Kvíz - jak vyřešit?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1163
14.3.14 10:50

@Bubina ta první by mělo být pondělí. @vladěn taky jsem to dělala a pochopila takhle. No a červen má zase 30 dní. takže ten samý postup za 28 dnů od toho 3. června bude pátek. A plus dva dny to je neděle… :nevim: Tak bych to řešila já. A ten druhý si můžeš ověřit na prstech. Hlavně dát pozor na to, že červen má 30 dnů. 3. června je pátek = pátý prst, 6. června je sobota = 6 prst, 7. června je neděle = 7. prst, 8. června je pondělí= první prst. No a tak furt dokola, dokud nebudeš na 3. červenci. To´t druhá a docela rychlá možnost, jak na to přijít. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1163
14.3.14 10:51

Ale taky upozorňuji, že jsem těhotná a někdy mi to malé sedí na mozku. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
14.3.14 10:52

V tom prvním příkladu je úplně šumák, jaké je datum. Je to tam jen pro zmatení nepřítele :lol:.
Správně je pondělí

U druhého už je datum potřeba, musíš i vědět, kolik dní má červen. Rozdíl je tam 30 dní - takže dál postupuješ jako u prvního. 28dní - 4 týdny a dva chybí, takže za 4 týdny bude opět pátek plus ty dva zbývající dny a máme tu neděli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
847
14.3.14 11:02

Zatím dík moc!! Takže mi z toho vychází, že dcera bude muset znát přesný počet dní v každém měsíci…??? No nazdar 8o Naštěstí to není tak složité, jen zase červenec a srpen mají 31…To jsou furt nějaký výjimky :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2668
14.3.14 11:15

@Bubina na počet dnu v měsíci mám super pomůcku! Potřebuje s ruku, dáš ji v pěst. Zacnes na kloubu u ukazováčku, to je leden, mezera mezi kloubem u ukazováčku a prostředníčku je únor atd. Pokud jsi na kloubu ma měsíc 31 dnu, pokud jsi mezi klouby měsíc ma 30 resp. 28 nebo 29. Doufám, ze chapes, špatně se to vysvětluje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1163
14.3.14 11:25

@vladěn jj, toť známá pomůcka. Taky jsem to u tohohle použila. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
847
14.3.14 11:41

@vladěn Jo aháá, tak to se musí od ukazováčku, mě to právě nevycházelo - dělala jsem to od palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2668
14.3.14 11:52

@Bubina od ukazováčku :palec: pak ti vyjde na konec červenec a na začátek srpen. Používám to dodnes. @Ťuhík jo je to známé, ale třeba to někdo nezná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze