Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Joo já to raději přítelovi ani neukazovala, ten pohled by nemusel přežít
Ale po týdnu už se to dá ukázat, otok je fakt z velké části pryč, tak jsem hned klidnější. Ještě tam mám stehy, tak i s těma to vypadá blbě, tak doufám, že vypadnou co nejdřív. Fakt ten první pohled byl šílený i u mě, takže je mi úplně jasné, jak ses zděsila:D Taky jsem měla strach z toho hematomu, ale jak jsem to dneska ukazovala doktorovi (ještě tam maličkou modřinku mám), tak říkal, že je to jen modřinka a ta se bude hojit trošku dýl, tak je to ok. Neboj, za týden už to bude zase připomínat pipku:DD ![]()
Ale popravdě se tomu musím teď smát, jak všechny ženský píšou „zatím je to černofialovo modré cosi“
jsem ráda, že jsem našla nějakou spřízněnou duši, také krátce po zákroku
jsi o týden napřed, takže tě beztak budu za týden bombardovat, jak jsi na tom
jinak moc děkuju!!!
zase se co nevidět ozvu
zatím se měj hezky a držím nám palečky při hojení ![]()
Ahoj, jsem tu nová a mám trochu podobný problém. Operace se ale dost bojím a raději bych, aby o tom moji blízcí nevěděli. Což u operace asi není možné. Chci se tedy zeptat, jestli někdo z vás nemá zkušenost s protege intima: http://www.gynmedico.cz/…mnich-partii
díky za jakékoliv postřehy
Ahoj Leni, s protege zkušenosti nemám, ale teď jsem 14 dní po operaci a můžu zcela doporučit, byla jsem jen v lokalní anes., nic nebolelo, ale pokud máš strach, tak bych šla do narkozy, ale ta je dražší a nemůžeš hned odejít, já hned po hodině odcházela a všechno v pohodě, nikdo na mě nic nepoznal, nikomu jsem to ani neřekla, jen přítel to věděl, normálně jsem fungovala, týden to vypadalo šíleně, ale po 14 dnech už to začíná vypadat zase úplně normálně. Tak za mě mohu doporučit:-)
Markéto, děkuju moc za reakci, ještě to zvážím. Určitě ale chci jít hned domu, takže tu narkózu budu muset nějak přežít. Díky! ![]()
Zdravím, děvčata, a jdu nasbírat nějaké zkušenosti. Jsem od 15.4. po labioplastice, byla jsem na jednostranné, dr. mi delší pysk srovnal na úroveň kratšího. Shora, pokud nezkoumám detaily, to vypadá docela dobře, když ale se podívám na stav věci podrobněji, mám ten ořezaný pysk pokroucený a tlustý, prosím, uklidněte mě některá, že to je normální a splaskne to ještě
Jinak mi dr. ještě opravoval nějaké poporodní ošklivosti na hrázi, to snad bude ok, i když to teď taky vypadá děsně ![]()
Jinak nemám hematom, byla jsem v lokálním umrtvení, celý zákrok byl v pohodě, krvácení přiměřené, stehy zatím drží.
Ahoj Zelvicko:-) Já jsem dneska akorát tři týdny po labioplastice a můžu tě uklidnit, že první týden to vypadalo fakt šíleně, ale po 14ti dnech otok splasknul, vypadly stehy a už to vypadalo téměř normálně. Teď po třech týdench už na první pohled nejde nic poznat, ale jizvy jsou ještě citlivé a trochu bolí. Počkej po 14ti dnech, to už by mělo být lepší, ale myslím si, že tam ještě rozdíl s tím druhým pyskem uvidíš dýl než se ty jizvy úplně zjemní a vyhladí, ale to je normální:-)
Díky Markét, trochu jsi mě uklidnila
Já to navíc dnes dostala a měla jsem mít kontrolu, tak jsem to musela odložit a půjdu až příští týden holt.
