Kyčle typ IIa

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
5137
24.10.13 21:47

@Pajanka
je to možné. Ale ber to takhle: Teď se mimčo zas tak moc nehýbe, peřinka ho tolik neomezuje. Po 3. měsíci je to už horší, to se děti chtějí přetáčet, abdukční pomůcky brzdí jejich motorický vývoj.
Na druhou stranu pokud nejsou kyčle vyvinuté správně, tak to bolí. Někdy se dětem nechce chodit, někdy je bolí až ploužák v 16…

Dobrý nápad má @kjhui, ano, zeptej se své mámy i tchýně, jak jste to měli vy. Pokud jste vy, rodiče měli jakýkoliv problém, tak opravdu pokyny ortopeda dodržuj, dědičnost je mrcha. Ale nespoléhej na to, že jste „čistí“, u mě se třeba problémy projevily na konci druhého těhu, víc v druhém, nejvíc rok po druhém dítěti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
24.10.13 21:51

@Pajanka Tak jsem se teďka podívala do naší zprávy a máme taky 2A+ a 1b. Asi ti tady nikdo neřekne, že peřinka je zbytečná, když nikdo tady není odborník a nevidí to co doktor, každopádně já být na tvém místě, tak si opravdu zajdu ještě k jinému ortopedovi. My máme nález pořád stejný a teď mi doktorka řekla, že pravá kyčle je pořádku, že skončíme s širokým balením. Potom koukla na levou nožku a řekla, že to ještě není úplně ok, tak necháme ještě 2 měsíce to širší balení. Každopádně už od začátku dávám široké balení jen na noc, přes den to malému vadí a teď jsem to i doktorce řekla a neměla s tím problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2282
24.10.13 22:18

Holky díky moc všem za rady. Peřinku prostě dávat budu, co se dá dělat. Malého trápí koliky a když je znehybněný, tak je to ještě horší :( Tak doufám, že si snad nějak zvykne, chudinka můj maličký. Je mi ho líto :( Jen když půjdeme ven, tak mu dám asi široké balení. Bydlíme ve třetím patře bez výtahu a dolů ho nosím v nosítku a s tou hrůzou by se mi tam nevešel. Snad to na tu hodinku venku vadit nebude.

Mně je jen divné, že většina miminek s tímhle typem kyčle dostává široké balení a my máme peřinku :nevim: Je mi jasný, že mi nikdo tady neřekne, ať ji hodím z okna a prdím na ni :mrgreen: Jen jsem chtěla znát názory a hlavně zkušenosti ostatních.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2282
24.10.13 22:19

Nemáte prosím někdo tip na nějaké dobré ortopedické pracoviště? Že bych si tam aspoň zavolala a zeptala se na názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3Lu
14272
25.10.13 06:30

My meli kycle II C- D a 4 mesice jsme nosili Pavlikovy reminky. U nas decku zavrhuji, ze se s ni spatne dite obsluhuje a samo jen lezi jak. placka. Reminky maji stejnou podstatu a jsou vzdusne. Zkus zajit jinam a pozadat o reminky, i kdyz IIA je v pohode, asi se spise resi to, ze se to nezpravilo. Navic kazdy ortoped ti to ohodnoti jinak, ja byla schvalne u 4 a jeste jsem sonograficky nalez posilala mejlem prednim ceskym kapacitam. Nam vsichni reminky posvetili. Davej klidne jen na noc. Docela jsem si o tom hoooodne nacetla. Mate jadyrka uz? Co mas ve zprave? Kycel zakloubena, luxacni manevry negativni, ryhy symetricke?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3Lu
14272
25.10.13 06:30
@Pajanka píše:
Nemáte prosím někdo tip na nějaké dobré ortopedické pracoviště? Že bych si tam aspoň zavolala a zeptala se na názor.

Oskenuj sono a posilej mejlem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3Lu
14272
25.10.13 06:34
@Pajanka píše:
Nemáte prosím někdo tip na nějaké dobré ortopedické pracoviště? Že bych si tam aspoň zavolala a zeptala se na názor.

jan. charvat@volny.cz
petr. hoza@nemocnice-pardubice.cz
:mavam:

Nevim proc se mi tam za teckou ve jmene porad dela mezera…nekopiruj to, ale prepis, je to bez mezery!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2282
25.10.13 08:22

@kaspluc Díky moc za maily :palec: My nemáme dečku, ale peřinku. To je asi něco jinýho, nebo ne? No já se v tom fakt nevyznám :nevim: Ve zprávě není nic takového. Je tam jen ten typ, pak abdukce volná a Ortolani: neg. Balow: neg.

