Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj máme 10m Šimonka, narozen 20.2.2009(plán 1.3.2009).
Asi ve čtyřech měsících začal kývat hlavou, jakoby NE NE, to ale nemohl pochopit že to je nene, a dělá to do dnes, jedná se jen o nějaký tik nebo to může mít něco horšího?Nebude to mít vliv třeba na vadu řeči atd…?
Myslis jako ze vrti hlavou?
Mates vrti hlavou za strany na stranu, asi se mu libi, jak mu vse lita pred ocima. A na brisku kyva hlavou jak metalista. Zkratka ho to bavi, asi jako se deti toci dokolecka, dokud nepadnou ![]()
Ondra to dělá taky, vrtí hlavou a směje se u toho. Rozhodně to u něj neznamená nenene, protože to dělá, i když mu říkáme jojojo
. Já myslím, že je to, jak píše čičinka.
Já myslím, že je to tak, že ho to baví. My máme zase headbangera, jak Čičinka ![]()
Naty takhle kývá hlavou když je unavená a chce se jí spát. Někdy to je fakt rychlost
Když jí poprvé hlídal přítel a byl s ní sám doma, tak se bál, jestli nemá nějakej záchvat ![]()
kdo se v dětech vyzná? Každé dítě si udělaá nějaký tne svůj zlozvyk, časem uvidíš jak se to vyvine,ale neviděla bych nic špatného na tom, že kývý hlavou
Ahojky holky, chtela jsem se zeptat, jestli, kdyz vam mimca kyvala hlavou ze starny na stranu, nekdy i odcela ryche jakoby delala nenene, tak jestli z toho normalne vyrostly a bylo to tak jak to tady pisete jen, ze neco objevily, co se jim libi? Malej ma 8 mesicu a zacal to delat, tak me tim taky odcela vydesil, ale precetla jsem si tady vase prispevky, tak jsem klidnejsi, jinak bych asi letela k neurologovi.Asi bych potrebovala ja sama neurologa
))))DIKY moc, kdyz pisnete
![]()
Naše Kačka tohle dělá když hraje nějaká melodie co se jí líbí.
Je jí také 8 měsíců.
Prvni syn to dělal taky, vyrostl z toho a je naprosto ok:) Druhy ma ted 11mesicu a od tech 8mes ho to taky náramně bavilo
Ted už s tim přestává a vymýšlí jiné kulišárny:)
Ahoj holky, moc vas zdravim a dekuji, ze jste zareagovaly, ono to asi u tech nasich deticek k tomu obdobi poznavani sveta patri
Ale uz jsem dneska byla dost nervozni, delal to dnes dost casto, hlavne odpoledne, to ho chytly roupy nevedel co by vymyslel, tak snad to opravdu neni nic vazneho.MOC DEKUJI
![]()
Holk, naše natálka dnes začíná 7 měsíc a doteď v pohodě ale včera začala při pasení koníku kývat hlavou nahoru dolu že jsem se bála aŤ si nerozbije hlavu, vypadá to docela nekontrolovatelně, ale směje se u toho
jak tady čtu tak to bude asi normální že?
![]()
Holky ten muj maly skoro 6 ti mesicni, kyve hlavou jak pri alzheimrovu. Je to normalni? Dela to obcas, ale jsem z toho jako dost vydesena. Jinak je v pradku, pase koniky, plazi se, obraci se nabrisko a zpatky…
Tak moje mala mi to ted zacala v 10 mesicich delat taky. Pripomina mi to, jestli jste videly film Mily Johne, jak tam byl ten autistick kluk, ten to taky porad delal. Jakoby hlavou ze strany na stranu, jakoby rikal nenene. Furt ji pozoruju, jestli u toho nestaci oci v sloup, ale ne. Dela to tak dve tri sekundy a pak se smeje. Tak doufam, ze je to neco, co ji bavi a nic to neni.
@kerrankin píše:
Naše Anička zase kýve jako jojojo, už docela dlouho, doufám, že jí to nezůstane. Úplně chladnou mě to teda nenechává, chci se na to zeptat doktorky.
U nás se taky kývalo na jojojo
ale teď to už nedělá 10m malýmu bude přestal, ale taky jsem měla obavy. ![]()