Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrý den, když jsem byla s dcerou na vyšetření v 6 týdnech, tak ji vyšla pravá strana v pořádku (1A) a bohužel levá strana špatná (2C).
Vyfasovala Frejkovu peřinku s tím, že ji musí nosit nosit nonstop. Byla jsem z toho vykulená, hodně toho všude načetla a peřinku ji poctivě dávala. Teď jsme byly na kontrole po třech týdnech nošení peřinky a výsledek: obě nohy 1A. Pan doktor nebyl moc sdílný i když jsem se snažila vyptávat, tak mě úspěšně ignoroval. Řekl mi jen to, že stav je lepší, ale nadále máme nosit peřinku, nonstop
do další kontroly v lednu.
No celý mě to přijde divný a vrtá mi to hlavou… je tu někdo, kdo to měl podobně? Komu se to takhle “rychle” zlepšilo? Jsem samozřejmě strašně vděčná za skvělý výsledek, ale dcera peřinku vůbec nedává, strašně pláče a je to fakt peklo. Proto si říkám proč nám nedal alespoň trochu volnější režim, když byl výsledek dobrý ![]()
Dcera nosila peřinku 3 měsíce, ale je to už strašně dávno, nevím, jestli to tehdy označovali čísly, nebo spíš jestli mi to řekli. Jednička by měla být v pořádku. Dávala bych dceru hodně do nosítka, tam má nožičky hodně od sebe.
@vokishka Děkuji za reakci. Zdá se mi to jako zázrak, že by měla za 3 týdny nošení peřinky ze stavu 2C - 1A. Zároveň nechci nic podcenit, ale pokud má takový dobrý výsledek… zkusíme asi to nosítko, jestli by se nám oboum ulevilo, děkuji
Perinku jsem sice nenafasovaly ale za to dvě pleny a "léčba "trvala cca 5 měsíců. Několikrát jsme byly na rentgenu i uz. Nebyla dobře vyvinutá kloubní jamka.
My měli u staršího peřinku 14 dní, ale možná méně, já si to nepamatuju
Ale zlepšení tam bylo taky rychle. Pak jsem do 6 měsíců dávala látkovky pro jistotu. A vše v poho.
Jestli tu peřinku nemá ráda, zkus dávat na pampersku ještě látkovou plínku.
@Brbra tak to jste měli rychlé
to jste asi neměli nález 2C jako my nebo?😁
@Brbra Nemá, ale zase se bojím, abych něco nepodcenila a v lednu místo sundání jsme se třeba nedočkali třmenů nebo něčeho horšího ![]()
No mně primo číslo neříkal, jen “neni to dobry, tady dostanete podušku”
Je to 6 let, tak ani zprávu nedohledám.
Tak si skočte někam jinam na vyšetření? ![]()
My byly u jednoho starého dr co dela kycle na základě kurzu z FN Bulovka z roku 1983 a na starším utz změřil 2a na obou a měli jsme balit na siroko.
Objednala jsem nas k jinému dr na soukromou kliniku-moderní vybavení, zkuseni ortopedi a hle, kycle 1b a nemáme nic dělat.
Doporučuji se opravdu objednat ještě někam jinak pokud si nejsi jistá.. ![]()