Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já to měla nedávno a dostala jsem doporučeno koupit Clotromazol čípky. Než jsem se dokopala do lékárny, začalo to ustupovat samo. Ale použila jsem je.
Někdo doporučuje zavádět bílý jogurt, ale zkušenost nemám.
Canesten nebo Clotrimazol - volně prodejné v lékárně.
Proto vždy, když beru antibiotika, tak užívám lactobacily, protože trpím hodně na kvasinky po antibiotikách.
@kouřící králík Díky za starost, už několikrát jsem si říkala, že musím napsat, ale ještě jsem se k tomu nedostala…
V to pondělí (po zdejší nedělní poradě) jsem nakráčela do naší hypersuper lékárny o výměře 3×3 metry a jaké bylo moje překvapení, když mi lékárnice vyskládala na pult asi 4 druhy antimykotických přípravků (z toho jsem pochopila, že hned po pastách na čištění zubních protéz je mykoza druhá v TOP TEN místních žen…)
No zkoumaly jsme to zleva zprava, až jsem zakoupila Gyno-Pevaril Combipack a laktobacily jako podporu (pětistovka jen to hvízdlo). No ale co budu popisovat, stála jsem tam se zkříženýma nohama a už bych si to namazala klidně i za uši, bylo mi ouvej…
No ve zkratce: nevím, co bylo špatně, ale moc to neustoupilo - takže ve čtvrtek druhá zoufalá návštěva lékárny, kdy jsem měla chuť magistru nějakou nenásilnou formou taky nakazit touhle radostí…nakonec jsem jí dala šanci na život bez drbání a za další tři kilča jsem přinesla domů Canesten Gyn Combipack. A druhej den bylo po všem, úleva jak prase - promiňte mi ten výraz, ale je to tak, slušně se to opsat nedá…
Pro sichr obden na noc ještě mažu, když nezapomenu, no už to zkrátka flákám…protože jestli se tohle vrátí, skočím tu na návsi demostrativně pod největší traktor.
@roza007
jsem ráda, že ses ozvala
ty smíšku ![]()
teda, ale dává ti to zabrat, snad už je zas líp ![]()
Pod traktor neskákej, byla by tě škoda. ![]()
Ahoj. Nechtěla jsem zakládat novou diskuzi, když už je tu jedna stejně pojmenovaná, tak doufám a budu ráda, když mi zde někdo odpoví.
Tak přímo k věci… na 5 dní jsem brala antibiotika Cotrimoxazol AL forte kvůli zánětu močových cest. Protože to bylo „jen na 5 dní“, tak jsem k tomu brala lactobacily jen sporadicky. A ejhle, den po dobrání antibiotik jsem si nemohla nevšimnou „opruzeniny“ na svých intimních partiích. První, co jsem si myslela bylo, že je to opravdu jen opruzení, protože mám teď rozhozený cyklus a nosím často vložky. Ale už mi to tak nepřipadá. Zároveň má velmi citlivý jazyk, mám tam několik aftů a bílý povlak, tak přemýšlím, jestli i to není dílem kvasinek. Protože jsem se ale dříve s kvasinkovou infekcí setkala, je mi divné, že mě téměř nic nesvědí „uvnitř“, ale mám pouze vnější vyrážku - opruzeninu. V pátek (24.7.) odjíždíme k moři, tak bych se toho potřebovala brzy zbavit… Co si o tom myslíte? Poradíte mi prosím?
![]()
@Weru16 dal lactobacily ve vetsich davkach, delaji se i nejaka silnejsi, po brani ATB, na cucani Panthenol.
@Weru16 Preventivně můžeš namazat třeba Canestenem, když tě nic nesvědí, tak by to kvasinky neměly být, ale můžou být jen zvenka.
Díky moc:-) No lactobacily beru Biopron forte. Píší jednou denně, tak jsem nasadila dvakrát denně. Zkusím zjistit, jestli jiný nebudou vhodnější. No ta vyrážka svědí, jinak nic. Mamka mi na to doporučila probiotické zaváděcí tablety gyntima a mažu clotrimazolem. Nejhorší je, že mám celý týden brigádu a gynekologa daleko, abych tam jela, ještě takhle po práci… Tak myslíte, že to stihne zmizet a budu moct v klidu odjet k moři? Nebo mám radši dovolenou odpískat?
@JayLee Myslíš? Ach jo, já se celý rok snažím nebýt nemocná a teď si to všechno vybírám když mám jet pryč… A na jakou pohotovost by si s tím jela?:-)
Tak jo. No já ještě počkám do zítra. Když nebude žádná změna, tak se tam vydám. Díky moc za radu:-)
Akorát teď koukám, že o víkendu mám asi s gynekologickou ambulancí v Libereckým kraji smůlu…
@Weru16 V Liberci v nemocnici taky? Zkus tam zavolat. Nebo do Jablonce.
Já jsem také měla kvasinky po ATB, koupila jsem ji Canesten vaginální čipky a po 3 dnech vyléčeno. Hned po prvním dnu velká úleva
. Je na prodej o bez receptu.
Oživuji diskuzi, akorát to mám opačně. Mám kvasinkovou infekci, ale zároveň se mi udělal zánět v prstu a doktor mi napsal Doxyhexal. Takže už tak narušenou mikroflóru si mám huntovat ještě ATB. Beru i probiotika, ale mám strach, že se mi kvasinky ještě víc přemnoží. Máte někdo zkušenost?