Ahoj holky,
za dva tydny jdu na labio a zacinam se dost bat, predtim sem se tesila a ted bych jeste nejradsi na posledni chvili couvla… Jak jste zvladali prvni dny? Nekrvaci to moc? Potrebuju byt za tyden ok, a hlavne jdu natajno tak to doma nikdo nesmi poznat… Potrebuji uklidnit ![]()
Ahoj Anonymní, mně ten zákrok přišel v pohodě, hned po jsem vstala a šla na záchod. Byla jsem teda přes 1 noc v nemocnici, můj dr. to tak má radši, ale kdybych na tom trvala, mohla jsem jít po zákroku domů. Krvácela jsem jen několik hodin. Chození a sezení na měkkém šlo hnedka, horší je sedání (změna polohy) a sezení na tvrdém, to ještě moc nedávám ani dneska (6. den)
Jako pokud nemáš malé děti, které by tě nenechaly v klidu, tak to bude v klidu…já musela už včera skákat na trampolíně
Jo ale zavazování tkaniček mi první 3 dny dělalo potíže ![]()
Ahoj holky jsem objednaná na zákrok a nikdo mi pořádně neřekl co vše si sebou mám vzít, mám si jen před narkozou dát projímadlo. Mohly byste mi některá poradit co jste před operací dělaly vy a co jste si vše braly do nemocnice? Vložky, intimky, nějaké léky proti bolesti? Četla jsem tady v diskuzi, že jste prováděly sedavé koupele v dubové kůře a mazaly si ránu mastičkama z dubové kůry, tyto léky jste si už kupovaly před operací, nebo až po ni? V nemocnici jste dostaly košili, nebo si mám vzít svou vlastní. Taky bych se chtěla zeptat těch, které měly narkozu jestli před ni dostaly do ruky kanylu a jestli jim před operací zavedly cevku do močové trubice ( dost se toho bojim, protože některe psally, že jo)
Ahoj, zdravím všechny,
jen jsem se chtěla podělit o odkaz na dokument na téma, které je spojeno s tématem této diskuze Film se zabývá otázkou po tom, co je to vlastně krásné či normální pohlaví, kdo to určuje. Zároveň sleduje osud několika žen, které jsou nespokojené se vzhledem svého pohlaví, uvažují o operaci, a jak se nakonec tyto ženy různě rozhodly řešit svou situaci.
Jsou tam zachycené záběry přímo z labioplastiky, takže můžete získat lepší představu, jak to vypadá, alespoň ve Velké Británii. V závěru je galerie plastických otisků vagín různých žen neupravených plastickou operací. Je docela zajímavé vidět tu rozmanitost. Jinak je to dokument nevyvážený a de facto namířený proti momentálnímu trendu plastických operací v této oblasti, ale myslím, že i tak jsou tam věci, které by tu někoho mohly zaujmout.
http://documentarystorm.com/…fect-vagina/
Je to tedy v angličtině (možnost zapnout si anglické titulky).
P. S.: jsou tam občas záběry nahého ženského těla celkem detailně, i realistické záběry z operace, raději upozorňuji, že asi není dobré ten dokument pouštět kdekoliv a před kýmkoliv ![]()
Ahoj Anonymní, neměla jsem s sebou nic extra, jen osobní hygienu, pyžamo/noční košili - je to jedno, stejně jsem pak měla kalhotky a v tom sterilní vložku (ty mi dali v nemocnici, ještě jsem je tam malinko polévala borovou vodou), tu jsem pak měla ještě i na cestu, normální vložku jsem si vzala až doma, stačila slipovka, už jsem nekrvácela. Prášky na bolest jsem vůbec nepotřebovala, kdybych chtěla, tak by mi sestra v nemocnici něco dala, ale já větší bolest cítila jen asi půl hodiny poté, co to přišlo k sobě a pak to zas rychle ustoupilo a bolest byla malá, normálně jsem mohla spát. Proti otoku mi dali mezi nohy takový ten zmrzlý gelový polštářek, ale to jsem na spaní vyndala, neusnula bych s ním
a řekla jsem si o něj zase až ráno. Narkózu jsem neměla, tak s tím neporadím…ale přijde mi to zbytečné, celé to bylo v pohodě v tom lokálním umrtvení (měla jsem lidokain mast, dormikum a adrenalin), dr. mi píchal injekci s anestetikem průběžně a díky lidokainu jsem ty vpichy cítila fakt minimálně. Jo a na zákrok jsem jela nahatá, přikrytá, a před operačním sálem mi dali takovou tu jejich noční košili zelenou ![]()
Jinak zatím ničím nemažu a jizvy se mi hojily hezky…první dny jsem jen sprchovala vodou, asi 5. nebo 6. den jsem začala opatrně používat lactacyd, teď jsem 14 dní po a asi ještě pár dnů počkám a začnu mazat nějakým gelíkem na změknutí jizev a nebo nějakým olejem, prý je dobrý kokosový nebo arganový.