Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Maminky - tehulky Prosím o radu dnes sem si volala na vysledky streptokoka a sestra rekla že je negatívny ale naššel se nález Kvasinky a ja se vyplašila
co mam delat? je to normálne v tehotenství?
nestane se nic mimi v bríšku?Ja vím su panická ale opravdu nevím o tom slove Kvasinky nic
Dekuju moc za info aspon (co to je to slovo,ako se to projevuje a ako to odstránim)
![]()
Má to kde kdo,hlavně ženy,které trpí třeba těhotenskou cukrovkou.Dostaneš zaváděcí globule a na chvíli se leknou ![]()
Já jsem měla taky kvasinky v těhu a mám je i když nejem těhu, celkem na ně trpím, nic se s mimi nestane, já jsem dostala jen Dalacin, takovou mastičku co se zavádí dovnitř, projevuje se to výtokem a svěděním, někdy i potížemi při močení, hlavu vzhůru ![]()
ahoj, vůbec se neboj, já měla kvasinkotok celé těhu, byl to neskutečný maras, jinak se to nedá popsat, to jsem nezažila..... nezabralo nic, vždy tak na 1-2dny a opět proud kvasinek. Po porodu jak když utne, NIC.
Takže pokud nemáš problém, jen nález ve stěru, neřeš, max přeléčit Clotrimazolem… ale to Ti jistě na gyn řekli/řeknou
Šťastná to žena, která doteď nevěděla, co jsou kvasinky ![]()
Není to žádná tragedie, ale pokud se pomnoží, tak začne výtok, svědit, v nejhoším můžou způsobit zánět.
Můžeš dostat něco na zavádění, ale dlouhodobá obrana je nejíst sladké a kynuté (nebo teda ne víc než trochu), používat výhradně bavlněné prádlo a nepoužívat intimky, mýt se kyselým intimgelem a nemýt se naopak mýdlem. Už tohle samo o sobě mi během dvou dnů zabírá na kvasinky, když jich je moc a začne to svědit. (hlavně to sladké, kvasinky se živí cukry (a sacharidy celkově) a když jim je přestaneš dodávat, tak chcípnou
)
Aha Dekuju no práve že my cez telefon nerekli nic ani jak tomu zabranit,a ani my nedoporučili žádny lek
No a mužu se mít v tehu treba sebamedem intim-gelem? ja slyšela že ne … tak nevím
![]()
@Anonymní píše:
Aha Dekuju no práve že my cez telefon nerekli nic ani jak tomu zabranit,a ani my nedoporučili žádny lek![]()
No a mužu se mít v tehu treba sebamedem intim-gelem? ja slyšela že ne … tak nevím
![]()
Koukala jsem na to a je na tom ph 3,8, takže určitě ano
Nevím, proč by se to nemohlo ![]()
Aha ok dobre vedet dekuju
snad to pomuže,
no ja tuhle „NEMOC“ ješte nezažila
a je to hnus ![]()
Ja taky sem slyšela že by se v tehu nemalo používat intimne gely v tehu parfemovane a tak
![]()
jo tak mám stejněj problém ale vybudoval se mě i nánět trpím na ně i ne když jsem těhotná tak zavádim čípek ma noc a snad to bude v pořádku ![]()
no jako ne jenom prostě horší ty kvasinky ..že se to k tomu přidalo je to horší pruběh ale nic vážného .. a už si dnes budu dávat třetí a už to je lepší takže akorát mě to více palí a bolí no při močení ..
Aha no ja to mam taky poprve jak zakladatelka tak mne to zajíma ![]()
Jinak gel na intimní higienu se naopak používta v těhotenství má protože je právě větčí možnost že se různé výtoky kvasinky a problémy dostaví ale je to banální nic nehrozí miminkům ale vždy je lepší navštívit gynekologa ne volně prodejné léky to nevíta zda v těhu neuškoděj
HM… Dekuju no tak začnu taky užívat i intim gel ja nemám ani pilule ani krem na to ale to asi neva
![]()