Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky nevíte jaké je optimální denní množství kyseliny listové při snažení? Nedá se jí něják předvkovat? Slyšela jsem, že se nadbytek z těla sám vylučuje ale jistá si nejsem ![]()
jojo,listovka je vitamin rozpustny ve vode,takze nadbytek se vylouci,takze v klidu a neprehanet…
V těhu se jí dvě tablety, takže si myslím že při snažení je max taky dvě tablety, co nebudeš potřebovat odejde ![]()
Já jsem při snažení jedla 1 tabletku kyseliny listové a za měsíc to vyšlo
Bylo psané na letáku, že více se nedoporučuje.U mě to jedl i přítel ![]()
Ahoj mikky - mně doktorka řekla používat Femibion (pro první trimestr i pro dobu ještě před otěhotněním). Že narozdíl od jiných vitaminových preparátů je ve Femibionu jako v jediném listovka v přírodní a ne v umělé podobě, tudíž ji tělo lépe přijme a nepřijde tolik nazmar jako u jiných vitamínů. Samotnou listovku jsem nebrala, ale protože ve Femibionu je všechno v doporučené denní dávce, včetně jiných důležitých vitamínů a potřebných látek, tak bych šla raději do něj.
Nouky píše:
Ahoj mikky - mně doktorka řekla používat Femibion (pro první trimestr i pro dobu ještě před otěhotněním). Že narozdíl od jiných vitaminových preparátů je ve Femibionu jako v jediném listovka v přírodní a ne v umělé podobě, tudíž ji tělo lépe přijme a nepřijde tolik nazmar jako u jiných vitamínů. Samotnou listovku jsem nebrala, ale protože ve Femibionu je všechno v doporučené denní dávce, včetně jiných důležitých vitamínů a potřebných látek, tak bych šla raději do něj.
Ahoj. Femibion je lepší v tom smyslu, že spousta lidí neumí kyselinu listovou zpracovat v té formě, v jaké je v obyčejných přípravcích. A protože to spousta lidí o sobě neví, jestli ji zpracovat umí nebo ne, doporučuje se používat spíš ten Femibion.
Přeju, ať se brzy zadaří ;) . Mch mě doktor říkal, že mnohem větší význam je brát kyselinu listovou před otěhotněním než pak v těhotenství ;) .
Díky moc holky zkusím ten Femibion jenom existuje verze 400 nebo 800 jak jsem na to teď mrkla co je teda lepší? ![]()
Já jsem třeba listovku před otěhotněním nebrala vůbec,to až když jsem zjistila, že jsem těhotná.Asi je to špatně,tak doufám,že bude mimčo ok.
Daniella82 píše:
Já jsem třeba listovku před otěhotněním nebrala vůbec,to až když jsem zjistila, že jsem těhotná.Asi je to špatně,tak doufám,že bude mimčo ok.
Zas to není tak žhavé já jsem před prvním těhu listovku tež nebrala a v poho
Listovka snižuje riziko vrozených vad a riziko rozštěpu páteře a
patra myslím
Jo je to tak, snižuje ta rizika, ale není nutné jí brát. Někteří lidé jí třeba přijímají dost v potravě, je to spíše dobrovolné pro tu maminku, zda něco brát chce nebo ne. Já jí brala a jsme v pořádku ![]()
Ahoj holky,
chci se zeptat. Pár lidí mi říkalo, že listovku nemám brát až do konce těhu, že pak jsou miminka moc veliká a jsou probémy u porodu. Neslyšely jste o tom něco? Jsem 15tt a beru 1× denně.
Díky moc za radu. ![]()