Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky, prosím vás, musely jste po labiop. nosit stahovací kalhotky? MUDr. mi včera řekl, že si mám na zákrok donést nějaké stahovací kalhotky, aby mi tam dobře držela vložka, co mi dají a aby se co nejvíce zmírnil otok. Nechce se mi kupovat bombarďáky, tak se ptám na vaše zkušenosti. Děkuju!
Me nic takoveho nerekli, po zakroku jsem pod sebou mela takovou tu detskou prebalovaci plenovou decku a pod pipku mi dali vlozku a odesla jsem v normalnim spodnim pradle a se slipovou vlozkou, zadne velke krvaceni jsem nemela a doma volne kratasy at se k ni dostane vzduch, sem tam leduju, ale az od 2dne, hned mi to nedelalo dobre a mam tabletky od bolesti, ktere dnes uz nepotrebuji (dnes 3 den od labio) ![]()
Příspěvek upraven 10.01.16 v 12:27
@Anonymní píše:
Jj, to už budeš v pohodě. Samozřejmě citlivé a ještě nezahojené to bude, ale už to bude snesitelné. Vezmi si nějaké hodně volné kalhoty, ať tě to při sezení neškrtí, nebo sukni. nevím tedy co děláš.
V praci to mam v pohode
prevaznou dobu sedim (v momentalni situaci ale lepsi nez chodit) a pracovni odev jsou teplaky a tricko „kancelarska myska“ nastesti bez kontaktu s lidmi
takze plus pro me, akorat budu tedy muset vymyslet nejakou prijemnou sedici pozici, zatim doma polehavam popr polosed ![]()
@Anonymní píše:
Jj, to už budeš v pohodě. Samozřejmě citlivé a ještě nezahojené to bude, ale už to bude snesitelné. Vezmi si nějaké hodně volné kalhoty, ať tě to při sezení neškrtí, nebo sukni. nevím tedy co děláš.
V praci to mam v pohode
prevaznou dobu sedim (v momentalni situaci ale lepsi nez chodit) a pracovni odev jsou teplaky a tricko „kancelarska myska“ nastesti bez kontaktu s lidmi
takze plus pro me, akorat budu tedy muset vymyslet nejakou prijemnou sedici pozici, zatim doma polehavam popr polosed ![]()
@Anonymní píše:
V praci to mam v pohode
@Anonymní píše:
V praci to mam v pohode
@Anonymní píše:
V praci to mam v pohode
Nejak se mi zasekl tel tak se omlouvam, ze muj prispevek je tu asi 5× ![]()
@Perenis píše:
Holky, prosím vás, musely jste po labiop. nosit stahovací kalhotky? MUDr. mi včera řekl, že si mám na zákrok donést nějaké stahovací kalhotky, aby mi tam dobře držela vložka, co mi dají a aby se co nejvíce zmírnil otok. Nechce se mi kupovat bombarďáky, tak se ptám na vaše zkušenosti. Děkuju!
Vůbec. Naopak podle mě to nechce tísnit, nechat to na volno nejlíp, ať to větrá a hojí se to. Vložku ano, ono to teče ten první den, někomu víc, někomu míň, od druhého dne se jedná spíš jen prosakování.
Díky, tak kalhotky kupovat nebudu. A byl někdo na zákroku v lokálné anestezii? Dá se to vydržet?
@Perenis píše:
Díky, tak kalhotky kupovat nebudu. A byl někdo na zákroku v lokálné anestezii? Dá se to vydržet?
Ano, byla jsem v lokálu. Je cítit jen první a druhé píchnutí, pak už ne a není to nic co bys nevydržela. Pak to nebolí vůbec, ale komunikuj s Dr. jak jsem cítila jakoby píchání (když mi to dělal), tak jsem ti hned hlásila a připíchli mi anestezii. Samozřejmě je to trochu psychika, ale opravdu se nemusíš bát. Doktor se mnou trochu konverzoval, fakt to bylo v pohodě, neboj se toho. Ušetřila jsem tím několik tisíc a jsem ráda. Zpět jsem odjela autem, ale neřídila jsem - nicméně, asi bych to zvládla taky - ale nejela jsem daleko, takže to ještě nebylo při sobě.
@Perenis píše:
Taky jsem nic takového nenosila. Přišlo mi nejlepší být zcela bez kalhotek a maximálně větrat. Dle mého to chce vzduch a volnost, žádné tlaky. Otekliny budou stejně. Držím palce! ![]()
@Perenis píše:
Taky jsem byla v lokálu. Zákrok trval asi 45 min. komplet a také jsem cítila jen to první a trochu druhé píchnutí, jinak nic. Dle mého tu celkovou anestezii požadují mudr, aby měli lepší pohodlí. Nechápu proč to všem tak tlačí, když je to proti zdraví a zákrok je za chvilku hotový.
Já jsem byla celkově, protože jsem byla na odstranění i zadní hráze. Měla jsem jí taky větší, tak mě dr. přesvědčil, že bych ho fakt nenáviděla kdybych šla lokálně.
Přeji brzké uzdravení ![]()
Ahoj holky
dnes jsem 11 den po labioplastice a říkala jsem si, že by bylo fajn napsat něco o mém průběhu. Musím říct, že prvních 8dní bylo fakt náročných.
Každý den jsem se uklidňovala slovy zítra se budu cítit o trošku lépe a ono na druhý den nic.
Prvních 5dní jsem chodila jako kačer, každým dnem to bylo trošičku lepší, ale žádný velký pokrok.
Nohy dát trošku více od sebe nebo úplně k sobě, každý pohyb ze sedu do lehu a naopak nebo jen pootočit se v posteli nadlidský výkon. Hygiena taky nic moc na dotek strašně citlivé, nateklé, bolestivé nejlepší nechat téct jen jemný proud vlažné vody. Usínání mě vždy strašně deptalo. Popis: Lehnout si na záda, podložit nohy, jemně rozkročit a snažit se co nejrychleji usnout. Hrůza.
Ani se pootočit doleva ani doprava… hned mě to táhlo, bolelo. Docela jsem z toho už měla depku. Někdo mi nabídnout návrat do minulosti tak neváhám.
Opravdu jsem měla tyhle stavy. 8den jsem měla kontrolu, jeden steh chtěl vyčistit a dr. mi uvolnil asi 3stehy na místech kde mě to hrozně táhlo a bylo nepříjemné. Nic příjemného, ale dva dny nato 10den…přes den už se mi chodilo celkem dobře a celkově jsem se cítila mnohem lépe, večer vlezu do vany, chvíli jsem poseděla, nahřívala jsem se, vylezu a…jako nový člověk
nechápala jsem, veškerá bolest, tahání, citlivost, vše tak na 50procent ustoupilo, fakt jsem se cítila úplně bezvadně a dnes ještě mnohem lééépe, ode dneška můžu fungovat na 80procent úplně v pohodě
jsem ráda, že mám těch pekelných 11dní za sebou… a výsledek už teď stojí zato, držím vám všem kdo se chystáte pevné nervy, ale stojí to za tu bolest (dnes už to mohu i já potvrdit)
pěkný den všem