Odkud je prosím tě ten pan doktor Charvát? Abych věděla, až mu budu psát :) S tím naskenováním to bude horší, to bude muset manžel v pondělí v práci. A taky to jsou mrňavý obrázky, to nevím, jestli tam bude vůbec něco vidět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3Lu
14272
25.10.13 09:13

@Pajanka Obrazky jsou vsude stejne…take jsme meli mrnave, hned to popsali oba doktori…tyyy jo, myslim, ze je z Prahy, ale nejsem si jista…Nebo jezdi i Prerov, Olomouc. Kdyz ho zadas na googlu, melo by ti to najit. Je to samozrejme ortoped. Jinak ta perinka, decka je to same. Proste Frejkova :mrgreen:.
No a mate to volne, a stres testy jsou negativni, to je take super. Takze bych se nebala a dle meho staci perinka na noc bohate. A pres den klidne dej svrchnacky, kup bambusku vkladacku a dej to pres pampersku a je to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3Lu
14272
25.10.13 09:14

@Pajanka Jeste me napadlo, obraze vyfot na fotak a posli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2282
25.10.13 09:19

@kaspluc Díky moc za rady! Ten foťák mě nenapadl :oops: jsem trubka vykojená :mrgreen: Já už mu napsala, tak uvídme, jestli se mi ozve. Fota mu pošlu kdyžtak na vyžádání. Já brouzdám po internetu a nenašla jsem ještě ani jeden případ mimča s typem kyčle IIa, které by muselo nosit peřinku. Nemám z toho vůbec dobrý pocit. Začínám mít podezření, jestli jen babča nepotřebovala vykázat nějakou aktivitu na pojišťovnu. Nejvíc mě na tom štve ten rentgen. Pokud to ta baba fakt píše i z nějakých jiných než zdravotních pohnutek, tak ať si nechává ozařovat vlastní vnoučata a ne našeho Ondráška :cert: Zdá se mi, jestli to maličko „nesmrdí“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3Lu
14272
25.10.13 09:28

@Pajanka No tak rtg nedelali nasi male ani s tim nasim blbym nalezem…sam muj ortoped, a to jsem nakonec mela kapacitu, ze u tak malych deti to dela nerad kvuli vajecnikum a varlatkum. Ze jen kdyby nam. potom hrozila operace. Takze rtg odmitni, ty jsi jeho maminka, ja bych to odmitla pri tak dobrem nalezu. Ty fotky mu posli, to hodnoceni ma kazdy jine, smerodatne jsou fotky, bez tech ti nikdo neporadi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2282
25.10.13 10:25

@kaspluc Mně je navíc hodně divný, že máme přijít na kontrolu za šest týdnů a nejdříve máme jít automaticky na rentgen. Že se mu na to třeba nechce nejdříve podívat ultrazvukem a až když by to bylo nějaký nejistý, tak by ho poslala na rentgen. Tahle je to přece blbost. Třeba bude na ultrazvuku jasně vidět, že to ještě není dobrý a že to třeba bude muset nosit dál. Tak proč hned RTG? :nevim: Ten bych brala jako potvrzení, že je to už opravdu OK, kdyby to dle ultrazvuku bylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
VkV
9
8.8.14 12:54

My máme 2a/2a, a nosíme řemínky.. Ale je pravda, že nám v porodnici přišly na nález 4/2c a to jsme hned po 48 hodinách od porodu šli rovnou na trakce(6 týdnů) a po tom kyčle 3a/2b (6.6.14) a nasadili nám řemínky. KO 11.7. a 1.8 se to nezměnilo a stále 2a/2a a řemínky nosíme stále. a k tomu ji látkuji, takže takové široké balení má. ale hlavně ať to máme už dobré, a to říkali, že 2a je nález pro novorozence, takže jsem ráda, že za 3 měsíce se to už o tolik spravilo a nemusíme mít žádnou operaci :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí