Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Zuzca.K tak heureka, účet mi sami obnovili, ze prej to prezkoumali a dobry. Ale trvalo to cca měsíc. Tak snad to bude i vas pripad
@Veronika.Lipnice taky se mi to stalo 😂 podala jsem odvolání a taky mě odblokovali 😊
@Zuzca.K Dobrý den
Taky mi zablokovali účet 🥺 Šlo by se přihlásit na telefon dcery? Nebo to automaticky blokují? To nemůžou být v bytě 2 osoby mající Vinted? Děkuji
@frgulka možná zkusit restartovat modem, nebo vytáhnout ze zásuvky. Přidělí se nová IP adresa, pokud jste běžní uživatelé..
Ahoj holky, vydržte trvalo to přes dva měsíce a obnovily mi účet. nepospíchejte stejně to bloknou. I když nevím třeba ne… změnily obchoní podmínky a tudíž mě odblokovaly. Trvalo to ale, hurá nakupuji na Vinted.
takže chce to čas…
@lucynka25 píše: Více
Taky mi zablokovali účet, důvody uvádějí pokaždé jinak, tak ani nevím proč, když jsem tam měla samé kladné hodnocení a účet měla přes 5let, ale prodávat začala až letos. Možná konkurence nebo otravný polský kupující, kterému jsem hned neodepsala nebo jak si přítel udělal taky nový účet, že bude nabízet svoje věci a tak ho blokli, ale až po mě.. Odvolání nefunguje, jen automatické robotické odpovědi, které nic neřeší a česká podpora je výsměch, neb tam pracují tupé holky, co umí taky jen odesílat automatické odpovědi, aniž by uměly číst a nejspíš se tam jen zašívají, než aby efektivně pracovali.
Nakonec jsem za to ráda, že ho blokli a motivují mě otevřít nový, k vůli FÚ, i když jsem nepřesáhla částku, která se má danit, ale mohlo by se tak brzy stát.
Proto si chci otevřít jiný účet, nová IP adresa, tel i číslo účtu, možná i jméno a tak mě zajímá na co je dobré si dát ještě pozor? Všimla jsem si, že jejich systém pozná, že tam fotky zboží už byly jednou vloženy u zablokovaného účtu nebo nevím jak to poznali, ale podruhé i když u nového účtu jednou vystavené fotky zase blokli.
Jaké jsou Vaše zkušenosti, podařilo se Vám otevřít nový účet a na co si dát v jejich systému, aby ho znovu nezablokovali?
Začala jsi prodávat až letos, ale už máš vyděláno tolik, že bys to měla zdanit. Takže evidentně sis z toho udělala eshop a důvod blokace je víc než evidentní…, ![]()
@Janli píše: Více
Pletes se, mam jen hodne kramu a rada nakupuji, o duvodech ktere tady jen spekulujes, Vinted nic nepsal. Takze zbytecne neplytvej casem, kdyz nedokazes relevantne odpovedet na dotaz.. Eshopy tam maji prokazatelne jini, co podvadedeji a obchazeji pravidla, prodavaji veci bez tlacitka, maji tisice hodnoceni, funguji 10 let a Vinted jim to toleruje. Ja jsem mela za 5let 60 hodnoceni, z toho polovinu jsem nakupovala.. A na 20tis muze lehce dosahnout kazda 4 clenna domacnost a tezko tam muze vydelavat/profitovat. Tam se jen prodelava a je to opruz, spise eko konicek. Je tam velka konkurence a Vinted diky drahe nesolidni provizi, kterou skryte navysuje a schovava za tzv. ochranu kupujiciho, nuti prodejce tlacit ceny dolu, aby se neceho vubec zbavili, takze prodavaji velmi pod cenou, ze se to tam ani nevyplati, leda tem co maji sekace.. Bez Polaku co tam nejcice nakupuji, by to mohli zavrit. Obleceni na ktere byl puvodne Vinted/otocvohoz vytvoreny, tam dnes vubec nejde ani za par korun a jeste s rizikem skrytych vad, neodpovidajici vel. a drahe postovne, buzerace od Vinted,.ktery cim dal vice zhorsuje pravidla, zneuzivaci moci, zdrazuje provizi a tuhaje smycku okolo krku klientu, k tomu nefunkcni, nic neresici zakaznicky servis, zadrzovani penez.. Nejspis odradi klienty, stejne jako nenazrane, podvodne Aukro od ktereho uteklo spousta solidnich kupujich/prodavajici a zustali tam jen velci profi obchodnici smejdi/gangy/podvodnici co si mezi sebou prihazuji na aukce a ztrojnasobnuji realnou cenu pro gamblery. Nebo Trhknih, ktery se taky uz nevyplati, k vuli nenazranosti majitele. Trh je prehlceny a dnes nikdo nechce nic ani zadarmo + lidi setri/nemaji penize viz narustajici inflace, zadluzenost. Pokud se nemuzu zbavit veci, tak nemam duvod nakupovat, coz delam nejradeji. Bavi me tocit veci i k vuli ekologii, ale jako zivnost je to prodelecne. Osobne preferuji/podporuji realne blesaky a ty vyuzivam nejvice, je to jednodussi, rychlejsi, zbavim se tam nejvice veci a jeste vice nakoupim, ale bez parazitu, kteri zneuzivaji sve moci jako Vinted. Doufam, ze brzy nekdo prijde s novym prodejnim portalem, ktery bude konkurovat Vinted, ktery zameta se solidnimi prodejci/kupujicimi a tlaci ceny dolu a navysuje si provizi. Zatim nejvice vyuzivam osobniho prodeje/nakupu/vymeny, pak bazose, sbazaru, marketu a nakonec Vinted.
