Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@veronika2901 Já brala nejdřív dva čípky Ginexidu a pak pět čípků Betadine (ještě mi chybí dobrat dva). Chápu to spíš jako prevenci, ale neptala jsem se… Osobně si myslím, že nám tam něco při tý operaci strčili - něco na desinfekci a to pak vyteklo.
Dej vědět jak jsi dopadla, samotnou mě to zajímá… Díky
Dobrý den, dámy,
mám dotaz.
Mám z gynekologie doporučenku na labioplastiku, poslali mě na cirurgickou kliniku s tím, že tam posoudí, jestli to pojišťovna zaplatí.
Dnes jsem tam byla a paní doktorka uznala, že to opravdu potřebuji, ale bohužel to u nich přes pojišťovnu nejde (mít peníze, tak už ten hnus mám dávno pryč, nemám jen normálně větší pysky, ale dlouhý řasnatý hnus).
Jsem z Brna a na té klinice, kde to nevyšlo mi doporučili zajít buď na Obilní trh nebo do Bohunic (že prý na gynekoligii, kde se i operuje).
Máte s tím některá zkušenost, abych věděla co a jak než tam budu volat?
@Anonymní píše:
Dobrý den, dámy,
mám dotaz.
Mám z gynekologie doporučenku na labioplastiku, poslali mě na cirurgickou kliniku s tím, že tam posoudí, jestli to pojišťovna zaplatí.
Dnes jsem tam byla a paní doktorka uznala, že to opravdu potřebuji, ale bohužel to u nich přes pojišťovnu nejde (mít peníze, tak už ten hnus mám dávno pryč, nemám jen normálně větší pysky, ale dlouhý řasnatý hnus).
Jsem z Brna a na té klinice, kde to nevyšlo mi doporučili zajít buď na Obilní trh nebo do Bohunic (že prý na gynekoligii, kde se i operuje).
Máte s tím některá zkušenost, abych věděla co a jak než tam budu volat?
Dobrý den,
Nejsem z Brna, byla jsem na operaci jinde, ale třeba Vám budu schopna zodpovědět některé dotazy. Zítra budu čtyři týdny po operaci. Byla jsem sice na soukromé klinice, kde jsem si operaci hradila sama, ale operovala mě gynekoložka, ke které normálně chodím. Má s nimi smlouvu, ale není to plastický chirurg. Ze svého „spodku“ jsem měla stejné pocity jako Vy. Na předchozí straně si můžete můj podrobný popis mýho krocaního laloku přečíst
. Určitě se Vám po operaci psychicky velmi uleví. Já mám sice ještě trochu otoky ale ten rozdíl je obrovský. Kromě toho, že teď čůrám rovně (nic si nemusí ničím prorážet cestu a nic neteče po stehně), tak mě nic nedře o prádlo a ve sprše se sama sobě nehnusím! Ničeho nelituji. Zákrok i pooperační průběh mám ještě hodně čerstvě v paměti, takže kdyby Vás cokoliv zajímalo, klidně se ptejte
. Ráda odpovím.
@Martina1FlE Ahoj, to já všechni vím a dokážu si představit, jak se mi uleví. A přesně to čůrání mě taky štve, že to neče kam nemá. ![]()
Všude to zavazí no a o tom, jak se po sportování v šatně nikde radši nesprchuju a jedu jak prase domů snad ani psát nemusím.
Bohužel já studuju a opravdu nemám peníze na zákrok, ale vím, že se to přes pojišťovnu prostě dělá a já si to teda sakra zasloužím.
Fakt, mít ty peníze, tak neváhám.
Sama paní doktorka uznala, že to opravdu potřebuju (dlouhý, nehorázně masitý a řasnatý, oválný hnus), ale u nich to nejde s tou pojišťovnou a odeslala mě jinam, tak mě zajímá kdo s tím konkrétně má zkušenost.
Rodiče nemají na rozhazování totiž a i tak pro mě bylo hrozně těžký o tom začít mluvit už jen s tou gynekoložkou, která samozřejmě je profesionál a vzhled přirození nekomentuje, i kdyby tam viděla bůhví co.
Ještě dnes si vybavuju, jak jsem celá rudá ze sebe začala soukat, co mám za problém.
Takže rodiče jenak nemaj peníze a jednak o tom mluvit s nima by se mi fakt nechtělo.
@Anonymní píše:
@Martina1FlE Ahoj, to já všechni vím a dokážu si představit, jak se mi uleví. A přesně to čůrání mě taky štve, že to neče kam nemá.
Všude to zavazí no a o tom, jak se po sportování v šatně nikde radši nesprchuju a jedu jak prase domů snad ani psát nemusím.Bohužel já studuju a opravdu nemám peníze na zákrok, ale vím, že se to přes pojišťovnu prostě dělá a já si to teda sakra zasloužím.
Fakt, mít ty peníze, tak neváhám.
