mi v botách chodí, protože mám ostruhy na patě a ne všechny boty jsou pro mě fajn. Teď zkouším poprvé boty z Decathlonu a zatím dobrý. Cenově jsou mnohem levnější, ovšem ještě nemůžu říct, jestli vydrží dlouho.
Mám Asolo pro extrémní turistiku a neskutečné, co ty body vydrží. Jinak ještě doporučuji Mammut, ale to nejsou české boty. Ale kvalita je nezpochybnitelná.
Sandále mám ráda značky Teva nebo Source, trekovky Hanwag nebo Lowa. Běžecké Inov8. Rádoby společenské mám Rieker, jsou pohodlné, ale nosím je 5× do roka, tak nelpím na kvalitě, kterou vyžaduji od pohorek ![]()
Dětem kupuji Superfit, Viking, zimní mají teď Lowa, a sandále Teva a Primigi ![]()