Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahojky, chtěla bych se zeptat, zda je u někdo, komu zablokovali účet na Vinted a povedl se mu založit nový. Mne ho zablokovali z údajného komerčního prodeje, měla jsem tam hodně věci po malé, které byli i nové a proste jim to vadilo. O to tu ale teď nejde, spis jestli mate tip jak založit účet nový. Zkoušela jsem to včera udělat přes příteluv telefon, s jeho údaji, no a blokace přišla téměř okamžitě. Jak poznají, ze to jsem já? To je podle IP adresy naši Wi-Fi? Takže kdokoliv by si na naši Wi-Fi otevřel svůj Vinted, tak mu ho zablokuji? Já se moc omlouvám za tolik dotazu, ale prd tomu rozumím a účet bych rada měla, hodně jsem tam nakupovala a i prodávala věci po malé. Moc děkuji za radu ![]()
Pokud zablokovali IP adresu, tak opravdu nikdo na vasem pripojeni si ucet nezalozi a nedostane se tam.
@Peťulina86 s velkou pravděpodobností je bloklá IP adresa. Je jasný, že když někomu bloknou jen účet, tak si založí jiný a jede dál, takže máš asi bohužel smůlu. Jedině si založit účet u jiné IP adresy ![]()
@Peťulina86 píše:
Ahojky, chtěla bych se zeptat, zda je u někdo, komu zablokovali účet na Vinted a povedl se mu založit nový. Mne ho zablokovali z údajného komerčního prodeje, měla jsem tam hodně věci po malé, které byli i nové a proste jim to vadilo. O to tu ale teď nejde, spis jestli mate tip jak založit účet nový. Zkoušela jsem to včera udělat přes příteluv telefon, s jeho údaji, no a blokace přišla téměř okamžitě. Jak poznají, ze to jsem já? To je podle IP adresy naši Wi-Fi? Takže kdokoliv by si na naši Wi-Fi otevřel svůj Vinted, tak mu ho zablokuji? Já se moc omlouvám za tolik dotazu, ale prd tomu rozumím a účet bych rada měla, hodně jsem tam nakupovala a i prodávala věci po malé. Moc děkuji za radu
To mě mrzí, to slyším poprvé, že by zablokovali účet z takového důvodu? Možnost kontaktovat podporu a informovat se u ní, není? ![]()
Můžete se poradit a stáhnout prohlížeč a teď Vám bohužel nepovím název (nepamatuju si), který mění IP adresy, takže pak na Vinted musíte chodit jen přes něj, jednou je to třeba IP z Číny atd
Nechápu, proč jim to vadí, jestli to máte po malé ![]()
@Monik29 píše:
Tak je to Browster.
Jsou pak prohlížeče využívající VPN, či na bázi TORu. Ty VPN ale většina rozumných eshopů také blokuje.
A myslíš, že je to tím, co tvrdíš? Vždyť tam spousta lidí prodává ve velkým, často nový zboží a nikdo je neblokuje. Těžko někdo prodává tisíc věcí v osmnácti velikostech ze svýho šatníku, že? Takže bych v první řadě komunikovala s administrátorem a žádala o vysvětlení a odblokování nebo si sáhla do svědomí…
Zkušenost nemám, jen bych byla rada, aby vinted opravdu nepodporoval ty komerční prodeje (tím netvrdím, ze to zakladatelka dělala) sama jsem tam přestala kvůli tomu chodit, samy předprodej z Ali ![]()
@Dermabion píše:
Zkušenost nemám, jen bych byla rada, aby vinted opravdu nepodporoval ty komerční prodeje (tím netvrdím, ze to zakladatelka dělala) sama jsem tam přestala kvůli tomu chodit, samy předprodej z Ali
Přesně tak. Hrozně se tam množí všemožné fejky. ![]()
@Cenarius píše:
Pokud zablokovali IP adresu, tak opravdu nikdo na vasem pripojeni si ucet nezalozi a nedostane se tam.
Takže když to založí někde na mobilu na nějaké veřejné wi-fi, tak to bude O. K?
@Janli píše:
A myslíš, že je to tím, co tvrdíš? Vždyť tam spousta lidí prodává ve velkým, často nový zboží a nikdo je neblokuje. Těžko někdo prodává tisíc věcí v osmnácti velikostech ze svýho šatníku, že? Takže bych v první řadě komunikovala s administrátorem a žádala o vysvětlení a odblokování nebo si sáhla do svědomí…
Blokují i nespravedlivě. Stačí si pročíst jejich fórum.
Přidávám se k diskuzi. Taky mi zablokovali účet a naprosto neprávem. Měla jsem tam nošené věci i nové po sobě i po holkách, které ale leží a jsou mi k ničemu. Účet jsem si založila i z jiného počítače u mamky, takže jiné IP a v momentě, kdy jsem se přihlásila doma, tak problém a zablokovali. A domluva žádná neexistuje, psala jsem tam horem dolem, ale nikdo nereaguje a neodpovídá. Štve mě to, protože jsem tam nakupovala dost, ale co se dá dělat
![]()
Mě zablokovali skrz to, že jsem tam dala zadarmo 3/4 krému na tělo.
Hlavně, že tam nebloknou např. ty, které opakovaně okrádají. ![]()
Ano, tohle je bordel. Ale člověk si tam snadno může udělat další účet, protože nakupuje se tam dobře.