Sama paní doktorka uznala, že to opravdu potřebuju (dlouhý, nehorázně masitý a řasnatý, oválný hnus), ale u nich to nejde s tou pojišťovnou a odeslala mě jinam, tak mě zajímá kdo s tím konkrétně má zkušenost.
Rodiče nemají na rozhazování totiž a i tak pro mě bylo hrozně těžký o tom začít mluvit už jen s tou gynekoložkou, která samozřejmě je profesionál a vzhled přirození nekomentuje, i kdyby tam viděla bůhví co.Ještě dnes si vybavuju, jak jsem celá rudá ze sebe začala soukat, co mám za problém.
Takže rodiče jenak nemaj peníze a jednak o tom mluvit s nima by se mi fakt nechtělo.
No tak to naprosto chápu. Já čekala, až si na to sama vydělám, protože jsem o tom v mladším věku nebyla ani schopná mluvit (ani pomyslet na to, že o tom s někým mluvím). Teď, po porodu, kdy mi mezi nohy koukal po gyndách a porodnicích kde kdo už to téma pro mě není takové tabu:-). Ale dvakrát příjemný mi to taky nebylo. A i tak jsem před rodinou stejně nic neřekla.
Trápilo mě to taky už, co si pamatuju, na VŠ. Pak jsem to nějak neřešila a teď je mi 30 a už jsem to chtěla dát pryč, protože když to řešit jde, tak pryč s tím. Asi bych taky měla nárok přes pojišťovnu, protože mi to vadilo u sexu, při zavádění tamponu, o sportu a vzhledu nemluvě… A taky jsem trpěla častými mykózami a prý i to, že to kvůli "tomu " nevětrá taky může přispět… Doktorka říkala, že mi odstranila dvě třetiny a i tak tam nechala dost, aby vytvořila nové pysky, které plní svou funkci. Nakonec jsem to přes pojišťovnu ani nezkusila, protože jsem ve finále zabila dvě mouchy jednou ranou. Po těhotenství jsem totiž řešila ještě i diastazu břišních svalů a nadbytek kůže na břiše, takže jsem si nechala udělat abdominoplastiku (na kterou mi pojišťovna nepřispěla ani korunu) a při té příležitosti jsem tedy pořešila i labioplastiku. Měla jsem to alespoň levnější o to, že jsem neplatila zvlášť za narkózu a hospitalizaci… A taky jsem o tom díky tomu nemusela mluvit doma.
Počítejte s tím, že se Vám bude minimálně do vyndání nebo vypadání stehů (10 - 14 dní) hůře sedět a možná i chodit, tak budete muset trochu zatnout zuby, aby nikdo nic nepoznal
. Ale je to spíš trochu štípání než bolest.
Každopádně přeju ať Vám to vyjde přes tu pojišťovnu, abyste nemusela čekat jako já, protože to je zbytečný psychycký trápení. Držím palce!
Dobry den, omlouvam se, jestli zde byl dotaz uz zodpovezen, ale za jak dlouho Vam bylo po operaci povoleno sportovat? Dekuji moc za odpoved ![]()
@Martina1FlE dobry den, mohu se zeptat, za jak dlouho jste byla schopna sportovat?
@Carolinaaa píše:
@Martina1FlE dobry den, mohu se zeptat, za jak dlouho jste byla schopna sportovat?
Dobrý den,
no u mě to bylo trochu komplikovanější, vzhledem k tomu, že jsem zároveň absolvovala abdominoplastiku. Takže doposud sportuji omezeně (bez posilování přímých břišních svalů…). Ale vybavuji si, že po vyndání stehů jsem mohla dělat vše, co mi bolest dovolila (kromě jízdy na kole a na koni) a po šesti týdnech pohlavní styk…
Dobrý den, dlouho jsem hledala „neinvazivní řešení“ mého problému, ale jak se ukázalo později, veškeré vynaložené úsilí nebylo k ničemu dobré.
Podstoupila jsem operaci u doc. Michala Otčenáška v Praze (viz. http://www.urogynekologie-otcenasek.cz/labioplastika/). Zákrok proběhl bez komplikací a tuto metodu léčby mohu pouze doporučit. ![]()
Dobrý den,
bohužel mám také tento problém. Nikdy jsem to v posteli až tak neřešila, až na to, že jsem musela často chlapa korigovat, když mi je vtáhnul s sebou dovnitř. Nebo trnu, jak zareaguje, když má dojít na orální sex. Ale žádný chlap se mi k tomu nevyjádřil, nicméně u doktorky mi to docela vadí. Vyloženě cítím, jak mi je musí roztahovat, aby zavedla zrcátko, takže raději civím do stropu a dělám, že tam nejsem. Jak vidím, kolik vás tu je, co píšete, že jste byly už na zákroku a není to taková hrůza, tak zvažuju, zda do toho taky nejít. Cítím se blbě, když jsem třeba nahá po sprše. Někdy se mi stává, že si je při chůzi štípnu stehnem a je to vážně otravný pocit. Už se kvůli tomu i bojím poznat dalšího chlapa, jelikož mám i jiné problémy, co se sexu týče. Zatím jsem se na to doktorky nezeptala a ani mi nic na to sama neřekla. Vlastně jsem to neřešila s nikým doposud. Ale asi by nebylo špatné nad tím pouvažovat. Jen mám z toho strach, už tak se vždycky cítím u doktorky otřesně, natož aby mě prohlíženo x dalších doktorů a pak mě tam řezali. Jen má psychika, co se týče sexuální stránky, není zrovna dvakrát na tom dobře a tohle mi taky moc nepřidává.
