Polystyrenové kuličky - neumím si představit 100 litrů

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
11.3.12 16:35

Polystyrenové kuličky - neumím si představit 100 litrů

ahoj všem,
chtěla bych se zeptat - chci objednat polystyrenové kuličky na doplnění polštářů, které máme doma…nabídka v obchodech je veliká, ale já si zaboha nedokážu představit kolik je 100 l nebo 50 l. Můžete mi to někdo popsat jak pro blba? Třeba jak to bude velký pytel, krabice…vím že dáváme do koše pytel na 60 litrů odpadků, takže si to mám představit napěchované těmi kuličkami… a propo, je 100 litrů dost na doplnění sedacího vaku? Radši to dám jako anonymní, ať nikdo netuší, jaká jsem blbá ohledně matematiky atd…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
xyz
3294
11.3.12 16:41

Nemáš na stírání kbelík, který má označené litry? Třeba by sis podle něj alepsoň dokázala představit menší množství.

No a ten váš odpaďák bude mít asi kolem 50 litrů - podle toho si to taky můžeš představit.

Prostě najdi nějakou velkou nádobu, u které víš objem ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
11.3.12 16:48

100 l = 100 dm3 Tak si to představ jako krabici o určitých rozměrech, např. 10×100×100cm nebo dej k sobě sto krabic od mlíka :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
877
11.3.12 16:52

tak si představ 100 nebo 50 krabic tetrapaku mlíka
nebo 10 nebo 5 kýblů (ty mívají 10l jeden, tuším)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
11.3.12 17:17

Ahoj. Ano, je to tak, jak píšeš. Pokud kupujete pytel do koše na odpadky 60litrový, tak váš koš bude mít cca 50l. Takže to menší balení si představ tak jako ten odpadkový koš plný kuliček. Ono jde i o to, jak to je napěchované, takže mě celkem překvapuje, že to prodávají na litry. Já kupovala podle hmotnosti, a to jsem si nedovedla představit přesto, že jsem učitelka fyziky :D .

50 litrů má třeba kvádr o rozměrech 50, 40, 25 cm. (když vynásobíš rozměry kvádru v cm, musíš dostat 50 000 ;) ).

Jestli to stačí k naplnění sedacího vaku, to netuším, páč si ho nedovedu představit, jak je velký. Ten vak máš šitý nebo kupovaný? Pokud je kupovaný, tak by tam mohl být objem. Pokud ne, tak jedině naplnit vodou a pak změřit její objem :jazyk: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14679
11.3.12 17:58

Já ti to řeknu přeněji, 100 litrů kuliček se vejde asi do pytle o průměru 50 cm, výška cca 80-90 cm.
200 l kuliček je klasický pytel, jako ty na obilí.

Doma 200l pytle z kuličkami, a já do vaku dávala celých 200l.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák