Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Netušíte někdo, jak v krámu poznám hodně kvalitní šťávu? Včera jsem koukala v obchodě nejvíc byl podíl ovoce 20% myslím šťáva Yo zhruba za 115kč. Já malé kupuju Jupí nebo Hello, jsou jí čtyři roky, vím, že je to v pohodě, ale začala jsem dávat vodu se šťávou i malýmu(ty granulovaný od 6.měsíce mi přijdou hrozný sračky a navíc to po hodině páchne, jak skvašené), tak bych raději co nejkvalitnější. Je mu 11 měsíců, samozřejmě dávám trochu, ale samotnou vodu ani čaje nechce.
PS-vím, že nejlepší šťáva je domácí, ale to dělat opravdu nebudu
![]()
Kupuju Yo,Hello a Jupi,ale ty lepsi.Jo a jeste Relax zacal delat stavy,taky dobre ![]()
Taky kupujeme Yo, ale u nás teda nestojí tolik ![]()
KAždopádně bych zkusila šťávy třeba ze zdravé výživy, bio z DMka. Ale některé chutnají trochu prapodivně, asi jak jsou koncentrované a neslazené a nechemické.
My kupujem YO jen když je v akci kolem 40kč, pak z Lidlu Grenadine taky kolem 40kč a je taky bez konzervantů a ještě Hello a tu kolem 30kč, taky bez konzervantů
a čím větší podíl ovoce tak tím líp ![]()
Mrkni se v prodejně zdravé výživy. Tam mívají nějaké bio, ale počítej s vyšší cenou.
Fakt? tak to u nás nemají, včera jsem koukala v Tescu za 79 v aukci, ale je to jen 0,7l. a odkdy jste šťávy dávaly? myslíte, že těch 11měsíců je už v pohodě?já to tak neřeším, ale někoho třeba voda se šťávou překvapí ![]()
Nelluška píše:
Fakt? tak to u nás nemají, včera jsem koukala v Tescu za 79 v aukci, ale je to jen 0,7l. Ale jestli to není ještě jiná značka, byla to taková ta hranatá dlouhá. a odkdy jste šťávy dávaly? myslíte, že těch 11měsíců je už v pohodě?já to tak neřeším, ale někoho třeba voda se šťávou překvapí
Nelluška píše:
Fakt? tak to u nás nemají, včera jsem koukala v Tescu za 79 v aukci, ale je to jen 0,7l. a odkdy jste šťávy dávaly? myslíte, že těch 11měsíců je už v pohodě?já to tak neřeším, ale někoho třeba voda se šťávou překvapí
Já tak od dvou let. Do té doby to nevyžadovala a pila vodu, což je podle mne nejlepší řešení. Každopádně i teď je podíl šťávy v té tekutině minimální.
malá právě taky, ale teď už pije sladkou a on jí vždycky vezme tu její láhev a zjistil, že má něco lepšího a vodu už nechce ![]()
Ja koupila bezovou stavu v bioobchode, ziju ale v nemecku, tak je tu lepsi vyber, jinak ta YO je celkem dobra, ale male to stejne nechutna, chtela jsem to jako alternativu, kdyz dojde most…ona mi vodu proste nepije ![]()
U nás v tescu je YO tedy taky za 70 Kč a přijde mi to na sedmičku tedy dost, kupujeme taktéž v akcích kolem 40 Kč, ale teď si musíme dělat větší zásobu, protože loni ty akce tedy bývaly častěji. Ale už jsme koupili i jupí myslím
Taky jsem kupovala Yo, ale 115?
To jsme v kaci kupovali za 50, normálně cca 70korun, tak nevím, zda mají nějaké větší balení, kupuju jupi pro staršího, pro mladšího granulát sunárek, neobsahuje cukr. Když dojde granulát, tak cvrknu trochu toho jupi, ale dlouhodobě zatím nedávám.
Podle mě je nesmysl řešit v sladkým sirupu obsah ovocné šťávy, stejně když se to naředí, tak je to v konečném důsledku fuk, jestli 10% nebo 20%