Akorát mě napadá, nevíte, zda je to možné podstoupit, i kdybych měla zavedené tělísko? Také by mě zajímalo, jak to nyní vypadá s cenou, pokud ste některá byla někdy teď? A nemůže se to třeba znovu zase zhoršit časem, že se to znovu „vytahá“ nebo například po porodu? Jestli má smysl tam teďka ještě jít, když mě děti teprve časem někdy čekají.. Díky moc za reakce a rady ![]()
@Carolinaaa píše:
Dobrý den, mohla jsem sportovat za 6 týdnů. Měla jsem operaci i hojení bez jakýchkoli potíží.
@Anonymní píše:
Dobrý den,
bohužel mám také tento problém. Nikdy jsem to v posteli až tak neřešila, až na to, že jsem musela často chlapa korigovat, když mi je vtáhnul s sebou dovnitř. Nebo trnu, jak zareaguje, když má dojít na orální sex. Ale žádný chlap se mi k tomu nevyjádřil, nicméně u doktorky mi to docela vadí. Vyloženě cítím, jak mi je musí roztahovat, aby zavedla zrcátko, takže raději civím do stropu a dělám, že tam nejsem. Jak vidím, kolik vás tu je, co píšete, že jste byly už na zákroku a není to taková hrůza, tak zvažuju, zda do toho taky nejít. Cítím se blbě, když jsem třeba nahá po sprše. Někdy se mi stává, že si je při chůzi štípnu stehnem a je to vážně otravný pocit. Už se kvůli tomu i bojím poznat dalšího chlapa, jelikož mám i jiné problémy, co se sexu týče. Zatím jsem se na to doktorky nezeptala a ani mi nic na to sama neřekla. Vlastně jsem to neřešila s nikým doposud. Ale asi by nebylo špatné nad tím pouvažovat. Jen mám z toho strach, už tak se vždycky cítím u doktorky otřesně, natož aby mě prohlíženo x dalších doktorů a pak mě tam řezali. Jen má psychika, co se týče sexuální stránky, není zrovna dvakrát na tom dobře a tohle mi taky moc nepřidává.
Akorát mě napadá, nevíte, zda je to možné podstoupit, i kdybych měla zavedené tělísko? Také by mě zajímalo, jak to nyní vypadá s cenou, pokud ste některá byla někdy teď? A nemůže se to třeba znovu zase zhoršit časem, že se to znovu „vytahá“ nebo například po porodu? Jestli má smysl tam teďka ještě jít, když mě děti teprve časem někdy čekají.. Díky moc za reakce a rady
@Anonymní píše:
Dobrý den,
Akorát mě napadá, nevíte, zda je to možné podstoupit, i kdybych měla zavedené tělísko? Také by mě zajímalo, jak to nyní vypadá s cenou, pokud ste některá byla někdy teď? A nemůže se to třeba znovu zase zhoršit časem, že se to znovu „vytahá“ nebo například po porodu? Jestli má smysl tam teďka ještě jít, když mě děti teprve časem někdy čekají.. Díky moc za reakce a rady
Dobrý den, já jsem do toho šla po prvním dítěti a kdybych se o té možnosti operace dozvěděla dříve, tak bych jí určitě podstoupila.
Myslím, že tělísko by nemělo vadit.
Doporučuji konzultaci (kterou stejně budete muset projít) a třeba i na dvou klinikách, ať máte dva uhly pohledu. Já jsem z Prahy a byla jsem na Perfect Clinic na Smíchově, cena byla myslím 18.500 Kč s lokální anestezií a odchodem domu. Dala jsem to v pohodě, jen jsem se teda musela nadopovat léky doma.
Držím palce ![]()
Měla bych pár dotazů
Bylo to na vás poznat po operaci? Případně jestli to doma nevěděli, tak jestli to nezjistili? Jak dlouho je potřeba se mýt po každé návštěvě záchodu? Jde mi hlavně o to, že mimo domov není taková možnost. Operace jako takové se nebojím, spiš toho pooperačního stavu.
Doma jsem to neříkala, měla jsem jinou výmluvu nutnou k odpočinku. Ten první den jsem opravdu prolezela, bolelo to, nateklo..žádná sranda
Umyvala jsem se asi týden a mazala betadinovou mastí nebo calciem. Třetí den jsem myslím byla i bez ibuprofenu ![]()