Neprekvapuje me tva dalsi primitivni, nic neresici a irelevantni odpoved od nekoho kdo se nudi, nic nedela a neumi, jen prudi a zdrzuje, plytva casem i energii.. Budu rada, kdyz odpovi nekdo, kdo ma steinou zkusenost a funguje na Vinted, zverejni sve zkusenosti, prip. varuje/poradi nebo da tip na jiny podobny portal apod. a ne nekohoho kdo se nudi a tupe komentuje vsechny na emiminu, aby si mohla lecit nizke ego a IQ tykve..
Jak rikal Werich : „Nejhorší srážka v životě, je srážka s blbcem.. Aneb posledni slovo musi mit blbec za kazdou cenu, i kdyz k tematu nic nevi a jen si sedi.na hemeroidech/vedeni.. Dle tveho profilu tady rypes do vsech a tvych neuveritelnych cca 40 000 tupych komentaru je pro emimino vskutku „prinosnych“, tupost a rypat je asi jediny tvuj konicek a „smysl“ zivota
Urcite by jsi se lepe s tupymi nic neresicimi odpovedmi uplatnila na Vinted a jeste za to dostanes odmeny, tam pracuji take soudruzky bez mozku ![]()
A nyni k problematice blokace, co jsem mezitim zjistila..
Nema smysl se odvolavat, pracuji tam odpadlice jinde neuplatnitelne a jen buzeruji, aniz by vedeli/uvedli skutecny duvod blokace, umeli cist, netusi vubec co delaji/resi, spatne a nepravdive poskytuji informace, jedna tvrdi ze to jde, druha ze ne nebo ze je mozne se odvolat a pozaduje dolozit nesmysly a druha, ze neni mozne se odvolat a hned zablokuje pripad/komunikaci
Hlavne ze za ne pracuje nespolehlivy a zdrzujici automaticky system.. Pokud takto ma fungovat AI/digitalni demence, mame se na co tesit
Jen pozor, musite je urgovat, aby Vam pustili penize, misto toho radi poskytuji zavadejici informace a vymlouvaji se na vse mozne, vselijak to zdrzuji a cekaji, ze svuj finan. narok vzdate viz i dalsi nemale stiznosti na https://www.vasestiznosti.cz/…vinted-s-r-o
Jinak je jednodussi a rychlejsi si otevrit novy ucet s uplne jinymi udaji, IP, tel atd. i k vuli FU a spol, ktery kontroluje/sleduje uzivatele s velkym poctem prodeju/recenzi. Takze vse spatne k necemu dobre a nakonec jsem za blokaci i zkusenost rada. A jeste budu rada, kdyz da nekdo tip na jiny solidni prodejni/nakupni portal nebo blesaky apod.
@Anonymní píše: Více
Dobrý den,
můžu se prosím zeptat jak přesně jste založila nový účet po tom, co Vám byl ten starý trvale zablokován?
Mohla jste si ho založit na stejném mobilu? Nebo musí být jiné tel číslo i mobil?
Co přesně znamená z jiné IP adresy? Stačí založit třeba na WIFI z jiné domácnosti a pak už můžete používat zase u vás doma?
A co bankovní účet, stačilo si nechat udělat u vaší banky nový účet nebo jste musela zakládat úplně jiné bankovnictví u jiné banky? S bankovním účtem je vždy spojené i jméno, to jste musela taky měnit?
A co až budou chtít kvůli prodejům foto občanky, může se poslat to samé jako z toho zablokovaného účtu?
Případně kdyby jste řešila ještě něco jiného budu moc rád za info, mám totiž taky problém s tím že mi nejspíš trvale brzo zablokují profil.
Díky za info ![]()