Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravim, ve stredu jsem byla u dr s tím, ze mám potíže s mocenim a takový tlak dole, doktorka se podívala jen přes břicho a zkontrolovala moc, ve které sem prý měla krev a napsala mi jednorázové atb na zanet močového měchýře… to mi ale nepomohlo a je to ještě horší, myslím ze je to spis nějaký zanet jiný, protože me to začalo svedit a otekle to mám pořad… myslíte ze mám jet na pohotovost když je zrovna sobota? Nebo jen něco koupit v lekarne? ( jsem v 19 tt)🥹 díky za rady
@Yanikah a boli te to nebo jen svedi? Zavolala bych do gynekologicko-porodnicke ambulance a zeptala se primo jich co dal
Vždy když jsem dostala atb na močové cesty tak jsem zároveň dostala i kvasinkovou infekci, i v těhotenství. Zavolej si gynekologovi ať ti buď něco napíše nebo poradí. A příště si kup k antibiotikům i probiotika na zavádění. ![]()
@Yanikah píše:
Zdravim, ve stredu jsem byla u dr s tím, ze mám potíže s mocenim a takový tlak dole, doktorka se podívala jen přes břicho a zkontrolovala moc, ve které sem prý měla krev a napsala mi jednorázové atb na zanet močového měchýře… to mi ale nepomohlo a je to ještě horší, myslím ze je to spis nějaký zanet jiný, protože me to začalo svedit a otekle to mám pořad… myslíte ze mám jet na pohotovost když je zrovna sobota? Nebo jen něco koupit v lekarne? ( jsem v 19 tt)🥹 díky za rady
Zajela bych na pohotovost. Zánět močových cest + kvasinky, nejsou v těhotenství sranda.
Antibiotika to dělají, koupit Canesten a pokud se ti to nezdá, tak zajet..po telefonu ti asi nikdo nic nedá ani neřekne z nemocnice..tvůj doktor možná ano.
Edit. Teď čtu, že v těhotenství se máš vždy poradit, tak bych se asi jela ukázat..
Zajed na pohotovost, idealne nekam, kde maji treba i infekcni oddeleni, aby ti byli schopni udelat rychly rozbor moci, krve. Je mozne, ze ti ta antb nezabrala a bude potreba nasadit jina. Kvasinky byvaji skoro vzdy po jejich uzivani v tehotenstvi. Jestli to je zanet, kdekoliv tam dole, tak je to opravdu nebezpecne pro miminko. Mohla bys i potratit.
Pro zánětu spodku v těhotenství jsem mazala zevně clotrymazolem. Gyn mi ho schválila. Ale šla jsem prva k ní, aby to okoukala. Záněty v těhotenství není vhodné podceňovat! Jinak 90% zánětu močáku dělá ecoli, takže se ATB předepisuji primárně na ni. Málokdo tam má jiný kmen. Ecoli je součást střeva, takže stačí horší hygiena nebo pocakat zevně vodou z toalety, kam spadl bobek, a je zánět na světě.
Ja jsem s tim na pohotovosti byla, netehotna, uz se to nedalo vydrzet, jak to svedilo a palilo
a doktorka me servala, ze to prece musim vydrzet do pondeli k normalnimu dr.. ale jsko tehotna urcite jdi na pohotovost, to podle me nikdo nic nerekne ![]()
Jeď na pohotovost. Normálně si léčím tyhle poťíže volně dostupnými léky, ale v těhotenství to musí řešit lékař. Jak ten zánět močových cest, tak mykózu. Rozhodně by ti měli znovu vyšetřit moč, jestli je zánět správně přeléčený.
Zajed někam do porodnice, třeba tam, kde budeš rodit, bývají tam funkční ambulance a i když prijedes s potíží po ordinacni době, určitě tě tam někdo osetri
. Pocitej, ze si pockas, třeba bude zrovna lékař u porodu, ale porad lepší, než cekat na normální pohotovosti, kde budou mraky dalších lidi.